Горбачов злокобно предупреждава: Светът се готви за война!

Той призова Путин и Тръмп да заклеймят ядрената война
28 яну 2017 15:28,
231
Горбачов злокобно предупреждава: Светът се готви за война!
Снимка: архив Reuters

Бившият съветски лидер Михаил Горбачов отправи злокобно предупреждение: "Светът се готви за война", съобщава АBС News . С оглед предстоящия телефонен разговор между Тръмп и Путин, Горбачов призовава лидерите да сложат край на това, като инициират резолюция на ООН, която по същество да забрани ядрените войни.

"Призовавам членовете на Съвета за сигурност на ООН – органът, носещ главната отговорност за международния мир и сигурност – да направи първата крачка", пише нобеловият лауреат за мир в статия за списание Time, предаде "Фокус".

"Конкретно предлагам на среща на Съвета за сигурност на ниво държавни глави да се приеме резолюция, в която да се заявява, че ядрената война е нещо недопустимо и никога не трябва да се случи".

"Смятам, че инициативата за приемането на подобна резолюция трябва да дойде от Доналд Тръмп и Владимир Путин – президентите на двете държави, притежаващи над 90% от световния ядрен арсенал и поради това носят специална отговорност", посочва той.

Хиляди известни учени, сред които и 11 Нобелови лауреати, подписаха петиция срещу указа на американския президент Доналд Тръмп за ограничаване на приемането на бежанци в страната с цел да не могат да влизат ислямски терористи, съобщи днес  вестник "Вашингтон пост".

Според вестника петицията е била приготвена и разпространена още в четвъртък, преди президентът да подпише указа. Сред първите подписали са редица насители на Нобелова награда, медалисти на премиите "Фийлдс" и "Джон Бейтс Кларк", членове на Националната академия на науките.

Вчера в Харвардския университет се е състоял протестен митинг срещу намерението на Тръмп. Подобни протестни прояви е имало и в редица други университети из цялата страна през последните дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
20
 
! Отговори
тя преди 7 години
Най- античовешкото нещо , измислено от човечеството е войната!
87
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От изложеното в статията излиза, че Горби призовава за забрана на ядрените войни, но няма нищо против конвенционалните такива.
86
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите имат нужда от мигранти,защото нацията им намаля.Германия не случайно е на върха -винаги вратите и са били отворени за емигрантите
85
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Eто го най големият виновник за сегашното положение в света !
84
6
 
18
 
! Отговори
Волфганг Молтке преди 7 години
Третата световна война както и първите две ще е причинена от онези калпазани германците, които този път ще се опитат да сблъскат другите без те самите да влизат в конфликт. Реваншистките настроения в Германия както срещу САЩ, така и срещу Русия ги карат да правят схеми, в които САЩ ще платят за унищожението на Русия, като поемат върху себе си ответния руски удар. Това ще позволи на оная черна напаст да постигнат каквото мечтаят; а именно да владеят света, за да не работят тея мързели ***!
83
18
 
10
 
! Отговори
Н.Барбунски преди 7 години
Работех в съюза до 90-та година. Голяма мизерия беше последните 2-3 години. Пари имаше но нямаше какво да купиш с тях. Ръждясали консерви които никой не искаше да купува, голи щандове. Застой на всяко ниво. Ето затова Горби се принуди да олаби положението.
82
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горбачов не е виновен за фалита на комунизма.Напротив, той се опита да го спаси, но беше късно.
81
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По света има стотици нобелови лауреати, явно не всички подкрепят вижданията на тези 11, щом не са се включили в тази клоунада. :)
80
1
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 106 преди 7 години
Не е нужно хората да са подготвени и войната да се обяви официално, специално за такива като теб! Радвайте се (засега), че зимата е студена... Сирия не е паднала, а русата жена още не е дошла на власт.
79
5
 
19
 
! Отговори
шътуп преди 7 години
тоя с белега такова света и се продаде .плащаха му с лекции.с по 1000000долара на лекция.
78
23
 
7
 
! Отговори
Меркел преди 7 години
Омразата към бежанците е омраза към самите нас.Разделението не е пътя на мира, а на войната.
77
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Хиляди известни учени, сред които и 11 Нобелови лауреати, подписаха петиция срещу указа на американския президент Доналд Тръмп за ограничаване на приемането на бежанци в страната с цел да не могат да влизат ислямски терористи, съобщи днес вестник "Вашингтон пост".Тоест хиляди "учени" и "лауреати" като масовият убиец Обама (носител нобеловата награда за мир) подкрепят влизането на ислямски терористи в САЩ.
76
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светът наистина се готви за война.Хората се разглезиха и имат нужда от смърт и страдание за да им дойде малко акъл в празните тикви
75
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако светът се готви за война нямаше да планират обикновена мързелива смяна на танкове и самолети в рамките на следващите 30-40 години.Китайците нямаше да строят един самолетоносач (при тва не кой знае какъв) ами щяха да започнат десетки.Светът не се готви за война.Светът се съвзема от поредната криза и гледа да мине по-тънко с новите оръжия,че са безумно скъпи.Един нов боен самолет е средно 5 пъти по-скъп от предшественикът си.Същото важи за всякакъв вид техника. Яката се е объркал "Горби"
74
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подписалите тези петиции ако ги накарат да живеят в квартал на бежанци ще изперкат за няколко седмици и ще почнат да се самоубиват по групички.Защото те си живуркат в един много готин измислен свят където всички хора които срещнат най-вероятно ги боготворят и ги слушат с благоговение ама тия които ще отидат в САЩ от Африка и арабите нямат такива ценности.Просто искат халифат.И повечко пари.Ама кой ще им дава тия пари и как така те просто ще се размножават безкрайно- това не ги интересува.
73
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Злокобно е за простите джурналя. Ядрена война няма да има колкото и да се заплашват американците и руснаците.
72
5
 
37
 
! Отговори
se преди 7 години
Този предател на стотици милони хора да мълчи.Заради него днешния свят е неспокоен и като бурно море.Причината е ,че предаде равновесието и позволи една държава - сбирщина да се изявява като световен полицай.А неговите наследници да се мислят за недосегаеми.Заради този човек десетки страни бяха буквално разграбени за 20 години и се появи рязка граница между хората а и цели общности.Сега се загрижел за мира ????Мира приключи след ,,перестройката" другарю Горбачов.
71
3
 
6
 
! Отговори
Ал Гор преди 7 години
До ЖиборТи сериозно ли?!Тичай до аптеката да глътнеш един спирт и после като ти се избистри ума напиши нещо смислено!
70
0
 
13
 
! Отговори
до 99 преди 7 години
Не са FACE NEWS, a FAKE NEWS !Светът е оцелял след 1945 блгодарение на респект един към друг на атомните свръхсили.
69
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-фалшифицирани Новини идват от Русия , вече има Док.филми как се създава FACE NEWS в Русия