Мей: Великобритания и САЩ могат пак да управляват света!

Британският премиер се среща с Доналд Тръмп във Вашингтон
26 яну 2017 15:10, Елка Василева
210
Мей: Великобритания и САЩ могат пак да управляват света!
Тереза Мей. Снимка: архив, Reuters

Британският премиер Тереза Мей ще се срещне в САЩ с американския президент Доналд Тръмп и ще обяви, че Великобритания и Съединените щати могат отново да управляват света, като се подновят специалните отношения.

В САЩ Мей първо ще посети Филаделфия, където ще държи реч на среща на лидери от Републиканската партия, на която ще присъства и американският президент, предаде БНР.

Очаква се Мей да заяви, че след Brexit суверенна и глобална Великобритания иска да развие още повече връзките си със старите приятели.

В петък Тереза Мей ще стане първият световен лидер, срещнал се лично с Доналд Тръмп в Белия дом.

Възможностите за търговията след Brexit, сигурността и сътрудничеството в разузнаването, както и бъдещето на НАТО, вероятно ще бъдат в центъра на разговорите между двамата лидери.

Британският премиер заяви, че целта й е да гради върху историческите отношения между двете страни, укрепени от общите интереси и споделяни ценности.

Тя обаче изтъкна, че няма да се страхува да говори откровено с Тръмп по въпроси, по които имат разминавания, като жените и мюсюлманите.

Като се има предвид, че Тереза Мей е първият световен лидер, поканен във Вашингтон след избора на Доналд Тръмп, от "Даунинг стрийт" се надяват тя да извлече максимални дивиденти в трудните времена около Brexit.

Американският президент има сериозни лични и бизнес връзки с Великобритания и вече даде одобрението си за Brexit.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
3
 
! Отговори
бай Курти преди 7 години
И трето тази гр0зната да не се кани да управлява, защото скоро те ще са управляваните. Ако не е забелязала Китай, с какви темпове се развива значи е или късогледа или нещо не е наред. Старите лидери са детронирани и има нови, Русия и Китай така, че за САЩ не знам, но за Англия повтарям Англия, а не Великобритания и цяла Европа да се готвят да бъдат управлявани за доста години напред. Тяхната вече свърши сега ще видят кон боб ядели и пате сол ближе ли.
86
3
 
6
 
! Отговори
бай Курти преди 7 години
Че кой е казал,че света иска да бъде управляван от Великобритания и САЩ.Тази на много на сериозно се е взела. Не вижда ли,че Великобритания скоро няма да е такава,защото най вероятно ще бъде напусната от Шотландия,Уелс и Северна Ирландия и какво ще остане някаква си незначителна Англия.Това първо,второ Тръмп заяви,че ще оттегли силите си от много места на света и,че НАТО е остаряла организация от,която те ще се оттеглят. Следователно,какво има да управляват пък и кой би искал да бъде управляван.
85
1
 
2
 
! Отговори
Треска преди 7 години
Мей би...
84
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв свят ще управляваш ти бе ахаххаЯ си стой на подгизналия остров при рижите ур оди и мохамедовците, пий си скоча и не се излагай.
83
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяла жабата, че подковават коня...Американците 5 години си чукаха главата с Барак Хюсеин Обонго, за да дойде Тръмп, а англичаните сега започват с кмета си на Лондон Садик Хан от Пакистан. На Тереза Мей скоро ще й трябва виза да влезе в Европа (а вероятно и за Шотландия), тя за света се затюхкала. :)
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо трябва да управлявате света? Само вие?
81
1
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Влезнала Тереза Мей в бара и казала: Кой ще се бие с мен? Изправил се срещу нея Тръмп. Тереза прегърнала Тръмп и извикала: А кой ще се бие срещу нас двамата? ........Къде се бута Англия да управлява света и какво може да предложи на САЩ.
80
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо, 'британците' никога не са управлявали 'света', а 100% само конго-бонговски държави (руанда, зимбабве, ямайка) и незаселени територии (канада, нова зеландия, австралия). единствените им истински реални колонии - САЩ и Индо-Пакистан не само са независими държави с ядрен потенциал, ами и ги биха и ги *аха. В Европа британците имат нулев успех, като почнеш със загубата от момиче - Жана Д'Арк, Галиполи, Напеолон, Русия, Барбароса и т.н. И второ, 70% от днешните британци са Мохамед и Нгоно!
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 101: ""Я всегда думал, что демократия - ета власть народа, но вот таварищ Рузвелт мне доходчивообяснил, что демократия - ета власть американскага народа." Й.В.Сталин"И много правилно Рузвелт е обяснил на диктатора Сталин...да слуша Путин !
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия доказа в Сирия, че и за регионална сила не става и ето ти резултата.
77
0
 
4
 
! Отговори
Поп Андрей преди 7 години
"Я всегда думал, что демократия - ета власть народа, но вот таварищ Рузвелт мне доходчивообяснил, что демократия - ета власть американскага народа." :))Й.В.Сталин
76
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Мей: Великобритания и САЩ могат пак да управляват света!"Горкият Путин !
75
1
 
3
 
! Отговори
минувач преди 7 години
Тази, а и английския "елит", са изгубенив превода...по-точно в битието!
74
2
 
4
 
! Отговори
а1 преди 7 години
Ха, ха, ха.......Старите "Фантомни болки"/мечти на Дребнобритания!!!!Sorry baby, ама крайниците ви (бившите ви колонии) са ампутирани след края на WWII.Пък и IQ нивото на съвременните английски политически лидери е твърде ниско, по подобие на "английските учени"!!! -)))А, беше време,когато....., но, днес ви е останало единственно носталгията по миналото!!!Уви!!!
73
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правят си сметката без Кръчмаря Путин и Сервитьора от Китай.
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сменяме лозунга на Народното събрание и герба: "Съединените щати правят силата".
71
3
 
13
 
! Отговори
петко преди 7 години
а путин съгласен ли е , съгласен ли е путин , а забравих и китай
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво стана бе? Що пищите бе? Нали бяхте за Brexit? Нали бяхте за Трумп?
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да са го чули това Европейските лидери и да си имат на предвид при договаряне условията на Брекзит.....
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а ха това било демакрациятаанглия и сащ да управляват света ако е някой друг ще му спретнем цветна революция или майдан те със право са нагли като има толкова простоти.я по света еле па у българия айде честито трети мандат на банкянското ами светна ли ви бре българе - цялата тая сороармия от продаж