Меркел призова да се търсят компромиси с Тръмп

Най-доброто за всички нас е да работим заедно, убедена е тя
Обновена: 21 яну 2017 19:50 | 21 яну 2017 19:50, Анисия Иванова
64
Меркел призова да се търсят компромиси с Тръмп
Снимка: БТА

Канцлерът на Германия Ангела Меркел призова днес за стремеж към компромиси с новия президент на САЩ Доналд Тръмп по въпроси като търговията и отбранителните разходи, предаде Ройтерс.

На пресконференция в германския град Шонтал, излъчвана на живо по електронните медии, Меркел говори с много по-сговорчив тон по адрес на Тръмп, отколкото вицеканцлера Зигмар Габриел.

Социалдемократът Габриел, който е и министър на икономиката, каза в петък, че Германия трябва да се готви за "неравен път" през мандата на новия американски президент.

Днес, ден след встъпването на Тръмп на поста, консерваторката Меркел каза, че в речта си при встъпването в длъжност той ясно е изразил своите убеждения.

"Твърдо вярвам, че най-доброто за всички нас е да работим заедно, основавайки се на правила, общи ценности и съвместни действия в международната икономическа система, в международната търговска система и да допринасяме за военните съюзи", каза Меркел на пресконференцията.

Тя добави, че трансатлантическите отношения "няма да бъдат по-малко важни през следващите години, отколко са били през предишните". Канцлерът на Германия обеща да работи за запазването на отношенията, даже ако има различни мнения, при което "компромисите и решенията най-лесно ще бъдат намерени, когато обменяме идеи с уважение".

Отношенията със САЩ, които са най-големият търговски партньор на САЩ, вероятно ще бъдат гореща тема в кампанията преди изборите в Германия през септември, отбеляза Ройтерс. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
От 45 преди 7 години
Докторе,за хора с бавнозагряващи реотани и сексуални проблеми има други сайтове,избивай те си комплексите там,
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 40: "Меркел следващата след обама си ти"Следващият ще е Путин, защото след избора на Тръмп Русия няма нужда от президент !
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
горката объркана баба-американците си избраха президент с коренно противоположни ценности на нейните,а нейните пък бяха диктувани от предния им президент,и ся ко ши прайм,кой да слушаме.Оказа се че хората не одобряват досегашната политика,как да се обърнем на 180 градуса без да станем смешни,пък много ни се иска да останем на власт и ще трябва да се обърнем,а сега де
31
2
 
4
 
! Отговори
Елена преди 7 години
До др- Ников:Ами ,четете между редовете..."да работим заедно в международната търговска система(какъв договор искаха САЩ с Европа?)..".и да допринасяме за военните съюзи"(срещу кого е НАТО?)Мислете,г-н Ников!!!!
30
3
 
5
 
! Отговори
др- Ников преди 7 години
До 53 АнонименКъде в статията за Меркел намеси Русия?. Да не си от съфииската нарко-гей общност?. Само те са толкова кухи. Те са ми редовни клиенти....
29
0
 
5
 
! Отговори
Кукер преди 7 години
Последното изречение в горната статия съвсем го разбрах!!! Браво на Ройтерс, браво на преводача, браво на джурналистката!
28
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фрау Меркел е трън във очите на всички лакеи и псевдо патриоти,за които интересите на Русия са над всичко.Въпреки всичките капани и кризи тя е непоклатима.Тя действа и не се крие зад фалшиви обещания и пароли както повечето политици и нас и в чужбина .
27
2
 
3
 
! Отговори
Кукер преди 7 години
*** крава! Е т'ва е тоз бабугер!
26
1
 
14
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Само че Тръмп едва ли ще направи компромис с тази куха лейка.
25
1
 
10
 
! Отговори
Абсурд преди 7 години
Тоя дърт прилеп не го показвате,че плаши хората
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел следващата след обама си ти
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
зависи кой ше прави компромисите. тая няма ли да я разкарат на следващите избори, за къде е тръгнала да взема решения в последният момент преди да си ходи. колко пакости иска да изпонаправи още.
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая да се маха. На цяла Европа народите и се молеха да работи заедно с тях, тя си покани гости... Да изчезва и да не се вясва повече. Една от най - мразените в международен мащаб европейски политици.
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вещице срината,Пази си гърбината!
20
2
 
16
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
От зелените човечета, ги е страх само левите резби във парламента. Хората биха ги посрещали, със хляб и сол.
19
3
 
16
 
! Отговори
Бум преди 7 години
Слугите искат компроми си с господаря си!жалки същества.
18
20
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 7 години
Мене визи не ме притесняват, но когато ти се наложи да отидеш на почивка в гърция или на мач някъде в европа и трябва да се молиш да те пуснат в дадената страна тогава ще разбереш. А България е била неприкосновена до 1944 г. след това бяхме руска провинция, но ти май не се живял в тези времена. И вземи да прочетеш българските възрожденци какво са писали за Русия.
17
22
 
3
 
! Отговори
Бабето преди 7 години
Отчайващо сте *** в този форум. И какво ще стане като се оттеглят американците. Ще накривят капата на Германия, Франция и пр. Но на нас може да ни се разкатае майката и руснаците да дойдат. Както каза новия президент където има руски флаг е руска територия и по Варна и Бургас може да обявят руски републики и Путин да прати военни да защитава сънародниците. За сведение Крим е на 500 км от България. И тогава за да отидем на запад от Дунав пак ще ни трябват входни визи.
16
1
 
23
 
! Отговори
Islamophobia преди 7 години
Тази комсомолка съсипа ЕС с глупостите и компромисите си. Тръмп ще направи голямо добро на страните от Европа като ги остави да се справят сами. Тези които си сложат сериозни държавници ще успеят. Тези които си сложат залюхани лелки като тази съвсем ще пропаднат.
15
1
 
25
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Баба Меркел бе зомбирана да изпълнява безпрекословно американски заповеди и се справяше отлично,но....ето че стана чудо-Тръмп заяви,че занапред в Европа трябва да се оправят сами!Голям шок,дума да няма!Как ли ще започнат да мислят самостоятелно,след годините на сляпо подчинение?