За встъпването в длъжност на Радев – в Анкара, Пекин и Киев

Медиите в различни държави пишат за новия български президент
22 яну 2017 22:30,
89
За встъпването в длъжност на Радев – в Анкара, Пекин и Киев
Снимка: "Булфото"

Медиите по света отразиха встъпването в длъжност на новия български президент Румен Радев.

"Румен Радев стана петият президент на България в неделя и обеща да възстанови обществото, базирано на закона и почтеността", предава турската Anadolu Agency, цитирана от "Фокус.

Радев заяви, че ще работи в тясно сътрудничество с партньорите на България, включително Европейският съюз, и че ще се „застъпва за правата и достойнството на своя народ", допълва изданието.

Македонската информационна агенция Independent пише, че Радев е встъпил в длъжност в неделя по време на церемония в катедралата "Свети Александър Невски" в София.

"В своето слово бившият генерал, който беше подкрепен от Социалистическата партия в страната, заяви, че ще работи за единно общество и демокрация и че той ще бъде президент на всички българи, независимо от тяхната етническа или религиозна принадлежност", пише агенцията.

И китайската агенция Xinhua отбелязва встъпването в длъжност на Румен Радев.

"Аз ще бъде президент на диалога и помирението, сътрудничеството и баланса", цитира изданието новият български държавен глава.

Украинската агенция Укринформ пише, че Румен Радев е призовал гражданите и политиците към създаване на справедливо общество.

"Ние изгубихме енергия и време, но неотклонно се движехме в една посока, за да станем част от обединена Европа. Ние заедно трябва да изграждаме ново, по-справедливо общество, което се основава на законовите норми и морала, на принципите на свободата и справедливостта, общество, което не е заложник на миналото, а е творец на бъдещето", е цитиран да казва Радев.

Руската агенция ТАСС също отразява влизането на Румен Радев в президентската институция.

"Всички заедно трябва на основата на закона и морала, свободата и духовността да изградим справедливо общество. Общество, което няма да бъде заложник на миналото, а ще се стреми към бъдещето, ние трябва да направим това заради своите деца. Най-важното за всички нас е да осъзнаем своята сила, да повярваме в себе си и да вървим напред“, заяви Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво стана,къде са отзивите на натовските държави,за втъпването в длъжност на президентския пост, от "натовския генерал"-Радев?
11
13
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев, Тръмп и Путин ще направят главите квадратни на шеросоидните камилари. Hе искаме бежанци не им искаме мръсотията и диващината и триполовите ценности.
10
10
 
17
 
! Отговори
Разтурия преди 7 години
Това гвардейчче- новобранче,не са ли го научили, как да стои на почетен пост!?
9
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 7 години
От Нсо - то са навсякъде, профила са браво.Бдят зад караула :)
8
17
 
61
 
! Отговори
METAL SS преди 7 години
В Анкара и Истанбул правиха всичко възможно Цецка да спечели, но уви. Мобилизираха изслените турци, БГ турците и незнам си какви още да гласуват за Цецка... Но Радев е нокаутира направо, с убийствена преднина.
7
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този до вратата гвардеец ли е армеец ли е него знаю! Но се вижда някакьв депресиран поглед в очите на това момче, който гледа кьм президента сякаш румен ще го пребие от бой!
6
53
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... обеща да възстанови обществото, базирано на закона и почтеността"________________Защо ли не са пояснили, че на стари години този се е развел, изоставяйки почтена жена и две малки деца, заради една негова подчинена минижупка, която в разрез с вътрешния ред във ВВС е настанил на две длъжности, за да взема повече пари? После, по партийна команда се оженил за нея.Дава пример на младото поколение. Браво!
5
30
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
уволнение за това момче любопитно което е на снимката и не си върши службата до Президента!това са всички драги съграждани - жалко жалки и изменни а пък любими!Аз си обичам Родината
4
40
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На кво му мирише на гвардейчето, че стои така?
3
20
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после истински презинт, а не третополова шушумига.
2
8
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реформаторите не искат справедливо ощество е сега ние пък не ги искаме у парламенто ха-ха-ха.
1
11
 
79
 
! Отговори
Успех генерaле, преди 7 години
Бог дa ти помaгa!