Холандският премиер: Или интеграция – или вън!

Марк Рюте не смята, че трябва да се защитават холандските ценности
23 яну 2017 16:10, Боряна Павлова
44
Холандският премиер: Или интеграция – или вън!
Снимка: архив Reuters

Холандският премиер Марк Рюте заяви, че който не се интегрира, трябва да си върви от Холандия, предаде Асошиейтед прес.

"Трябва активно да защитаваме ценностите си от хора, които не искат да се интегрират", заявява Рюте в послание, публикувано в няколко национални издания, в опит да отнеме избиратели на холандския политик и противник на имиграцията Герт Вилдерс.

На 15 март в Холандия ще се проведат парламентарни избори.

Макар премиерът да не споменава никъде Вилдерс или неговата Партия на свободата, ясно личи, че посланието му е насочено към онези избиратели, които подкрепят твърдолинейната платформа на Вилдерс, отбелязват Асошиейтед прес и БТА

Рюте, който е лидер на десноцентристката Народна партия за свобода и демокрация, заявява, че се отнася с разбиране към призивите, че който не се интегрира, следва да напусне Холандия.

"И аз споделям това мнение. Дръж се нормално или си върви", посочва той.

Вилдерс реагира на изявлението в Twitter, наричайки Рюте "човекът на отворените граници, на цунамито от кандидати за убежище, масовата имиграция, ислямизацията, лъжите и заблудите".


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
5
 
! Отговори
бг преди 4 години
Тези холандски нацисти мразят България повече от Сърбия и Албания,защото България беше член на Варшавския Договор.
21
1
 
5
 
! Отговори
бг преди 4 години
Холандските нацистки св.ине бомбардираха Белград.
20
1
 
10
 
! Отговори
След дъжд качулка преди 4 години
Сетила се Мара да се побара.
19
1
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Браво на холандския премиер! А останалите премиери кога ще го последват и най-вече нашият ?! Кога ?! Защо трябва да търпиме пришълци да ни налагат своя чергарско-номаден начин на живот и да ни връщат векове назад ?! Много ясно - не приемат ли нашите нрави и обичаи - вън! Да се пъждосват по страните с тяхната религия - има толкова богати мюсюлмански страни - какво търсят при нас ?! На нас ни е хубаво и без тях!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
сссссссссссссссссссс преди 4 години
трийй веднга че .................................
Прочети още на: dnes.bg/world/2017/01/23/holandskiiat-premier-ili-integraciia-ili-vyn.329655
17
0
 
8
 
! Отговори
Българин от Германия преди 4 години
Умните холандци ще изберат ОРИГИНАЛА (Герт Вилдерс ), а не КОПИЕТО !!!
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво каза ШМеркел по въпроса
15
1
 
41
 
! Отговори
Циник до Паметлив преди 4 години
И да не забравяме! Даже и нашите мюсюлмани отиваха на запад - да изкарат някой лев...с труд! Нито един българин не е мачкал с тир европейци...нито ги е взривявял...или застрелвал! Явно ние бяхме прекалено скучни....та сега с интересните тарамбуки - ще обогатяват културата си ....с джихад...шериат...и ислямистки дегенерати ...спрели развитието си някъде в средата на 14 век!
14
0
 
36
 
! Отговори
Паметлив преди 4 години
До ***
Верно!Едно време беше почти невъзможно да вземеш холандска или белгийска виза,та да си купиш некой таралясник!Сега напълниха Европата с та.ра.мбуки!То добре,те да ги приемат,ама що карат и нас?!Ние не сме цоцали 300 години от колониите и не им дължим нищо!
13
0
 
18
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Ха-ха,очевидно иска да излъже избирателите с тея котешки каваци!Къде беше досега?Вече е късно за такова решение-интеграция или вън!Време е за по-радикалното-направо вън!!!!!!
12
0
 
31
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Навремето НИКОЙ НЕ ГОВОРЕШЕ ЗА ИВТЕГРАЦИЯ НА БЪЛГАРИТЕ...И ИЗОБЩО СТРАНИТЕ ОТ БИВШИЯ СОЦЛАГЕР!!! ИЗДИРВАХА ГИ С ПОЛИЦИЯ, И ГИ ЕКСТРАДИРАХА!!! Сега ежедневно ни втълпяват...интеграция...интеграция...интеграция! Макарче според действащите немски закони - войната не е основание за даване на убежище! Лъжи върху лъжи! И когато войната свърши - ще върнат ли милионите тарамбуки?? Даването на убежище ТРЯБВА ДА Е ВРЕМЕННО! ЛЪЖИ ВЪРХУ ЛЪЖИ!
11
0
 
41
 
! Отговори
Андрешко преди 4 години
Направили в страната си по десет и повече деца,идва в Европа без никой да го е канил не е работил един ден и не е допринесъл с нищо за социалната система,а после дайте ми помощи аз съм социално слаб и имам много деца!!! Когато си правил тези деца да си мислил с правилната си глава.
10
2
 
26
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Тресе го страх този от наближаващите избори...."Сетила се Мара да се побара!" На всеки полуразумен европеец му е ясно, че от тълпите тарамбуки - може да очаква - само изядени милиарди на данъкоплатеца...убийства, и изнасилвания - СТАНАХА ЕЖЕДНЕВИЕ! Каква мъглива формулировка...каква интеграция бе - вън на па*разитите! Европа и без тях не може да изхрани гражданите си! Интеграция - повръща ми се като чета!
9
4
 
20
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Соросогадите взеха да се пробват хамелеони, но е късно либе за китка. Каквото можаха направиха, видими резултати. Сега е ред патриотизма да вземе връх и то ще стане
8
2
 
15
 
! Отговори
д-р Исня преди 4 години
Сега тоя за или против е? Аз се обърках! Хаххаха, влизам в тези сайтове само, за да се смея на неграмотността и дебилщината. За сериозни новини си имам други източници!
7
0
 
10
 
! Отговори
mi24 преди 4 години
Мислих, че съм се спасил от глупостите на "Вести",но то и тук журналистите са същите.Вижте си акцента под заглавието. ???
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Марк Рюте не смята, че трябва да се защитават холандските ценности" ??? Я пак??? БоЪяна на теуефона! Шефът ти е! Уволнена си!
5
0
 
28
 
! Отговори
За нашите проблеми преди 4 години
1. Да се оформи като закон предложението на Рюте - който не се интегрира в нацията ни и не приеме нашите ценности - вън!
2. Не е проблем да се установи необосноваността на много от административните решения от времето на диктатурата на Т.Живков. Едно от тях е недообмисленото (или внушено от външни фактори) даване на гражданство на номади, кръстосващи земите в съседни балкански държави.Щом като сме ги приели да живеят тук, логично е да имат статут на временно пребиващи. Нарушат ли законите - вън!
4
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога някой ще ни покаже, как се интегрира тая п*лач! Много ми се иска да видя!
3
0
 
51
 
! Отговори
saki преди 4 години
Приятелю Рюте, мигрантите ислямисти , не ги интересува какво мислиш. За тях ти си нечист и те презират бледото ли лице. Те зачитата само Алаха и Корана и не приемат мнението ти бели човече.