Тереза Мей призова Турция да спазва правата на човека

Тя е на посещение за договаряне на отношенията след Брекзит
Обновена: 28 яну 2017 18:09 | 28 яну 2017 18:05,
235
Тереза Мей призова Турция да спазва правата на човека
Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей призова Турция да отстоява върховенството на закона и да спазва правата на човека след провалилия се опит за преврат от 15 юли.

Днес Мей разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Анкара, съобщи "Фокус". Тя изрази гордост от това, че Великобритания е застанала зад демократично избраното турско правителство.

"Горда съм, че Великобритания ви подкрепи на 15 юли м.г. в защита на демокрацията", каза тя.

"Сега е важно Турция да отстоява демокрацията, като запази върховенството на закона и съблюдава своите задължения по отношения на правата на човека“, допълни британският премиер.

Великобритания и Турция са се договорили да създадат работна група за увеличаване на двустранната търговия, след като Лондон напусне Европейския съюз.

"Ние се съгласихме да създадем съвместна работна група, която да подготви основата за търговските отношения след Брекзита“, обясни Мей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
5
 
3
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До ТурчинаАко я беше изчистила цялата нямаше всяка седмица по 40 турци да летите в Космоса. Скоро ще произвеждате, мисля и космически кораби, нали?Хахаххахахаха
86
4
 
3
 
! Отговори
bg grajdanin преди 7 години
Do turtsia sim hodil mnogo piti,sled Ankara zapocva afganistan i posle po nadolu kato slezes vijdas saudi arabia.Taka che ne se hvalete mnogo komsiyi.
85
2
 
2
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До СульоИ да имаш желание Пульо ти не можеш!
84
2
 
3
 
! Отговори
До Турчина преди 7 години
добре че в Бг форумите умираш от смях, защото в свободна Турция щеше да умреш от изнасилване.
83
4
 
1
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До чучулигатаВиждам как агенция Фич днес ви каза, че е много стабилизирана.
82
7
 
2
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Суленце, Турция си произвежда дори и американските F18, ти ми говориш ,че внасяли стари образци. Турция отдавна си прави сама повечето военна техника от самолетите до танковете.------------МИ тогава то и България произвежда МиГ 29 ?
81
7
 
2
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Турция е една от 5 те държави в света произвеждащи собствени безпилотни самолети.А вие подобни неща можете ли?--------------Можем, когато ни потрябват, а вие можейки безпилотни самолети 5 месеца НЕ можете да превземете Ал Баб в Сирия.Защото ние за две седмици превзехме Одрин, разбра ли?
80
5
 
6
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Всичко което си изброил Турция произвежда по лиценз и нищо НЕ Е измислила, изобретила или разработила.Когато измисли, изобрети и разработи Турция нещо тогава може да се каже, че е турска марка.По тая логика и България произвежда техники с марка Елти, Нео и т.н.
79
4
 
2
 
! Отговори
До Турцина преди 7 години
по-спокойно, пишеш грамотно, България е твоята Родина, а Турция само амбиция/но болна/
78
4
 
5
 
! Отговори
До Турчина преди 7 години
пишеш грамотно, България е твоята Родина, а Турция само амбиция/но болна/
77
5
 
3
 
! Отговори
Gaztur преди 7 години
Mnogo nasi izselnitsi smenili vatira i stanali trolove na erdo pasa,kva demokratsia i ikonomika imalo v turkiyeto.bilgaria nama ikonomika no macka lirata po vsicki paragrafi.Tocno edno embagro ot eu i za 1 mesets ste na dinoto na okena.
76
2
 
4
 
! Отговори
чучулигата преди 7 години
Форумни плъхове, вие се чудете как ще оправите Бу.лгаристан, а Турция има кой да я стабилизира..
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оправила си държавата че тръгва съвети да дава на другите държави, ако Камерън бръкна в лай.ната, тя ги разбърка максимално, щяла да управлява света заедно с Тръмп - пълна откачалка, по-голяма от Меркел, всички и се смееха в Швейцария, докато си сричаше речта с патос, на който може да завиди и Мерил Стрийп, чакам с нетърпение да ги видя след брекзита, аз лично гласувах за излизане за да им гледам сеира
74
8
 
5
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До ТурчинаЧети долу коментарите за Беко и Вестел.Пък ако не ти се вярва може да провериш в нета.----------Беко и Жестел са китайки марки с турски имена . Такива в България има десетки - Елит, Нео например.За оръжията България е нетен световен износител на автомати, боеприпаси, военна техника, която сега заминава за Сирия. Турция не произвежда оръжие, а внася от САЩ и Германия стари образци.
73
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТурчинаПроекти без стойност на фона на инфлацията, спадът на индексите и войната на югоизток. Днес агенция Фич е понижила рейтинга на Турция до ниво Junk, което значи лоша среда за инвестиции. Чака ви нов отлив на пари и като се има предвид,ч е турската икономика ръстът й се дължеше основно на парите отвън.Доказателството за това е паническитите изявления към турците да продават валута и да пазят лирите си.
72
7
 
6
 
! Отговори
Истинският турчин преди 7 години
Я вижте турците в Турция бе ,, вижте колко са заплатите не им стига един литър бензин е 5 турски лири-най скъп в Света.Най много жертви на насилие е в ТурцияНай-много йурналисти в затвора са в ТурцияНай-бедните в юго'зточна Турция са бедните там на селата нямат ток и интернет-доста българи не знаят затова.След като видят Истанбул си мислят за голяма държава но другите градове са на мизерия.
71
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учи сине за да НЕ РАБОТИШ!Българска Поговорка.
70
6
 
6
 
! Отговори
Най-работни и преди 7 години
най-образовани в Турция са българските турци и сега феса Ердоган ги мачка като скотове
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България има най много професори и доценти на глава от населението. Всичко знаят. Но България няма индустрия. В Турция е обратното. В България има много генерали и други висши офицери. Няма армия. В Турция е обратното.
68
1
 
4
 
! Отговори
ха така преди 7 години
Ами у нас уж в Европа правата се спазват... )))