Преквалификацията – пътят за справяне неравенството

Как се преформатира капитализмът
20 яну 2017 12:00, Екип на Bloomberg
8
Преквалификацията – пътят за справяне неравенството
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Наблюдава се преформатиране на капитализма, но очакванията са то да бъде с "човешко лице", тоест да се свива огромната разлика в доходите по света. Това обяви основателят на Търговска лига Тихомир Каменов в ефира на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му не е най-важно дали доходите на най-богатите ще намаляват, а дали тези на бедните се повишават.

"Преформатиране има, то се случи и по повод на кризата от 2008, когато имаше много сериозна правителствена намеса в големите компании", допълни Каменов.

Той посочи също, че темата за неравенството е била широко застъпена на форума в Давос.

"От една страна технологиите са най-големият убиец на работни места, а от друга - развитието е само в тази посока. Колкото повече се инвестира в преквалификация на работна сила, толкова по-бързо ще постигнем резултат в тази посока", каза още Каменов.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По цял ден тия "неравните" щракат с пръсти,къркат ,друсат правят деца.После на социалка.Като на 20 години има 4-5 деца а на 30 са баби и дядовци с не едно и две внучета и всички заедно правят още деца как ще се изравни това неравенство?Няма как.Единственото което може да го изравни са или персонални грижи с гледачи,психолози и учители за всеки един от тия описаните по-горе или естественият подбор.*** те са 4 милиарда.Няма толко ресурс.Остава ест. подбор.Ама те не искат да го прилагат.Няма надежда
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Капиталистите са ***. Не заслужават да живеят. Парите са на работниците. Те са ги изкарали но са им отнети.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова мислете като си избирате професия. Защото е много по- лесно да надграждаш върху това, което знаеш и можеш, отколкото тепърва да започваш от нула в нещо ново.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия се събират по форуми от както се помня, а аз се помня от 50 години. Всеки път на сбирките на най-богатите от Г7, Г20... се "справят" с бедността, а тя все повече расте.Ако някой си мисли, че като се съберат най-богатите, те мислят за бедните, то този човек е ***.Наистина проблемът може да се реши с преквалификация, като преквалифицираме милионерите в просяци и нещата ще се оправят.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо квалификация - после ПРЕ-квалификация ...