40 турски военни поискаха убежище в Германия

Ако се върнат в родината ще ги вкарат в затвора
28 яну 2017 13:12, Александър Попов
22
40 турски военни поискаха убежище в Германия
Снимка: Reuters

Около 40 турски военни, служещи в бази на НАТО на територията на Германия, са подали молби за политическо убежище, съобщава днес в. "Шпигел", цитиран от ТАСС.

Според вестника повечето от военните са висши офицери. Федералната служба за мигранти и бежанци е съобщила, че техните молби ще бъдат разгледани по обичайния ред.

"Няма съмнение, че не можем да изпратим тези военни обратно в Турция. Там веднага ще ги вкарат в затвора", казва за "Шпигел" Щефан Майер, експерт в Бундестага по вътрешнополитическите въпроси.

По-рано бе съобщено, че канцлерът Ангела Меркел ще бъде на официално посещение в Турция на 2 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
3
 
! Отговори
Спокойно преди 7 години
един ден и Ердоган ше поиска политическо убежище. Интересно коя държава ще го приеме?
12
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 7 години
Турчина е луд и всеки се спасява , кой как може!
11
5
 
5
 
! Отговори
Д Т преди 7 години
Никакво убежище за турците! Да си ходят в анадола! Турция никога не е била и няма да бъде част от Европа!А най-зле от всичко, са мустакатите турци, плъзнали като *** из Белия свят.
10
2
 
3
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА БГ преди 7 години
След падането на стената в Германия, 700 000 немци губят гражданството си.Защо не си задавете въпроса, ЗАЩО?Дребни и жалки патриотчета пишат разни глупости в този форум,това показва че нямате ниво на човешко същество.Не сте само боси в джоба,но умствено въобще ви няма.
9
2
 
5
 
! Отговори
OH преди 7 години
До Анонимен MIT ще им види сметката един по един.
8
0
 
1
 
! Отговори
Волфганг Молтке преди 7 години
Тази нови идва само да покаже къде е източника на размириците в Турция. Още от времето на ВСВ когато Райнхард Гелен става близък с Хитлер Германия подема агресивна политика чрез своето разузнаване. За Гелен се твърди, че е един от хората зад убийството на Цар Борис Трети. Агресивна политика Германия води и в България чрез ГЕРБ, както и Румъния чрез президента етнически германец Йоанис Клаус. Но това, което германското разунаване причини в Турция е разносно на водене на война.
7
4
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Може ли да сме оше съюзници на такава мракобесническа държава !!!
6
6
 
8
 
! Отговори
Stereo преди 7 години
Демокрацията трябва да се защитава. В случая, турските военни са демократичен символ, Германия е на тяхна страна. Същото направи и Гърция нищо, че с турците по принцип не се харесват. А какво направи бат Бойко със заловените турски военни, помните ли? Най-странното беше, че медиите бяха заглушени и не се вдигна подобаващ шум.
5
4
 
7
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦА преди 7 години
ХОРАТА ИМАТ ВОЕННИ И ПРАВЯТ НЯКАКВИ ОПИТИ ЗА ПРЕВРАТ,А ПРИ НАС НЯМА НИКАКВИ ОПИТИ,ВСИЧКО СЕ РАЗВИВА ПО МЕД И МАСЛО,ИЗДЪРПАХА НИ ИКОНОМИКАТА,СТОПАНСТВОТО,ЦЯЛАТА НИ ПРОМИШЛЕНОСТ ПОД НОСА,В ЧУЖДИ БАНКИ,ПО РАЗЛИЧНИ ОСТРОВИ И ОСТРОВЧЕТА,ТУКА ОСТАНАХА САМО ПЕНСИОНЕРИ СЪС НИСКИ ПЕНСИИ.КРАЯТ Е КЪМ 2050 ГОДИНА.РУМЪНЦИТЕ ДАВАТ ПО 50000ЕВРО ЗА МЛАДО СЕМЕЙСТВО,ВЪРНАЛО СЕ В РУМЪНИЯ,ПРИ НАС СЕ ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО С ВИСОКИ КРЕДИТИ ДА ИЗБЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ,ПЛАН РОВЪТ,КАНАЛЪТ,ТРАПЪТ.
4
8
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Горките турци. С тоя тиранин са тръгнали по стъпките на Русия, Венецуела и Северна Корея.
3
11
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИНЪТ преди 7 години
В случая Турчинът е абсолютно прав. Значи ти правиш опит за преврат, избиваш Ердоган, цялото му семейство и още хиляди хора по образеца на Пиночет, пълниш стадиони със симпатизанти на законния президент и след като това не се е случило докрай, ставаш жертва на "диктаторски режим" и бягаш да се спасяваш при възложителите на престъплението. Странна логика. Меко казана, нагла. Ердоган е избран от народа си и се радва на огромната му подкрепа, кои са тия дето решават, че трябва да бъде убит
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Shpionite na zapada edin po edin bqgat pri gospodarite si,smurtno nakazanie za predatelite
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нужда от молби за убежище. Меркелицата приема всичко, докопало се до Германия.