Доналд Тръмп подписа указ за оттегляне на САЩ от ТТП

Какви още са първите действия на американския президент?
Обновена: 24 яну 2017 07:23 | 23 яну 2017 20:25, Веселина Йорданова
121
Доналд Тръмп подписа указ за оттегляне на САЩ от ТТП
Снимка: архив, Ройтерс

Президентът Доналд Тръмп подписа днес указ за оттегляне на САЩ от Транстихоокеанското партньорство (ТТП), съобщиха световните агенции.

Актът до голяма степен е формалност, тъй като споразумението за свободна търговия все още не е ратифицирано от Сената, отбелязва Асошиейтед прес. Според търговски експерти е малко вероятно то да бъде одобрено предвид съпротивата на избирателите срещу подобни сделки и евентуалната загуба на работни места.

Тръмп определи подписването на указа като "нещо голямо за американските работници".

На церемония в Овалния кабинет той подписа и заповед за замразяване на наемането на служители във федералните служби, както и директива, забраняваща американски неправителствени организации да получават федерално финансиране, когато осигуряват аборти в чужбина. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
5
 
! Отговори
Тръмпинатор преди 7 години
Злобеят ли злобеят либерастите, ама се свърши тяхното. Не просто защото вкараха ултра-консерватор в Белия Дом (да не говорим за консервативната вълна заливаща Европа), а защото стана ясно, че цялата им криворазбрана прогресивизация се разплита с лекота когато на хората им писне да казват на бялото черно, а на черното президент.
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ да не се учудят,като получат реципрочни мерки -забрана на вноса, на американски стоки в ЕС ,високи данъци и забрана на американски фирми на територията на съюза.
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До WCПиши на кирилица, бе "грамотен". Не стига, че не знаеш български, ами и не знаеш, че Иванка е дъщеря му, а не жена му.Проста тиква, като банкянската!
60
4
 
11
 
! Отговори
petko76 преди 7 години
Следващите отменени ще са нато и еврогейския съюз! Хахаха
59
5
 
5
 
! Отговори
Спиридон Параджията преди 7 години
До Степан.Тръмп го боли шнорхела за теб, славяните и всички други!
58
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп за сетен път доказва, че е прагматичен човек. Не иска разни корпорациии да му управляват икономиката. Това преди него го е правил само Кенеди, затваряйки печатницата на ФЕД.
57
20
 
14
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
Руснаците живяха зле при Обама и Рейгън, сега се надяват Тръмп да ги оправи, като че ли си нямат президент. А русофилите вече станаха и американофили, тоест кравари...абе пълно объркване.
56
7
 
18
 
! Отговори
Степан преди 7 години
Наше момче е Тръмп! Славяните са му на сърце! Жена му е словенка, детето му се казва Иванка, а зетя ходи всяка година на погребение на бабата, която е била съветска партизанка, загинала през ВСВ!
55
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп отмени ТТП. Това звучи като Тръмп отмени безплатният обяд. Отменил е нещо което не съществува. Все едно да отмени БРИКС...хахаха
54
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей тикви ставайте от компютрите и се хващайте за работа запретвайте рькави предупреждавах ви две години назад а вие ми доказвахте как Путин щял да бьде обесен аре почвайте да бачкате ако не искате да умрете от глад
53
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До Анонимендо67 Доста добро обяснение!
52
9
 
14
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Ако Тръмп успее да върне дори 1/3 от изнесените производства,то това ще е колосален успех!Обаче пък тогава ще трябва да остави имигрантите-кой иначе ще работи в тея производства за малко пари?
51
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 62Aбе всички тук ли сте толова първосигнални? ХА-ХА-ХАСмисъла на казаното от него бе, че ако ЕС не се вземе в ръце, тогава ще е свършено с него.В същия смисъл се изказа и за Брексит, че ако ЕС се бе взл в ръце по-рано, Брексит нямаше да имаИ за НАТО - че е нефелно в този момент. В смисъл че ще се бори за истинско НАТО
50
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Квик-квик грух грух -квииииииииииииииииииииииик *** кравите
49
2
 
12
 
! Отговори
Istinata преди 7 години
Trump e chovek na putin a putin e chovek na boiko koito e moi chovek.izvoda e che az sum choveka
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mnogo dobre
47
4
 
21
 
! Отговори
мдаааа преди 7 години
Малее тоя найстина ща обърка света .... те май затова му позволиха да стане президент ....мирише ми на икономически и политически Хаос ....де да видим кой ще спечели от всичко това ....Защо им трябваше на Американците да правят преврат в Украйна ...и да разрушават Арабския свят ...сега ще теглят тегло с всичката тая каша дето я забъркаха!!!!
46
1
 
2
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
До #40. Абсурд. Напротив бизика се и то с големия пръст.
45
4
 
12
 
! Отговори
хехе преди 7 години
- "Путин е виновен Пууууутин!!!! Русия и тя е виновна .......виновна е ееееее .." - "Сорс, затваряй си устата и лягай да спиш ! "
44
8
 
7
 
! Отговори
Ъ преди 7 години
Не се надявайте Тръмп да разкара Сорос, Ротшилд и пр. Видяхте ли го онова 35 годишно еврейче, гадже на дъщеря му на какъв пост го назначи!?