Момиченцето от Алепо, писало в Тwitter, със зов към Тръмп

Трябва да направите нещо за децата в Сирия, пише Бана
25 яну 2017 13:30, Елка Василева
68
Момиченцето от Алепо, писало в Тwitter, със зов към Тръмп
Снимка: архив, Reuters

Сирийско момиче, прочуло се с постове в Тwitter по време на обсадата на Алепо, отправи зов за помощ от името на сирийските деца в отворено писмо до новия президент на САЩ Доналд Тръмп, предаде Би Би Си, цитирана от Франс прес.

"Аз съм едно от сирийските деца, пострадали от войната в Сирия", пише седемгодишната Бана ал Абед, евакуирана през декември от Алепо в Турция, в писмото си, предадено от майка й на Би Би Си и цитирано снощи от радиостанцията.

Тя обяснява на Тръмп, че училището й в Алепо е разрушено от бомбардировките, а нейни приятели са загинали.

Още по темата

"Сега в Турция мога да излизам и да се забавлявам. Мога дори да ходя на училище, макар още да не съм започнала. Ето защо мирът е важен за всички, включително за вас", пише Бана.

"Милиони сирийски деца обаче за разлика от мен страдат сега в различни региони на Сирия. Трябва да направите нещо за децата в Сирия, защото те са като вашите деца и заслужават да живеят в мир като вас", добавя момичето.

Най-малко 15 000 са децата сред убитите над 300 000 души по време на шестгодишната война.

От септември до декември 2016 г. Бана ал Абед стана известна в социалните мрежи със съобщения в Тwitter за ужасите на всекидневието в Алепо, рисувайки трогателни картини, критикувани като пропаганда от режима на сирийския президент Башар Асад.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган я прие заедно с близките й на 21 декември, след като семейството бе евакуирано. Съюзена в момента с Русия и Иран, заедно с които участва в казахстанските преговори с цел стабилизиране на примирието в Сирия, Турция дава подслон на близо 2,7 милиона сирийски бежанци.

Новата администрация на президента Доналд Тръмп в САЩ заяви, че е готова да сътрудничи с Русия в борбата с джихадистите от групировката "Ислямска държава" в Сирия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей пак са на линия комплексари, *** русофили душмани на Бьлгарската цивилилизация! Бог да пази Бьлгария от дезертюри като воленските еничари атакусти.
21
9
 
2
 
! Отговори
А защо? преди 7 години
По-естествено е детето да отправи молба към ПУТИН, защото ТОЙ е там с войски, армия: състави им ДОРИ и КОНСТИТУЦИЯ, по която да живеят с АСАД.Досега САЩ постоянно възспираше и защитаваше, но бяха ОПЛЮВАНИ и ХУЛЕНИ: ето- сега възможност да се обръщат към "освободителят" Русия ( според Башар Асад.)Но изглежда им се живее в САЩ.( а не в РФ.)
20
2
 
29
 
! Отговори
Танте Меркел преди 7 години
Оххх, колко мило и сърцераздирателно! Я да взема да приема още 3 милиона бежанци. Целия свят е добре дошъл в Европа!
19
2
 
17
 
! Отговори
бай Х преди 7 години
айде някои от вас да напише нещо до тръмп в туитърчесно казано никога не съм влизал в туитър а то на седем години т.е. три от които във сериозна война кви са тия железни доставчици на интернет в сирия незнамкви са тия възможности да си купуват такива телефони в тая мизерия там пък и да ги учат да пишат още повече в туитър при нас като завали и спира нета яСНО Е ЧЕ ТЕЗИ СТАТИИ СА НАСОЧЕНИ КЪМ ЗАПАДНИЯ СВЯТ В НАШАТА СТРАНА "дИКИШ" няма да хванат
18
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Така еобаче това не може да е съчинено от едно седем годишно дете.по себе си ли съдиш?
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп не вярва на сълзи. Даже подписа указ, с който забранява приемането на бежанци и връщането на досега приетите! Очевидно момиченцето е добре режисирано и финансирано от ***. Уж руснаците сравниха Алепо със земята, пък то има интернет да пише до Америка. Либералните комунисти са в истерия и гърч! Не могат да повярват, че комунистическата им идилийка се сгромолясва пред очите им
16
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момиченцето препратило ли е копие до чичко си Вова, дето мята бомбите? Чичко Вова вместо да дава пари за нови ядрени ракети в Калининград може да построи отново Алепо.
15
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тоинтересно това дете кой го режисира?раша бе, ти кой очакваш да е?
14
3
 
21
 
! Отговори
Така е преди 7 години
обаче това не може да е съчинено от едно седем годишно дете. Че и на училище не е ходило.
13
4
 
23
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Присъединявам се към скептиците...викам си - да седна и аз да му драсна едно сърцераздирателно писъмце - колко ми писна да чета за арабски изнасилвачи, и убийци! Колко ми писна да гледам как Меркел пълни европа с потенциални , и настоящи джихадисти.Да му пиша колко ми писна да чета , и слушам за избити европейци! Да го помоля смирено - да затвори Брюксел, и да разтури ЕС
12
3
 
8
 
! Отговори
да преди 7 години
ето, дори и децата знаят, че САЩ са истинските терористи, а не някакви марионетки на американски конци (и издръжка) Ислямски държавици и други такива творения на ЦРУ
11
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям смях. Още не ходи на училище, блог няколко години пише в Туитър от обсаденото Алепо, в което няма какво да се яде и спират тока.Има ли още кой да се връзва на тази пропаганда?
10
2
 
28
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Всъщност Тръмп наистина може да направи много за мира в Сирия-достатъчно е да оттегли подкрепата на САЩ за ИД,разните умерени и неумерени главорези и останалата па.плач!
9
1
 
22
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Това детенце ще бъде изцедено докрай от пропагандата!А някак на заден план ще остане фактът,че Сирия беше съвсем прилична страна,докато не се намесиха геополитическите "инженери" от САЩ,Израел и СА!Плановете им ще се провалят,но разрухата причинена от тях остава!
8
21
 
6
 
! Отговори
kiro преди 7 години
Странно защо не пише на джуджето-спасител, а се обръща към лошият американски гнил президент на страна от пропаднали капиталисти и хомосексуалисти.
7
1
 
19
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Докато цру е я сирия и близкия изток мир няма да има.
6
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде, стига вече с тая евтина пропаганда! Тъпо е!
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз ще му напиша в Туитър да ми даде апартамент в Манхатън, защото живея с малко пари. Дали ще приеме?
4
4
 
32
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
пълна измама е това момиченце, чудя се това Алепо що за комуникации има, града разрушен но интернета бичи та дрънка, а може би си има сателитно нетче на промоция :)
3
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното "Айлян"-че, което ни изстипосват с цел охотно да приемем още няколко милиона "бежанци". Щото, разбираш ли, тука е Европа - който иска си влиза и никой не му казва копче.Колко бежанци прие Израел? А Саудитска Арабия? А Обединените емирства?