Горбачов злокобно предупреждава: Светът се готви за война!

Той призова Путин и Тръмп да заклеймят ядрената война
28 яну 2017 15:28,
231
Горбачов злокобно предупреждава: Светът се готви за война!
Снимка: архив Reuters

Бившият съветски лидер Михаил Горбачов отправи злокобно предупреждение: "Светът се готви за война", съобщава АBС News . С оглед предстоящия телефонен разговор между Тръмп и Путин, Горбачов призовава лидерите да сложат край на това, като инициират резолюция на ООН, която по същество да забрани ядрените войни.

"Призовавам членовете на Съвета за сигурност на ООН – органът, носещ главната отговорност за международния мир и сигурност – да направи първата крачка", пише нобеловият лауреат за мир в статия за списание Time, предаде "Фокус".

"Конкретно предлагам на среща на Съвета за сигурност на ниво държавни глави да се приеме резолюция, в която да се заявява, че ядрената война е нещо недопустимо и никога не трябва да се случи".

"Смятам, че инициативата за приемането на подобна резолюция трябва да дойде от Доналд Тръмп и Владимир Путин – президентите на двете държави, притежаващи над 90% от световния ядрен арсенал и поради това носят специална отговорност", посочва той.

Хиляди известни учени, сред които и 11 Нобелови лауреати, подписаха петиция срещу указа на американския президент Доналд Тръмп за ограничаване на приемането на бежанци в страната с цел да не могат да влизат ислямски терористи, съобщи днес  вестник "Вашингтон пост".

Според вестника петицията е била приготвена и разпространена още в четвъртък, преди президентът да подпише указа. Сред първите подписали са редица насители на Нобелова награда, медалисти на премиите "Фийлдс" и "Джон Бейтс Кларк", членове на Националната академия на науките.

Вчера в Харвардския университет се е състоял протестен митинг срещу намерението на Тръмп. Подобни протестни прояви е имало и в редица други университети из цялата страна през последните дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста съмнения има дали Горбачова няма пръст в стартиране на Възродителен Процес в България защото е на власт до 1989 година , определно не са Американци
67
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горби се опитваше да реанимира комунизма, пък го разруши. Сега пак акъл дава.Общо взето аз не смятам че е способен на трезва преценка.
66
0
 
8
 
! Отговори
FACE NEWS преди 7 години
FACE NEWS
65
3
 
2
 
! Отговори
От 76 преди 7 години
Също така и *** пишатзатуй което най-много обичатпровал да настъписмърт и разхруха и отново Христос да разпънатей тъй за разтуха!
64
2
 
8
 
! Отговори
До 79 преди 7 години
"Исторически двете велики държави никога не са воювали директно една срещу друга."За това пък през студената война е имало доста ситуации в които е висяло на косъм да се почне и ракетите да се разлетят. Сега с локирането на техника в източна европа нещата се връщат пак на там. Само границата се е преместила и ситуацията е по-напечена. Така че дет се вика 'винаги има първи път'.
63
1
 
4
 
! Отговори
Secrat преди 7 години
O, toi znae kade e bg asker v afganistan?
62
17
 
7
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Тук от пръв поглед се вижда,че червените хайтосници нямат друга работа освен да кесят по форумите и да слагат "минуси" на малкото конструктивни коментари. Почтените хора дори и сега работят,затова не им остава време да опонират на червените безделници,които си оправиха живота по времето на Луканов,Виденов и на Станишко-Орешарските зими,та им остава много време за Интернет. А че Интернета е американски- не руски,тия отепляци не са се замисляли въобще,че мисленето е непривична работа за тях!
61
3
 
2
 
! Отговори
друг доктор преди 7 години
До Доктор Ох БолиЗа зле работещи бъбреци.
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Доктор Ох БолиНЕ И АКО СИ НА 90 ГОДИНИ КАТО ГОРБАЧОВ
59
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !Защо си решил че Тръмп и Путин ще се разберат нямам идея... ама карай да върви там пропаганда туй онуй :) Тръмп няма да изкара дори пълен мандат ама нека се разбират :)
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Светът се готви за война!"Войната от давна е започнала. Ако на някой не му се вярва да види клиповете в тубата от Сирия и Авганистан. (Там се ползва всичко: авиация, бронирана техника, артилерия, пехота. Ако това не е война аз не знам кое е.) Просто до сега военните действия бяха по периферията. А сега се готви атака към центъра. И идва реда на тактическото ядрено оръжие.
57
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цели стада от червени говедатука роптаят,в нета пикаят!
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горби това си го знаем споко.
55
2
 
8
 
! Отговори
gotin преди 7 години
До Анонимен 68Май не разбра, Сор.ос поне за момента губи. Каквото и да драскаш най-много да те приберат в полицията като потенциален "либерален" терорист...
54
3
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Горбачов, младеж, и ти като холивудските масонски ***.руги ..Де Ниро, Клуни..Мадона реши да скачаш като отърван со.росоиден ***. На дърти години продължаваш да доказваш, че си най-големият предател в историята на човечеството.Разбирам ония от Холивуд...цял живот са градили кариери на фона на антируска пропаганда, те са актьори все пак, но ти? Ти си един предател и си за бесилото , Михаилчо.
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислямска държава и Турция няма да се откажат да превземат Европа.
52
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рашките плашат гаргите преди днешния разговор Тръмп-Путин. Ясно им е на пияниците, че икономическите санкции няма да паднат, само козметично ще махнат забраната за пътуване на някой от руските олигарси.
51
7
 
3
 
! Отговори
Tv serial преди 7 години
Perestroika - nova seria?
50
10
 
4
 
! Отговори
СЛОНСКИ КРАК преди 7 години
ТУК НЕ ВЗИМАМ СТРАНА!!!!!!!!!!!!!!!И АЗ СМЯТАМ, ЧЕ ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА ЩОТО ЗАМЪРСЯВА ПЛАНЕТАТА ---------------ОДОБРЯВАМ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА АТОМНИ БОМБИ НО СТИГА ДА НЯМА РАДИАЦИЯ СЛЕД УПОТРЕБАТА ИМ!!!!
49
2
 
6
 
! Отговори
haha преди 7 години
До Кикощеха да говорят арабско-ислямски ??????????????????????????????????????????????????????????????????????//Е какъв е тоя език бе колега , да не би да имаш в предвид мангало-бьлгрското наречие от пазарджик?