Мексико потвърди – няма да плаща за стената със САЩ

Въпросът не подлежи на преговори, заяви външният министър
27 яну 2017 08:36, Елка Василева
46
Мексико потвърди – няма да плаща за стената със САЩ
Луис Видегарай. Снимка: Reuters

Мексико няма да плаща за стената, която президентът на САЩ Доналд Тръмп иска да построи по границата между двете страни, заяви отново мексиканският външен министър Луис Видегарай. Той подчерта, че този въпрос не подлежи на преговори, предаде Франс прес.

"Има неща, които не подлежат на преговори, неща, за които не може и няма да се преговаря", каза Видегарай на пресконференция във Вашингтон.

Още по темата

"Наясно сме, че това е начало на нови отношения с президента Тръмп и с неговото правителство. Както заяви президентът Пеня Нието, ние сме готови да преговаряме. Имаме ясни приоритети и цели", добави ръководителят на мексиканската дипломация.

Той пристигна във Вашингтон начело на мексиканска делегация, за да подготви визитата на президента Нието, която бе насрочена за 31 януари. Но вчера Нието се отказа от посещението, след като президентът Тръмп заяви, че ако Мексико откаже да плати за стената, мексиканският президент няма защо да идва във Вашингтон.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: МексикостенаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Шъ видим.....!
32
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагъл, арогантен и безкруполен е Тръмп. По този начин е спечелил милиардите с които се перчи, ако изобщо ги има.
31
2
 
7
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
А стига бе, не искат да плащат стената, която искат американците! Тия са луди!
30
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Мексико също има популисти, които искат да управляват. Изборите са след една година. С глупавата си политика Тръмп ще докара на власт антиамериканско правителство, което може да покани покровители с ракети по южната граница на САЩ. Никак не ми харесва такова развитие, но обръщам вниманието ви че това е възможно за да разберете колко е елементарен и опасен Тръмп.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакви стени не могат да спрат миграцията на народите. Ако можеха оногондурите и кутригурите още щяха да си седят отвъд дунава.
28
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Тръмп е голям ***! Сумати милиарди ще хвърли за тази стена докато има толкова много гладуващи хора. И ако си мисли че тази стена ще задържи някой жестоко се лъже. Хората от затвори бягат дупчейки стени или скачайки, а тоя кого си мисли,че ще удържи с тази неохраняема стена. Една неохраняема стена как би спрял човек да го мине някой да ми обясни
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шикаго,събирай куфара!Затова са повече гласувалите за баба Хили,защото има 11мил.незаконни!Ако всичко е редовно,нямаш проблеми!
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето затова трябва да има голяма стена.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 25Какво е исхибиционист
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Независимо от това каква е избирателната система в САЩ,добре е че Тръмп спечели.Вярно е,че Хилъри дефакто има повече гласове,но това е защото чернокожите и латиносите,хомосексуалистите,сектантите,ислямистите,онанистите,исхибиционистите,са повече от нормалните, хетеросексуалните,белите,християните,средната класа,гръбнакът на американското общество,които плащат данъците и социалните на цветнокожите търтеи.
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е прав,след като Мексико не пази границата трябва да плаща .
22
5
 
10
 
! Отговори
сс преди 7 години
Мексиканците са американските турци....
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШикагоЗавинагиточно обратното, колега - ако се бореше абсолютния вот, няколко големи града в САЩ щяха да решават какво ще стане с държавата и хората нямаше да имат дефакто глас. В допълнение големите градове винаги гласуват за Демократите - тоест с твоето предложение отиваме към еднопартиен модел, където гласовете на хората не са от значение. Ние такива "избори" сме имали до преди 89-та - сам се сети колко са демократични
20
3
 
6
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Ще плати и още как ... разбира се, че не става въпрос да се извадят от хазната 10 млрд. $ ... въвеждайки 20% мито на мексиканските стоки внасяни в САЩ, парите ще бъдат събрани, Тръмп си е направил сметката, друг е въпроса до колко ще е ефективна тази стена ... мургавелите постоянно копаят тунели под сега съществуващата ограда, американците постоянно ги запълват с бетон ..
19
2
 
4
 
! Отговори
пффф преди 7 години
Работата изобщо не опира то това Мексико да плати. Тръмп просто се мъчи да направи бизнес-климата в Мекосико неблагоприятен за Щатски фирми. Тръмп вече отказа ГМ да строят новия си завод в Мексико - ще го правят в САЩ. Сега иска да накара и другите фирми да си приберът производствата обратно в САЩ. За това се и дърви толкова много на Китай. Не заради самия Китай, а заради американските фирми които произвеждат там, вместо в САЩ
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШикагоЗавинагиГласът не обикноввния човек има значение. Хилъри губи изборите защото не се харесва навсякъде в Сащ. Целта на избирателната система на Сащ е президента да има удобрение на колкото се може повече места. Така трябва да е и системата в България. Само с тази система в България ще намалим ефекта от ромския и турския вот.
17
7
 
9
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 7 години
Мексико е една мафиотска държава и скоро ще усети отново силата на американската пехота.
16
9
 
6
 
! Отговори
ШикагоЗавинаги преди 7 години
За разбирачите в БГ пояснявам: САЩ не е демократична, а е президентска република...Капиш? Анадъму?Гласовете на хората нямат еднаква тежест и системата е такава, че дава право на абсолютна власт...давам за пример факта, че Килъри има 3.5 мил. гласа повече, но губи изборите! Преосмисляте ли го това, или още го преживяте? Гласът на обикновения човек няма значениеПрзидента може да си прави каквото поиска общо взето
15
2
 
4
 
! Отговори
Циник до 10 преди 7 години
След 89 започнаха да ПАДАТ стените в Европа...де що имаше и минимален контрол Мурксул - ханъм го довърши! Резултатите ги виждаме...и ще продължим да ги виждаме - гори от джамии...и декари с гробове на европейци - жертви на "единични" атентати!
14
0
 
2
 
! Отговори
Луд преди 7 години
До АнонименДа, около София