Най-богатият мексиканец: Не се страхувайте от Тръмп!

Той е хитър, а не терминатор, смята Карлос Слим
28 яну 2017 12:38, Александър Попов
34
Най-богатият мексиканец: Не се страхувайте от Тръмп!
Снимка: Reuters

Мексиканският магнат Карлос Слим се опита да успокои сънародниците си, уверявайки ги, че новият президент на САЩ Доналд Тръмп "не е терминатор", а по-скоро хитър преговарящ, предаде ДПА.

Най-богатият човек в Мексико подчерта, че страната му е в силна позиция на фона на дипломатическия конфликт с Вашингтон, разразил се след като Тръмп обяви планове за строителство на гранична стена и настоя Мексико да плати за нея.

Преговорите ще бъдат предизвикателни, трудни. Мексико обаче е най-добрият възможен партньор за САЩ. САЩ имат нужда от мексиканските работници, каза Слим на пресконференция в мексиканския си офис.

Според милиардера Тръмп "не е терминатор, а човек, който води преговори".

Вярвам, че той е някой, който разбира добре хората, интелигентен. Вероятно провокира, за да постигне резултати, допълни магнатът.

Слим, четвъртият по богатство човек в света според класацията на сп. "Форбс", се срещна с Тръмп през декември. Мексиканецът е собственик на големия мобилен оператор America Movil и основен акционер на в. "Ню Йорк таймс".

Мексиканският президент Енрике Пеня Нието отмени планираното си посещение във Вашингтон, след като новата администрация прие редица провокативни мерки. Според Слим отмяната на визитата е била правилен ход.

Решението на Нието, който иначе губи обществена подкрепа, получи одобрение от различни партии.

"Хубаво е да видя страната така обединена", отбеляза Слим.

Според него обаче гранична стена няма да реши проблема с нелегалната имиграция в САЩ. "Най-добрата гранична стана са работни места и инвестиции в Мексико", заяви той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 30Ти наистина си супер кух да мислиш че някой го интересува цветнокожите.Това е парлама за такива наивници като теб.Това което има да се случи няма нищо общо с миграцията.Само гледай, ***.Държите се точно както са го правили неонацистите на Хитлер.Едно време не разборах как може човеците да са толкова прости да си спретнат ВСВ.Е сега всичко ми е ясно.Човешката раса в недалечно бъдеще НЯМА А Я ИМА.
22
5
 
1
 
! Отговори
тя преди 7 години
Това което говори Тръмп е точно и вярно! Не се харесва на някои , но това не му пречи да действа, както е обещал!
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 25Простаците са по селата и това не е тайна за никого.Не случайно селянин и *** са синоними.
20
5
 
6
 
! Отговори
17 преди 7 години
До Анонимен 9"11 Нобелови лауреати и хиляди учени срещу Тръмп"И тези са "глупави" и не мислят като тоя изкуфял мехикано............нали, селянино?!
19
0
 
5
 
! Отговори
Сам Хюстън преди 7 години
Помнете Аламо
18
6
 
8
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
тръмп не е плашило като си иска стена да си го строи а не д налага мексико да плати
17
1
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
Ти като си гражданин да не си хванал Бойко за оная работа про...стак смо..тан,акъл нямаш за пет пари и коментари пишеш.
16
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 23Ганьото тук си ти!!Виж си селото от което си се пръкнал както и твоите миекащи родители за да ти "светне"....с "Витекс", селянино.
15
4
 
18
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
само *** може да твърди че човек 50 милиарда е глупав.
14
1
 
9
 
! Отговори
некой преди 7 години
Нещата са доста по сложни. Дефакто Мексико пази цялата сухопътна граница със САЩ от 'външни' срещу 'свободата' неговите граждани да влизат малко или много свободно там. Условието за получаване на Мексиканска виза бе: "да покажеш че имаш Американска виза"!!! (поне последния път когато гледах). Ако мексиканците премахнат това 'деребно' изискване - САЩ ще трябва да се борят с ордите на *** а не с трудолюбиви мексиканци! Тези които преплават на дюшек Средиземно море, и няколкометрова стена е нищ
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ***Вдига стена, за да спре тези, които копаят тунели :)Няма да ги спре, а само ще похарчи едни пари. Рекламен трик.
12
10
 
22
 
! Отговори
*** преди 7 години
На Мексико идеята за стена хич не им харесва,защото практически 3 щата се издържат от емигранти от Ю.Америка и внос на наркотици!Ако Тръмп вдигне стена,емигрантите и дрогата са аут,и тогава глей ко стаа!..
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15Съжалявам че си загубих времето да ти обяснявам. Мислех че насреща има по-разумно същество.
10
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9"Такова състояни да натрупаш и да го подържаш си иска акъл........."Акъл като на Баце-банкянски ли???Защото и той е милиардер........НИКОГА не е късно да станеш за резил та дори да си Карлос Слим.И като знаем че Мексико е "бананнова държава" като Бг и знаейки КОЙ и КАКзабогатява в такива страни ..........да говорим за УМ е доста ПЕРВЕРЗНО.А това че си *** не е необходимо да го афишираш навсякъде.По-добре си затваря човката селска.
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10Ето например друго нещо което лесно може да се случи: Сега мексиканското правителство сътрудничи със САЩ и полага огромни усилия за ограничаване на наркотрафика към САЩ. Ако спре тези усилия които му струват много ресурси, наркотрафика към САЩ значително ще се увеличи и това никак нямя да се хареса на избирателите на Тръмп.
8
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10Ето например едно от нещата което лесно може да се случи: Мексико сега играе ролята която имаше Либия за Европа при Кадафи. То спира всички имигранти идващи от цяла южна Америка и целящи да влязат в САЩ. Ако Мексиканските власти престанат да играят тази роля и пуснат тълпата да премине през тях, на Тръмп ще му се стъжни.
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 3"Като му чета глупостите на тоя изкуфял дядка започвам да се питам как по дяволите може да натрупаш такова богатсво и да си толкова глупав."-------------------Ти като си толкова "умен" колко милиарда си натрупал? ***, питал се.
6
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Мексико също има популисти, които искат да управляват. Изборите там са след една година. С глупавата си политика Тръмп ще докара на власт антиамериканско правителство, което може да причини доста проблеми на САЩ. Затова вчера клекна и обеща на мексиканица да не говори повече за стената.
5
2
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Абсолютно си прав! Но е малко нагло да връчиш сметката на комшията.
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Слим е 7-8 пъти по-богатот Тръмп (без да проверявам точно)и едва ли е по-*** от него.