Тръмп хлопна вратата на САЩ за мигранти от 7 страни

Изрично се забранява влизането на сирийски бежанци
Обновена: 28 яну 2017 09:22 | 28 яну 2017 09:15, Александър Попов
227
Тръмп хлопна вратата на САЩ за мигранти от 7 страни
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е подписал указ за "Защита на нацията от влизане на чуждестранни терористи в САЩ". Той предвижда временно спиране на политиката по предоставяне на убежище и забрана за гражданите на няколко мюсюлмански страни да влизат на територията на САЩ, съобщи предаде Франс прес.

"Въвеждам нови мерки за контрол, които да държат радикалните ислямски терористи вън от Съединените американски щати", каза Тръмп в Пентагона след церемонията по встъпването в длъжност на новия министър на отбраната Джеймс Матис.

"Не ги искаме тук. Искаме да сме сигурни, че не допускаме в страната си същите заплахи, с които нашите войници се бият зад граница".

Той каза, че САЩ искат да допуснат само тези хора, които "ще подкрепят нашата страна и ще обичат дълбоко нашия народ".

Държавният глава спомена загиналите при терористичните нападения на 11 септември 2001 г. и каза, че САЩ никога няма да забравят уроците, научени в онзи ден. Повечето нападатели бяха саудитци, получили визи за САЩ.

Съгласно указа и неговите анекси, които бяха публикувани от Белия дом, американските власти ще забранят за срок от три месеца влизането на граждани на седем мюсюлмански страни: Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Изключение ще бъде направено за притежателите на дипломатически визи, за официалните представители на тези страни и за служители на международни организации.

Вашингтон ще спре за четири месеца федералната програма за прием на бежанци в страни, в които се водят войни. Изрично се забранява приемът на сирийски бежанци до второ нареждане. От началото на войната в Сирия през 2011 г. САЩ са приели само 18 000 сирийски бежанци. През бюджетната 2016 г. (01.10.2015 г. - 30.09.2016 г.) САЩ са приели на територията си общо 84 994 бежанци от цял свят, включително малко над 10 000 сирийци.

Правителството на Обама бе поставило като цел приемането на 110 000 бежанци през бюджетната 2017 година. Новата администрация на Тръмп обаче цели бежанците тази година да са "не повече от 50 000".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
6
 
! Отговори
Съвет преди 7 години
До Герчо с тамбурата 180 Човече , какъв соц. и ком. те гони ? Имаш ***.Бързо тичай в аптеката...
131
14
 
5
 
! Отговори
КРАКОЗИЯ преди 7 години
ТРЪМПУТИН Е ПЪЛЕН СЪУЧАСТНИК НА ПУТЛЪР!!!!!!!ПУТЛЪР СЪСИПА СИРИЯ И СЕГА ТРЪМПУТИН ОТКАЗВА ТОЧНО НА НАРОДА НА СИРИЯ ПОМОЩ !!!!НЕКА ОГРАНИЧИ МЮСЮЛМАНИТЕ НО ТОЧНО ТЕЗИ ОТ СИРИЯ НЯМА КЪДЕ ДА СЕ ВЪРНАТ!
130
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орешарски пусна първи бежанците през 2013 г. и подписа задължението на България да дава на бежанците безплатни жилища, вода, ток и храна!
129
0
 
33
 
! Отговори
хммм преди 7 години
Евала.... Тръмп в Европа, Меркел в окопа
128
3
 
7
 
! Отговори
Мераклия преди 7 години
А кога ще маха визите за българи?
127
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еб*ла,на човек който си има пари и няма да краде като наште ненаситници.Човека спазва това което е обещал,че ще направи.Шапка му свалям засега.
126
6
 
20
 
! Отговори
KLASIKA преди 7 години
Той изпълнява заръките на Хитлел:Хитлер беше прав!!! Хитлер беше разбрал всичко и единствената грешка му беше ,че нападна СССР .Не можеш да победиш една пиянска нация и една сурова-вечна зима!!!!....Сега такава явна война би трябвало да е немислима/ ....и дано..../- ,но сега Тръмп го прави с "декрети" и служебни действия !!!! Евала !!!!
125
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля, че едва сега оценявам израза: "Няма да ви разочаровам". Казва и го прави, без много разсъждения, без оправдания. Този човек прави всичко като по конец - не говоря само за политиката, но в момента това е на дневен ред. Няма как да не го уважава човек, пък дори и да не му симпатизира.
124
0
 
39
 
! Отговори
Белият Рицар преди 7 години
Тръмп не само обещава, но и изпълнява.
123
1
 
38
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Дано и нашите управници вземат пример от Тръмп. Борисов слушаше Меркел и ето докъде ни докара. Не искаме бежанци. Премахнете професия ***. Този,който получава помощи да работи. Ако ги бяха накарали да изчистят снега, София щеше да свети. След като обществото ти помага и ти си длъжен да допринасяш с нещо.
122
35
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПУТИН НАПРАВИ ВОЙНАТА В СИРИЯ С ПОДКРЕПАТА СИ КЪМ АСАД КОЙТО КАЧИ НА РУСКИ КОРАБ И ПУСНА РУСКАТА АРМИЯ ДА ИЗБИВА НАСЕЛЕНИЕТО НА СИРИЯ!ТРЪМПУТИН Е ВАРВАРИН ЩОМ ЗАБРАНЯВА ТОЧНО НА НАРОДА НА СИРИЯ УБЕЖИЩЕ А ОСТАВЯ ДРУГИТЕ КОИТО МОГАТ ДА СЕ ВЪРНАТ ПО РОДНИТЕ СИ МЕСТА!!!!
121
1
 
20
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Сега е ред на Радев.
120
3
 
45
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Амерканците разпалиха войната в Сирия и благодарение на тях има сега сирийски беженци и сега няма да ги приемат ,а ние в Европа ще ги приемаме . мЕРКЕЛ КАКВО ЩЕ КАЖЕ ПО ВЪПРОСА ?
119
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истински политик - веднага се зае да изпълнява обещаното преди изборите.
118
52
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истински популист. Гради политиката си върху страданието на най-нещастните хора на планетата, а се кълне върху библията.
117
2
 
7
 
! Отговори
123 преди 7 години
Не затварят напълно вратата. Ще продължават да приемат "техни" хора, разчитайки, че ще са проводници на хамериканската политика в съответните страни. Да видим дали ще са.
116
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пропуснал е и Русия, защото руснаците са най-големите американофоби, което е и държавна политика ....колко пъти вече остъклиха США !!!
115
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СравнениеКато почне депортацията броят им ще намалее драстично, повярвай ми!
114
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен157 ти па избра Франция за пример ..тия са най големите лицемери на света...презират всичко и всички..
113
2
 
26
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Що тъй e "забравил" Суадитска Арабия? Ами че тия дето събориха 2-е кули повечето бяха от там, а и от там бяха финансирани! "Тънки" американски сметчици сега - големи поряжения в бъдеще....