Скопие с критики към Росен Плевнелиев заради македонизма

Вицепремиерът Попоски зове експрезидента да се учи от Желев
Обновена: 22 яну 2017 22:45 | 22 яну 2017 20:31,
111
Скопие с критики към Росен Плевнелиев заради македонизма
Снимка: архив Reuters

Македония отвърна с критики на призива на вече бившия президент Росен Плевнелиев Скопие да се откаже от македонизма.

Македонският вицепремиер и министър на външните работи Никола Попоски чрез социалните мрежи отговори на коментар от страна на досегашния български държавен глава. Това съобщи Macedonian Information Agency, цитирана от "Фокус".

"Македония остава благодарна на България! Преди около 25 години първото международно признаване на независима Македония дойде от София. Оттогава имахме дълъг списък с приятели в България", пише Попоски.

Той припомня ролята на президента Желю Желев и признава неговата демократична визия и уважение към волята на македонците за независимост.

"Той ни оказа огромна подкрепа в това, което беше много труден момент за нас. Той беше велик човек, който заслужава нашето пълно уважение. Това бяха различни времена, с различни хора. Би било хубаво, ако господин Плевнелиев, който заемаше същия пост като Желев, също да имаше неговата визия и същото ниво на уважение спрямо волята на хората в съседна страна", написа още Попоски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Пази Боже от македонски "благодарности"!!!! Дано Радев не възприеме предателската политика на комунистите по "?"-a!!!
81
2
 
10
 
! Отговори
Смешна история преди 7 години
Какво им обръщате вниманеие на тези. Населението им е 2 000 000 от които 700 000 са албанци...и остават 1 300 000 които говорят простотии...Те албанците до 20 години ще са повече от тях и ще си имат собствен парламент . Навсякъде из Македония е пълно с джамии и по цял ден вият като вълци....Гърците за живи не ги броят и ние така трябва.
80
1
 
9
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Тия да вземат да си подготвят териториите на Месечината, "земя македонска", че другото албанците ще им го вземат скоро.
79
1
 
15
 
! Отговори
професионалист преди 7 години
Македония - като област - са си я делили елините в античния период - и българи със сърби - в средновековния. Такъв народ няма, поне не до 1947 година, когато поради грешка на България насилствено тези хора са обърнати от балгари на македонци. Днес бих приел, че имат различно самосъзнание, окей, но нека не ни крадат историята, и да се изкарват че преди 1947 не са били българи, какот и да спрат с езика на омразата - те албанците не мразят толкова като нас.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
първо - подкрепата за Македония дойде от Желев, а признаването на езика -от Костов, не виждам какво общо има тук Москва? второ - хайде да съдим по делата, а не по думите. засега Радев не е дал никакав заявка, че ще подкрепя Македония безусловно, напротив - каза, че ще отстоява българския интерес.
77
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Плевнелиев, за съжаление руската *** Срадев ще подкрепи измислената македонска нация както винаги са ни нареждали от Москва
76
0
 
3
 
! Отговори
Галактика Фиромия преди 7 години
Сигналът достига до Фиромия със скоростта на светлината за няколко месеца. И толкова обратно. Фиромеецът е реагирал светкавично, какво е виновен, че докато поучим отговор, е минало време.
75
2
 
13
 
! Отговори
родопа преди 7 години
Там в скопие живеят само МАРСИАНЦИ, и те не знаят какви са всъщност, дали са от Марс или от Юпитер.
74
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божо Димитров, известен вече като Ибрика, няма ли да защити българския президент, или ток се изкарва вече само когато трябва да се славослови Ердоган?
73
0
 
8
 
! Отговори
Zezka преди 7 години
До А===Леля ми беше женена за "македонец" - така го наричаха в къщи, защото те се бяха разделили неофициално, той живееше в Скопие, а леля в София. Той й гостуваше понякога, и един път тя го доведе на гости у нас. Говорехме с него без проблем, защото говорът в Северозападна България не е много различен от македонския.
72
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
София. Аз промених политиката на България по отношение на Македония и казах, че тя няма да бъде вече романтична, а ще бъде прагматична. Това каза президентът Росен Плевнелиев в предаването Панорама по БНТ по повод липсата на официални посещения на президентската институция в Македония по време на мандата. По думите му това решение е символично. Той уточни, че това е част от българската политика и решението да няма визити на българския президент в Македония е взето заедно с Министерството на въ
71
0
 
15
 
! Отговори
А преди 7 години
...дошли на Балканите още преди Аспарух! А в Македония са българите на кан Кубер. На Волга са на кан Котраг. На кан Алцек са създали държава в Италия. Ходи ги питай. И те казват, че са българи. А ако претендирате за земята в Македония, това означава само едно - че сте българи и никакви други. Българите кан Кубрат и Бат Баян са в днешна Украйна, където в стотици села и градове говорят старобългарски език до днес! На п-ов Крим са дворците на кан Кубрат, засега проучени само 5 %. Говорите невъзпита
70
2
 
19
 
! Отговори
А преди 7 години
Вие тук на Дунава сте малка държава, Великата българска държава е горе на Волга и Кама. А най-голяма територия България е имала при цар Самуил. Баща му комит Никола е бил управител на Средец. Майка му е от Търновград, арменка. Четете, за да знаете. Но там сърбите ви унищожиха книгите, та не знам какво четете. Белград е бил българска крепост най-напред. Около него и до днес има 300 български села. Това го казаха по ТВ момчета, които там живеят, а са студенти у нас. Има българи на Адриатика, дошли
69
1
 
17
 
! Отговори
А преди 7 години
Македонска държава няма. "Македония е географско понятие" - пише Мерсия Макдермот. Българите нито са тюрки, нито татари. В 1920 година Лелин с декрет обяви Велика Волжка България за Татарстан. Република Татарстан е част от Волжка България. Столици са били Велики Болгар, Биляр, Казан. /Днес Казан е в Русия/. Сталин е казал - ако се възстанови Волжка България, ние трябва да отидем в Сибир. И до днес градовете във Волжка България са по-големи от Москва!!! Английски професор-историк казва:"Вие тук н
68
1
 
14
 
! Отговори
А преди 7 години
Никола, името ти е българско. А Попоски малко си го изчанчил. Ако нямаш нищо против? Премини на друго поприще да работиш. Ние си мълчим, за да има мир. Вие защо само се заяждате, сърбомани, отишли в Македония, да тормозите народа? Още ще ти кажа, че вуйна ми Гюрга е от град Прилеп! До кога ще ровите да правите войни и конфликти?! Да сеете омраза?! Не забравяйте, че всичко се връща! Също космически закон. Чао засега.
67
2
 
15
 
! Отговори
А преди 7 години
Орфей е живял едно поколение преди Троянската война. По онова време гърците нахлуват на континента и прогонват част от траките, които през Средиземно море отиват чак в Ирландия. Тогава занасят там и гайдата. Това го знае цял свят. По-добре четете българската история, за да знаете как стоят нещата.
66
1
 
12
 
! Отговори
А преди 7 години
да завърши икономика и право в Париж. Не се излагайте да пишете глупости, защото светът ви се смее. Цялата писана история е тук в България и в скритата библиотека на Иван V Грозни! Така работите срещу българщината и срещу себе си! Орфей е роден в Родопите и е тракиец. Гърците лъжливо си го присвояват. И те си служат с измишльотини, присвояват си като сърбоманите в Македония чужда история. За срам и ПОЗОР. Когато Орфей е живял в Родопите, Бяло море е било до Родопите. Гърците са живели по остров
65
2
 
7
 
! Отговори
А преди 7 години
Сашо Антовски, ти си от неграмотните и злонамерените сърбомани, така че нямаш основание да говориш за българската история. На Балканите сме траки. Имам родословно дърво на единия ми дядо от 1140 година от Костенец. Там са траки от племето БЕСИ. От този род имам прачичо йеромонах в Света гора е бил. Участвал е в Първия български църковнонароден събор в Цариград 1871 година - Димитър Кулински - Донат. Завършил Киевопечорската лавра и духовна академия в Москва. След това изпратен от Света гора да з
64
15
 
1
 
! Отговори
честен преди 7 години
Благоевград са етнически македонци и тази земя им принадлежи. Трябва да им върнем откраднатите македонски земи.
63
0
 
14
 
! Отговори
А преди 7 години
Не им обръщайте внимание на глупостите, които говорят. Един сърбоман злобар в София ми каза:"Българите са били едно малобройно гадно племе, което е било гонено от всякъде и накрая дошло и се заселило тук на Балканите". Да си умреш от смях! Сърбите никога не са имали цар!!! Българският ген говори истината, а не техните злонамерени и безпросветни мозъци!!! Поздрав на българите в Македония!!! Не забравяйте, че каквото е било, пак ще бъде! Такъм е космическият закон!