Меркел чака търпеливо покана за Белия дом

Германия била в контакт с новото правителство на САЩ
56
Меркел чака търпеливо покана за Белия дом
Ангела Меркел. Снимка: архив, Ройтерс

Германската канцлерка Ангела Меркел чака търпеливо да бъде поканена на преговори с Доналд Тръмп и не се притеснява, че британският премиер Тереза Мей ще стане първият чуждестранен лидер, срещнал се с новия президент на САЩ. Това заяви говорител на Меркел, цитиран от ДПА.

"Всичко с времето си", заяви говорителят Щефен Зайберт пред медиите в отговор на въпрос кога Берлин очаква канцлерката да преговаря с Тръмп. Германия е в контакт с новото правителство на САЩ, подчерта Зайберт.

Говорителят отрече Берлин да е недоволен от факта, че британският премиер Тереза Мей ще стане първият лидер на страна от Европейския съюз, който ще преговаря с Тръмп. Тя ще се срещне с него в петък при посещението си в Белия дом.

Между Вашингтон и Лондон винаги е имало близки връзки, подчерта говорителят на Меркел и посочи, че Мей иска да разговаря с Тръмп за евентуално търговско споразумение между САЩ и Великобритания като част от плановете й за Брекзит. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уж се водила кампания да компроментира госпожата. Тя колкото сама се компроментира никой не може да и помогне. Както мига на парцали просто жал ми става:-.. Шегувам се:-)
4
0
 
36
 
! Отговори
Упс преди 7 години
Тръмп да не е луд да я кани!! :-) :-)Посли да сънува кушмари чиляка...
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да стане. Доналд не си пада по такива дръти разбрицани бабички с бурки...
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се види кой е шефа на планетата и кой е проста изкуфелница.
1
1
 
40
 
! Отговори
)^)%^$&%$(& преди 7 години
Ми ще има да чака. Тръмп явно я е отсвирил и правилно. Онзи Оланд също. На тези бюрократи песента им е изпята. Ще им останат само исляметата, които сами поканиха в страните си. Нека сега се оправят сами с тях. Тръмп ясно заяви, че с Русия заедно ще се справят с ислямистите. От това по ясно няма как да се каже, а тази да се оправя сама.