Тръмп на крака в ЦРУ! Захапа US медиите

Връща се към ежедневната си работа след ден на критики
22 яну 2017 11:50,
29
Тръмп на крака в ЦРУ! Захапа US медиите
Снимка: Bulgaria ON AIR

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който прекара първия си пълен ден на поста в критикуване на медиите заради отразяването на церемонията по встъпването му в длъжност, ще прекара днешния ден в занимание с по-рутинни въпроси, предаде Асошиейтед прес.

Прессекретарят на американския държавен глава Шон Спайсър заяви, че Тръмп ще присъства на встъпването в длъжност на високопоставени служители и след това ще даде прием за сътрудниците на правоприлагащите органи и екипите за спешна помощ и пожарната, които бяха на работа по време на церемонията по неговото встъпване в длъжност в петък. Той ще празнува и 12-ата годишнина от сватбата си.

Макар Тръмп преди това да заяви, че за него понеделник е истинският му първи ден на поста, той даде да се разбере, че спарингите с медиите ще са определящ аспект за управлението му.

По време на вчерашната си визита в щабквартирата на ЦРУ, която имаше за цел да прокара мостове към служителите на разузнаването, той говори за "нечестни" журналисти и същевременно силно преувеличи броя на хората, присъствали на официалната церемония по встъпването му в длъжност.

Преди време Тръмп и ръководството на ЦРУ размениха остри реплики по отношение на разкритията, че руски хакерски атаки са повлияли върху резултатите от президентските избори в Съединените щати.

В изказването си пред служителите обаче новият държавен глава отрече да има проблеми с разузнавателния орган.

Той за пореден път хвърли вината върху медиите, като изтъкна, че създават погрешно впечатление.

Вижте още в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно го е малко страх да не го опуцат като доста преди него.