Тръмп се закле, Twitter му засили нови 560 000 души

Грешка абонирала над половин милион в новия му акаунт
22 яну 2017 09:50, Александър Попов
8
Тръмп се закле, Twitter му засили нови 560 000 души

Доналд Тръмп получи неочакван подарък след като положи клетва като президент на САЩ. Около 560 000 потребители на Twitter бяха автоматично и без тяхното съгласие абонирани за официалния акаунт на президента на САЩ, след като той станал акаунт на Доналд Тръмп вече като държавен глава.

Грешката призна снощи генералният директор на мрежата от микроблогове на Twitter Джак Дорси, предаде ТАСС.

Бившият президент Барак Обама е ползвал създадения за него акаунт POTUS44 (44-президент на САЩ). В резултат на нарушение в системата автоматично неговите абонати са били прехвърлени и към официалната страница на американския лидер - POTUS (Президент на САЩ), предоставен за ползване от Тръмп като всички съобщения на предишния държавен глава са били свалени от него.

Още по темата

Освен това грешката е засегнала и някои бивши абонати на POTUS, които решили да се отпишат от този акаунт, когато той е бил на Обама.

"По наша оценка общо засегнатите от случилото се са около 560 000 души. Това беше грешка, това е неправилно, ние я признаваме и поднасяме извинения, написа в Twitter Дорси. По думите му подобна е била ситуацията и с редица други акаунти, включително и с официалната страница на вицепрезидента на САЩ и говорителя на Белия дом.

Дорси заяви, че в момента всички последици от случилото се са отстранени.

След встъпването си в длъжност Тръмп започна да използва официалния президентски акаунт в Twitter, но продължи да публикува съобщения и на личната си страница в тази социална мрежа. Републиканецът отделя повишено внимание на социалните мрежи като средство за информиране и общуване с поддръжниците си. За неговата лична страница в Twitter са абонирани над 21 милиона души.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: twitterДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На него вестници и масмедии няма да са му нужни, за да комуникира с народа си.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп се закле единпът днес бг се закле десет пъти разбирашли
1
5
 
5
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Тръмп каза :"Кръвта на патриотите е червена!"т.е. комунистите са истинските патриоти!