Китай: Не сме разполагали ракети на границата с Русия

Всичко било догадки в интернет, не отговаряли на реалността
Обновена: 25 яну 2017 11:21 | 25 яну 2017 11:20, Елка Василева
41
Китай: Не сме разполагали ракети на границата с Русия
Снимка: архив, Reuters

В последно време китайските въоръжени сили не са разполагали в Североизточен Китай междуконтинентални балистични ракети Ди Еф 41 ("Дунфън-41"). Това заяви на брифинг говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин, цитирана от ТАСС.

Тя отбеляза, че "това са само догадки на интернет потребители, които не отговарят на реалността".

Още по темата

Местни медии съобщиха по-рано, че Китай трупа нови стратегически оръжия в североизточната провинция Хейлунцзян, граничеща с Русия, където е преместил по-специално ракети "Дунфън-41".

На тристепенните ракети с твърдо гориво "Дунфън-41" (или CSS-X-10 според класификацията на НАТО) може да се монтират разделящи се бойни глави, всяка от по 10-12 ядрени компонента с индивидуално насочване. Обсегът на тези ракети според различни оценки е близо 14 000 километра, посочва ТАСС.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: КитайРусияракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, направо не е истина какви теории чертаете, а реалността е пред очите ви....
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китай разполагал ракети по руската гарница.Руснаците мазни:Заповядайте няма проблем.
29
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия ще се отегли от Сибир без война.Китайската икономика ще се заработи много по-добре с ресурсите на Сибир.Проблема е ,че Китай е управляван от комунисти и е твърде възможно да тръгнат и срещу Запада ,след като прецакат дългогодишният си съюзник.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе какво става газопровода "Силата на Сибир" и другите супер проектите на Путин ?Нали газта вместо за Европа щеше да потече към Китай ?Какво стана с БРИКС ?Какво стана с супер танка Армада, с новата Лада и т.н.?
27
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джуджето се скара с всички. Тежки времена чакат ***.
26
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствената надежда за режима в кремъл е ЕС да помогне някакси на затъващата руска икономика. В същото време се прави всичко възможно да се разруши Европейския съюз, което неминуемо ще породи икономическо цумани което ще бъде смазващо за икономиката на москва ориентирана към износ на ресурси за богатия запад. Цялата картинка прилича на маймунка която режене клона на който виси и който я храни.
25
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Така е, но не съвсем. Китай отказа участие в строителството, но предостави заем, като аванс за доставяните суровини. Практически купи месторождението, като ще се погасява с доставките по текущи цени. Ако РФ не построи газопровода в срок, то е резонно Китай да си поиска месторождението. Тия ракети са само за напомняне.
24
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КИТАЙ отдавна са взели мярка на руснаците, ще ги смажат икономически и после ще станат владетели руската земя. Китайците умело вкараха самовлюбения руски диктатор в газов договор за 400 млрд. , които слабата руска икономика няма как да осигури. Мащабите на проекта газопровода силата на сибир за русия са сревними с мащабите на АЕЦ Белене за нашата икономика. Просто пари няма и се разчита че някой ще даде пари и няма да очаква печалба десетилетия, а такива инвеститори са изчезнали вече
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо особено, просто Китай усилва охраната на границата със собствени войски, за да се охранява добре и да не стават недоразумения. Руснаците изтеглиха от там почти всичко, защото съгласно 50 годишните договори за аренда и съглашенията, на тези територии няма да важат законите на РФ и съответно не трябва да има руски войски. Изтеглените дивизии ги струпаха по гр. с Украйна, Белорус и Полша, а НАТО се разкрещя до небесата. Обикновенни рутинни прехвърляния.
22
4
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Това са глупости на търкалета. Руснаците и китайците отдавна са се договорили за всичко, особено щом руското правителство си мълчи. А и изобщо термоядрената война между свръхсилите е невъзможна, защото в нея няма да има победител.
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Киро а вас ви експанзят вече Африканците от Африка
20
8
 
8
 
! Отговори
Киро Китаеца преди 7 години
Китай проводит последовательную экспансию территории Росси. И это уже давно не секрет.
19
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дълговете на Москва към Пекин са стигнали рекордни нива. Борейки се с/у САЩ и Европа, кремъл попадна в прегръдките на китайските кредитори
18
9
 
10
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Трудни времена за лижещите еврейския американски з...! Обамбоко изпрати жена си сама в Китай за "мили очи" ! Забравихте сключения договор за доставка на газ за 400 милиарда !?!Американски интереси в Китайско море ...пречат ! САЩ могат да опитат да откъснат Индия от Р.и К. ,без Бразилски "импийчмънт" ! Малко шансове имат САЩ да спечелят, отново ,нечие уважение. Много акаха по целия свят !
17
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учете арабски и турски езици бьлгари китайски не учете няма да ви потрябва
16
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китай и Русия имат обща спорна граница, което предполага китайците да търсят разширение на север където вече имат голямо икономическо влияние. Не е тайна, че в далечния руски север китайските инвеститори държат икономическите лостове. Независимо от силната си армия, режима в москва е икономически зависим от икономиката на Китай която е над шест пъти по-голяма от руската.
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рекордните доставки на газ (увеличение с около 15% спрямо януари'2016) за ЕС обаче са на цени между $167 и $171 за 1000м3, докато доставките миналата година са били на цени $234. Един вид като цяло паричните потоци от ЕС към Русия за покупка на природен газ са намалели.
14
2
 
12
 
! Отговори
:) преди 7 години
Най-голямата заплаха за САЩ (пък и за Русия) е Китай. Китайците, за разлика от руснаците, освен стабилна армия имат и стабилна икономика. Въпрос на време е да предявят териториални претенции към Русия.
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Газпром постави рекорд по поставки газ за Европата даже при СССР не е имало такива а вие си лайте ау-ау-ау санкции манкци Варна хьба боко моко
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Южен поток минава през Турция ве ти не знаеш ли ?