Тръмп иска зони за сигурност в Сирия: Европа сгреши с бежанците!

Ситуацията в Сирия е катастрофа, смята президентът на САЩ
26 яну 2017 09:53,
64
Тръмп иска зони за сигурност в Сирия: Европа сгреши с бежанците!
Снимка: архив

Новият американски президент Доналд Тръмп заяви, че има намерение да се създадат зони за сигурност в Сирия в първото си телевизионно интервю като президент пред телевизия ABC. 

"Непременно ще създам зони за сигурност в Сирия", заяви Тръмп.

Той каза, че Европа е допуснала огромна грешка, като е позволила на милиони бежанци да се озоват в Германия и в друи европейски страни.

"Това е катастрофа. Не искам подобно нещо да се случи и в САЩ", каза Тръмп.

По-рано днес световните агенции съобщиха, че Тръмп ще подпише указ, с който ще натовари Държавния департамент и Пентагона със задачата да разработят план за обособяването на безопасни зони за цивилни бежанци в Сирия и други съседни на Сирия страни, предадоха световните агенции.

Планът трябва да бъде подготвен в срок от 90 дни от датата на указа. В обособените безопасни зони в самата Сирия и в съседни страни сирийските граждани, напуснали домовете си заради войната, ще изчакат окончателното уреждане на техния въпрос. То може да се изразява в разселване в трета страна или в репатриране.

В интервюто за Ей Би Си Тръмп заяви, че нелегалните имигранти, дошли в САЩ като деца, не трябва да се притесняват, че ще бъдат депортирани, посочва БТА.

"Ние имаме големи сърца. Ние ще се погрижим за всички", каза Тръмп и допълни, че в следващите четири седмици администрацията ще представи политика в тази насока.

В същото интервю Тръмп каза, че САЩ няма повече да информират предварително за плановете на Пентагона.

"Когато става дума за въоръжените сили, не искам нищо да се обсъжда. Искам делата да предшестват думите", каза Тръмп. Така той отправи негласна критика към администрацията на Барак Обама, обявила предварително плановете си за освобождаването на Мосул.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И той с голямо сърце!
8
3
 
16
 
! Отговори
Циник до 7 преди 7 години
Питам се само - каква е тази "креатура" дето ме е "дислайкнала"??? Мюсюлмански сурогат - 100%
7
2
 
34
 
! Отговори
право в очите преди 7 години
Мноо кефи тоя Тръмп
6
3
 
38
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат:"Той каза, че Европа е допуснала огромна грешка, като е позволила на милиони бежанци да се озоват в Германия и в друи европейски страни.""Това е катастрофа. Не искам подобно нещо да се случи и в САЩ", каза Тръмп.Кратичко , сбито , и толкова ВЯРНО!!!МУРКСУЛ ХАНЪМ и Брюкселските търтеи - трябва да бъдат съдени за престъпления срещу европейските народи!!!По ръцете им лепне кръвта на вече десетки невинни европейци! Толкова семейства почерниха...от бронираните им лимузини и охрана!
5
2
 
26
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Прав е но не е еяропа а германия в частност меркел за трети път разказаха играта на европа. Германците стават за бачкане не за визионерство как са оцелели до тук не знам.... Не е късно да се претопят в огромното ислямско море
4
11
 
5
 
! Отговори
най-сетне преди 7 години
Оранжев котарак в Бялата къща.
3
2
 
30
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
А България /в частност политиците и/ обслужвайки чужди интереси пак се оказва в групата на тъпанарите!
2
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема е че евро политиците не носят отговорност за нищо. Затова ес трябва да се разпадне и то бързо и завинаги. Граници визи и мита и всичко да си дойде по местата
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко е умен.