За встъпването в длъжност на Радев – в Анкара, Пекин и Киев

Медиите в различни държави пишат за новия български президент
22 яну 2017 22:30,
89
За встъпването в длъжност на Радев – в Анкара, Пекин и Киев
Снимка: "Булфото"

Медиите по света отразиха встъпването в длъжност на новия български президент Румен Радев.

"Румен Радев стана петият президент на България в неделя и обеща да възстанови обществото, базирано на закона и почтеността", предава турската Anadolu Agency, цитирана от "Фокус.

Радев заяви, че ще работи в тясно сътрудничество с партньорите на България, включително Европейският съюз, и че ще се „застъпва за правата и достойнството на своя народ", допълва изданието.

Македонската информационна агенция Independent пише, че Радев е встъпил в длъжност в неделя по време на церемония в катедралата "Свети Александър Невски" в София.

"В своето слово бившият генерал, който беше подкрепен от Социалистическата партия в страната, заяви, че ще работи за единно общество и демокрация и че той ще бъде президент на всички българи, независимо от тяхната етническа или религиозна принадлежност", пише агенцията.

И китайската агенция Xinhua отбелязва встъпването в длъжност на Румен Радев.

"Аз ще бъде президент на диалога и помирението, сътрудничеството и баланса", цитира изданието новият български държавен глава.

Украинската агенция Укринформ пише, че Румен Радев е призовал гражданите и политиците към създаване на справедливо общество.

"Ние изгубихме енергия и време, но неотклонно се движехме в една посока, за да станем част от обединена Европа. Ние заедно трябва да изграждаме ново, по-справедливо общество, което се основава на законовите норми и морала, на принципите на свободата и справедливостта, общество, което не е заложник на миналото, а е творец на бъдещето", е цитиран да казва Радев.

Руската агенция ТАСС също отразява влизането на Румен Радев в президентската институция.

"Всички заедно трябва на основата на закона и морала, свободата и духовността да изградим справедливо общество. Общество, което няма да бъде заложник на миналото, а ще се стреми към бъдещето, ние трябва да направим това заради своите деца. Най-важното за всички нас е да осъзнаем своята сила, да повярваме в себе си и да вървим напред“, заяви Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
19
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега да си поговорим за избора на "народа". Да го кажем направо - избора на тълпата. Народът е тълпа. От повече от 25 години тази тълпа гласува бездарно без никаква визия дали иска да живее нормално или не. Месии, мутри, картоиграчи-царе, обикновени крадци - всичко това беше избор на "народа". И после "политиците са виновни", "демокрацията е виновна". Политиците си ги избирате вие. Те са огледало на вашия умствен потенциал. Ако са лоши това е заради вас самите.
51
54
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как сте, руски тролчета? Решетников ще трябва да наеме още за да замажат видимите недъзи на избрания от Путин президент на България. Като гледам много се дразните и пенявите. Кажете на ръководителите си, че всичко тепърва започва и нещата могат да станат много брутални. На ваше и тяхно място бих се заел с по-почтен и съзидателен бизнес от това да лъскам имиджа на едни неграмотен *** или кремълски плешив гном.
50
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 55 и ти ли като истинския българин Радев не можеш да четеш? Или и ти си някакъв офисен развратник падащ си по грозотии?
49
18
 
39
 
! Отговори
Шопа преди 7 години
Един и същи *** с едни и същи правописни грешки и едни и същи изречения платен от Плевела се опитва да обижда България и да плюе по новия президент. Ало трола вземай си парите и с *** в Украйна да си живуркате и да не се излагате повече
48
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 55. Какъв българин си ти? Ти си чуждестранен агент и предател. Ти нямаш българско самосъзнание. Ти си руски ***. Българин бил... руски пиянски бълнувания.
47
17
 
32
 
! Отговори
до 53 преди 7 години
аз и Радев сме хиляди пъти по-големи българи от теб, Плевньо и Бойко, разбра ли бе евтин шмекер
46
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като това е решението на българския народ да не чака обич от Европа. Да бъдат спрени и фондове и помощи. Да ви ги даде Путин. Ама децата ви не са в Русия, а са в ЕС и САЩ. Що не ги пратите в любимата си духовна родина Русия? А... щото там пари няма, нали? Ама иначе парите ги искате в евро. Вие сте едни ***, дребни мошеници и социопати. Бездарни сте да живеете и сте мизерници.
45
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Български народ? Къде го видя, защото аз виждам банда руски крепостни селяни, на които трябва да им бъдат отнети българските паспорти и да бъдат изгонени от България и да бъдат маркирани като чуждестранни агенти. Как можеш да се наричаш българин?
44
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами така е българския народ избра президента си, като гласовете бяха спечелени във всички области на България - убедително.Което ще рече, че симпатизантите на Русия са много повече от симпатизантите на САЩ, ИД и бежанците, евроатлантиците и трипловите взети заедно.
43
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно е как този избран за президент ще представя България по международни форуми. Явно Решетников ще е на пряката линия и ще му казва какво да говори, какво да прави и какво да иска. Какъв демократично избран президент ще е този, на който му нарежда чужда държава какво да прави. Той самият няма интелектуалното ниво за елементарни преговори. Без да му казват какво да говори той слиза на домашно битово ниво и всичко завършва с опростачване на атмосферата.
42
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да уважават президент на България избран от Русия. Това показва, че избралите го нямат нищо общо с демокрация и това е диктат от чужда държава. Каква е легитимността на този президент, след като ментално избралите го са идеологически ***. Може да му демонстрират някакво лицемерно уважение, но не чакайте дъжд от прегръдки и реки от похвали като му видят интелектуалното ниво.
41
19
 
10
 
! Отговори
БАх Ристо преди 7 години
Нинова:Браво Руменчо, браво мойто момче! Гордея се с теб. т.е. никога не забравяй че ако не бях аз ти нямаше да си тук.Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха=ха-ха, жалка история.
40
2
 
15
 
! Отговори
Кирил преди 7 години
Сввтовните лидери на какви държави са лидери? Развити и демократични ли? Тогава би трябвало да уважават един демократично избран президент. Ако не, то или не са лидери, или държавите им далеч не са уважаващи и демократични...
39
14
 
9
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Браво Руменчо, браво мойто момче! Гордея се с теб. т.е. никога не забравяй че ако не бях аз ти нямаше да си тук.Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха=ха-ха, жалка история.
38
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев бил поканен от световните играчи. Хайде, почна се с глупостите на Решетников. Да, плешивия кремълски гном може и да го е поканил. *** ще трябва да ходи в ЕС в рамките на това, че България трябва да бъде представена от президента си по форумите му. Засега няма нито една покана за специално посещение на фуражката някъде. Стига с тези хибридки. Поканен от световните играчи.. а той разбал ли го е това, щото видяхме, че и да чете не може. Явно са му се обадили по телефона ...
37
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умните нации избират политици, вкл. президент на принципа "какво може, какво ще направи в наша полза". В България се избира на принципа "да е мъж". Първо, не е ясно как електоратър проверява дали е мъж. Или се доверява на признаци като "изглежда ***, но силен, бягал от час по математика". Второ, вие не избирате еб**и, а някой, който да ви представя. Вие искате да бъдете управлявани на садо-мазо принцип от лоши господари. Вие не искате да контролирате избраниците си. Вие сте руснаци.
36
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
когато някой има мнение подкрепено от 0 факти... си остава просто мнение. Това мога да кажа за хора, които плюят по човек, като Радев, който за разлика от плювалника Плевньо, при всъпването си в длъжност е поканен от световни играчи на международната сцена. На ви факти. Плюйте срещу фактите.
35
12
 
10
 
! Отговори
Нашенец преди 7 години
Най после признаха: Нощните вълци са му съдействали. Сега тези които ни го натрапиха с "правилния" избор ще спят спокойно,но някой ден ще осъмнат с нощен вълк под възглавницата. Спи народе,чопли си семките и преспивай събитията,докато ония си вършат добре/дори много добре/ работата - находчиво,денонощно,коварно и лукаво...... спиииии на-ро-де.
34
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е да ти пикам и на мъжкарите. Ниво 8-ми клас, интелект на старшина и станали президенти щото Русия ги посочила. Не знаят къде се намират и какво правят. Големи мъже, няма що. Работа за 5 лева не могат да свършат ама руски *** да лижат могат.
33
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
евроатлантиците не харесвали истинските мъжкари, а си падали по по-меки китки... затова щракали минуси. По минусите ще ги познаете ахахаха