Тръмп пропя частушки след хакерска атака

Етичен пират проби Тwitter-а на американския президент
24 яну 2017 14:10,
42
Тръмп пропя частушки след хакерска атака
Кадър: YouTube

Новият американски президент Доналд Тръмп пее за красотите на руските проститутки на фламандски диалект във видеоклип в YouTube, който беше закачен към негово съобщение в социалната мрежа Тwitter след встъпването му в длъжност.

Това стана възможно, след като белгийският хакер Инти Де Кукелар успя да разбие официалния акаунт на Тръмп @realDonaldTrump.
 
21-годишният мъж, който се определя като "етичен хакер", закачил линк към майтапчийски видеоклип, озвучен с белгийски шлагер и съставен от него текст.

Клипът бил вграден в Twitter съобщение на Тръмп от 11 април 2012 г., с което той информира,че ще говори в Сан Хосе пред първия Национален конгрес на архиварите в САЩ.

Случката става още по-пикантна, тъй като в песента се пее за руски проститутки. Текстът, който също е дело на хакера, описва цинично прелестите на множество руски проститутки, с които Тръмп сваля напрежението "в най-добрата страна, където без съмнение е толкова забавно".

Текстът е записан на фламандския диалект, който се говори в град Алст, на 40 км западно от Брюксел.

"Етичният хакер" разказва пред белгийските медии как е успял да стигне до акаунта на Тwitter, защото според него той е уязвим и опитът му може да е полезен и за в бъдеще.

Де Кукелар намерил връзки, които повече не се зареждат и проверил дали домейнът на съответните интернет страници може да се купи.

"Дискусията за фалшивите новини ме наведе внезапно на мисълта дали не мога да се пошегувам с някои от туитовете на Тръмп", обясни хакерът пред един от белгийските ежедневници.

"Докато си лежах, пиейки си кафето, започнах да събирам линкове от негови съобщения. Отворих автоматично всички уебадреси. Проверих мога ли да купя домейна на страница, която повече не се зарежда", добави Де Кукелар.

Той успял да купи адреса на Националния конгрес на архиварите и от сайта да линкне видеоклипа към един от туитовете на Доналд Тръмп.

За няколко дни "пеещият Тръмп" е гледан от над 36 500 души, като неговата популярност можеше да е много по-голяма, ако текстът беше записан на английски, вместо на фламандски език.

Младият хакер набра популярност преди няколко седмици, когато успя да открадне телефоните на белгийски знаменитости от техните Facebook акаунти.

Разузнавателен доклад, изготвен за президента Барак Обама след изборите за американски президент, съобщава за връзки с проститутки по време на посещение на Тръмп в Москва преди няколко години. В документа се твърди, че Русия държи компромати за Тръмп от тази визита. Руският президент Владимир Путин отрече това, а Тръмп го нарече "фалшива новина". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре напраен клип.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те тоя същия хакна и имелйлите на Клинтъница, Купил домейна и какво като го е купил, а отде знае паролата на профила на Тръмп. не я знае ама е закачил видеото със cross script тоест към видетото може да има и някой вирус.
4
8
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 7 години
Сега етичния хакер ще бъде изтрадиран в САЩ, осъден на 10-15 години строг режим в някоя пандела и там той ще бъде проститутката, която ще обслужва ислямските *** от Афганистан, Пакистан и Сирия.
3
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хитър номер. Тъмп си е за базик. Пълен *** :) И да знам, че ще имам 101 минуса, но това няма да промени смешкото :)
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Т.е. не му е хакнал Twitter акаунта, а просто е купил домейна на някой изфирясал линк от 2012г...
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много глупаво.