Тръмп хлопна вратата на САЩ за мигранти от 7 страни

Изрично се забранява влизането на сирийски бежанци
Обновена: 28 яну 2017 09:22 | 28 яну 2017 09:15, Александър Попов
227
Тръмп хлопна вратата на САЩ за мигранти от 7 страни
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е подписал указ за "Защита на нацията от влизане на чуждестранни терористи в САЩ". Той предвижда временно спиране на политиката по предоставяне на убежище и забрана за гражданите на няколко мюсюлмански страни да влизат на територията на САЩ, съобщи предаде Франс прес.

"Въвеждам нови мерки за контрол, които да държат радикалните ислямски терористи вън от Съединените американски щати", каза Тръмп в Пентагона след церемонията по встъпването в длъжност на новия министър на отбраната Джеймс Матис.

"Не ги искаме тук. Искаме да сме сигурни, че не допускаме в страната си същите заплахи, с които нашите войници се бият зад граница".

Той каза, че САЩ искат да допуснат само тези хора, които "ще подкрепят нашата страна и ще обичат дълбоко нашия народ".

Държавният глава спомена загиналите при терористичните нападения на 11 септември 2001 г. и каза, че САЩ никога няма да забравят уроците, научени в онзи ден. Повечето нападатели бяха саудитци, получили визи за САЩ.

Съгласно указа и неговите анекси, които бяха публикувани от Белия дом, американските власти ще забранят за срок от три месеца влизането на граждани на седем мюсюлмански страни: Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Изключение ще бъде направено за притежателите на дипломатически визи, за официалните представители на тези страни и за служители на международни организации.

Вашингтон ще спре за четири месеца федералната програма за прием на бежанци в страни, в които се водят войни. Изрично се забранява приемът на сирийски бежанци до второ нареждане. От началото на войната в Сирия през 2011 г. САЩ са приели само 18 000 сирийски бежанци. През бюджетната 2016 г. (01.10.2015 г. - 30.09.2016 г.) САЩ са приели на територията си общо 84 994 бежанци от цял свят, включително малко над 10 000 сирийци.

Правителството на Обама бе поставило като цел приемането на 110 000 бежанци през бюджетната 2017 година. Новата администрация на Тръмп обаче цели бежанците тази година да са "не повече от 50 000".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
9
 
1
 
! Отговори
kiro преди 7 години
Ще умра от кеф ако забрани на *** балканьо да влиза в САЩ и тези които са там да ги депортира в руската *** при техния духовен лидер, където им е мястото. Такъв неистов вой ще има, че чак Ленин ще се обърне в гроба, уффф в мавзолея исках да кажа.
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПО-УРЕДЕНА Е ОТ ВАШАТА ***
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименв столицата на ориенталския халифат тел авив
89
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждам колко е уредена - навсякъде в Германия хората се страхуват да са вечер на улицата, дори през деня след постоянните нападения на мюсюлмани-бежанци над млади жени и възрастни хора.Вчерашният случай в Швеция, при който четирима афганистанци бяха завлекли шведско момиче и на живо я изнасилваха прочете ли за него?
88
0
 
2
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Предния ми коментар е до този с ник "сравнение"
87
4
 
7
 
! Отговори
Сравнение преди 7 години
Германците са му намерили цаката. Ако искаха да са най-могъщата военна сила на света щяха да го постигнат за много кратък период. Не забравяйте, че това е най-инженерната и иновативна нация в историята. Но те са решили да доминират света по честен, човечен и демократичен начин - с икономически лостове. Германия има по-голям износ от континента Америка. В САЩ всеки втори американец, кара мерцедес или баварец и Тръмп не може да го предотврати защото американците вече са влюбени в немското качество
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТРЪМП КАТО СИН НА ГЕРМАНСКИ ЕМИГРАНТИ ПРАВИ СЪЩОТО КАТО МЕРКЕЛ - ПУСНАХА МАЛКО БЕЖАНЦИ СЕГА УСТАНОВЯВАТ КОНТРОЛ. НЕ ПОЗВОЛИХА НА ОБАМА НА ИМ СЪСИПЕ ДЪРЖАВАТА
85
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро дивизиите на съюзниците (Тръмп, Путин и Тереза Мей) ще маршируват отново в столицата на Европйския халифат - Берлин.
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** до 116еврейския расизъм само вреди на неговите примитивни почитатели
83
1
 
1
 
! Отговори
Циник до 117 преди 7 години
Вече ти го казаха - страдаш от тежка форма на трансполова либерастия...с елементи на хо*мосексуални наклонности...и фобии за демокрация!
82
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само за мюсюлмани САЩ трябва да спрат да приемат всякакви чужденци различни от тези с англо-саксонски произход.Вече пристигналите неанглоезично чужденци също трябва да се депортират, както и техните деца които са родени в САЩ!Постепенно държавите трябва да се върнат в ръцете на собствениците си!
81
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Днешнaтa ГермaнияДнешна Германия е прекрасна, уредена държава. за разлика от вашата близкоизточна ***.
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРОТИВНИЦИТЕ НА ТРЪМП ДА УДАРЯТ ПО ДВЕ ГОЛЕМИ РАКИИ И ДА ЗАМЕЗЯТ СЪС СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ. ИСЛЯМОФОБИТЕ СЪЩО.
79
4
 
7
 
! Отговори
do 108 преди 7 години
Днешната Германия е както винаги на губещата страна - в момента се трансформира в халифат, който ще бъде отново смазан от великите сили - САЩ, Великобритания и Русия. Тая държава е прокълната - може навремето римските импеатори да са я проклели, знам ли :)
78
10
 
2
 
! Отговори
Сравнение преди 7 години
Колелото на историтя се върти. Тръмп води САЩ към катастрофа, така както Вилхелм II водеше Германската Империя. Надявам се ЕС да се възползва от протекционизма им, като им открадне пазарите в Латинска америка и азия. Протекционизма е полезен в кратък период, но не и в дългосрочен. Могъщата германска икономика ще става още по-силна. Меркел ще спечели изборите защото никой няма да иска да се коалира с фашизоидните *** и лунатици от AFD. Русия с по-малка икономика от ЮК дори не я споменавам.
77
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп няма вина за политиката на САЩ преди него. Сега ще трябва да вади кестените от огъня на злата нобелова маймуууна.
76
0
 
1
 
! Отговори
Циник до 112 преди 7 години
Хм...а ти ? Като четеш своите?Получаваш напъни за повръщане ли?Има тука едни паццовци...и шемети...пишещи за изпражне*ния ...и все такива от рода! Чети тях! :-)
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сравнение, с тия приказки може да сваляш момиченца от трети клас. Айде направи се че те викат и си омитай заразния либерализъм.
74
0
 
1
 
! Отговори
Циник до 103 преди 7 години
Ако половината юзъри тук....се изразяваха наполовина ясно, като мен - щеше да е удоволствие , да ги четем! А иначе - явно имаш проблеми с "разбирането"Досега - думичката стена ... я няма в нито един от коментарите ми! Аз визирам забраната на Тръмп - за прием на имигранти от 7 мюсюлмански дупки! Дано сега си разбрал!
73
7
 
1
 
! Отговори
Сравнение преди 7 години
Започвам да си мисля, че страни, като САЩ и Великобритания имат нужда катастрофа за да се очовечат. САЩ са същите, като Германската Империя през 19в. - могъща, арогантна и агресивна спрямо съседите си, а начело й един неопитен лидер (Вилхелм Втори), който я изолира и води стремглаво към бездната. В САЩ този човек е Тръмп. Двете катастрофи дадоха възожност на Германия да стане по-добра, по-отворена, по-примерна и по-демократична. Днешната Германия е най-добрата Германия. Да видим САЩ