Тръмп хлопна вратата на САЩ за мигранти от 7 страни

Изрично се забранява влизането на сирийски бежанци
Обновена: 28 яну 2017 09:22 | 28 яну 2017 09:15, Александър Попов
227
Тръмп хлопна вратата на САЩ за мигранти от 7 страни
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е подписал указ за "Защита на нацията от влизане на чуждестранни терористи в САЩ". Той предвижда временно спиране на политиката по предоставяне на убежище и забрана за гражданите на няколко мюсюлмански страни да влизат на територията на САЩ, съобщи предаде Франс прес.

"Въвеждам нови мерки за контрол, които да държат радикалните ислямски терористи вън от Съединените американски щати", каза Тръмп в Пентагона след церемонията по встъпването в длъжност на новия министър на отбраната Джеймс Матис.

"Не ги искаме тук. Искаме да сме сигурни, че не допускаме в страната си същите заплахи, с които нашите войници се бият зад граница".

Той каза, че САЩ искат да допуснат само тези хора, които "ще подкрепят нашата страна и ще обичат дълбоко нашия народ".

Държавният глава спомена загиналите при терористичните нападения на 11 септември 2001 г. и каза, че САЩ никога няма да забравят уроците, научени в онзи ден. Повечето нападатели бяха саудитци, получили визи за САЩ.

Съгласно указа и неговите анекси, които бяха публикувани от Белия дом, американските власти ще забранят за срок от три месеца влизането на граждани на седем мюсюлмански страни: Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Изключение ще бъде направено за притежателите на дипломатически визи, за официалните представители на тези страни и за служители на международни организации.

Вашингтон ще спре за четири месеца федералната програма за прием на бежанци в страни, в които се водят войни. Изрично се забранява приемът на сирийски бежанци до второ нареждане. От началото на войната в Сирия през 2011 г. САЩ са приели само 18 000 сирийски бежанци. През бюджетната 2016 г. (01.10.2015 г. - 30.09.2016 г.) САЩ са приели на територията си общо 84 994 бежанци от цял свят, включително малко над 10 000 сирийци.

Правителството на Обама бе поставило като цел приемането на 110 000 бежанци през бюджетната 2017 година. Новата администрация на Тръмп обаче цели бежанците тази година да са "не повече от 50 000".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
7
 
! Отговори
1 000 000 преди 7 години
Американец е и ще ви го докажа лесно .Проследете кой го мрази :мексиканците,комунистите и обратните .......Това е то американски човек .
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Започна ги. Ето колко е лесно и колко малко е нужно.
70
0
 
1
 
! Отговори
Циник до 102 преди 7 години
Лапсус лингва - лапсус клавиатурис - просто шега!
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 99Добър латински. Лекар?
68
0
 
0
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Случва се...и на мен...често :-)
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не ми стана ясно защо, след като спомена ролята на саудитските граждани в 9/11, С.Арабия не е включена в черния списък на Тръмп?Двойни стандарти по финансови причини виждам аз.
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За добро или за зло, България няма финансовия ресурс да направи това, което прави Тръмп.
65
3
 
2
 
! Отговори
Ебати лудия преди 7 години
До Божидар Димитров"Чист Българин" ... " от Македония" добре хахаха, не те знам кви пари даваш дали Тръмп е Македонец или не.. но аз Македонците не ги смятам за Българи ще ме извиняваш.
64
0
 
7
 
! Отговори
Циник до 89 преди 7 години
Моите адмирации за коментара ти! Сухо обяснение - за ПРАВИЛНИЯ начин - да се спре инвазията на ислямски тарамбуки, и търтеи!
63
1
 
34
 
! Отговори
А нашия? преди 7 години
тръмп си върши неговата работа. С един от първите укази, подписани от него, той се опитва да спре притока на хора, които хем създават опасност от атентати, хем се готвят да живеят на гърба на данъкоплатците. такава цел ще има и стената, която иска да издигне по южната им граница.Ние очакваме и Радев да предприеме такива мерки - без да се бави, решително и безкомпромисно!
62
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руски *** може да стане само пълен некадърник който за никаква свястна работа не става.
61
1
 
2
 
! Отговори
Циник до 86 преди 7 години
Пише се ВОПИЮЩА ...ако изобщо
60
3
 
26
 
! Отговори
Надя Л. преди 7 години
Тръмп, мачкай гнидите!!! С теб е целият свят, който почти беше загубил вяра ,че доброто ще победи... Нека реват,гадовете,знаем кои са,и каква е тайната им цел! Пречупи ги, нека има светлина!!!
59
0
 
26
 
! Отговори
ЕВАЛА преди 7 години
евала! айде и германската бабичка след него. а не да кани войната и убийствата на гости.
58
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали нападателите от 11. Сеп са били саудитци, що не сложи забрана на Саудитска Арабия. Егати лицемерието. Перчим се и слагаме визи само на някакви провалени държави.
57
0
 
3
 
! Отговори
Циник до BURZUM преди 7 години
Абе...ти не виждаш ли колко червени ръчички ти бучат? Земи се у ръце! Слаби...нещастен..човеко! Пхахаха
56
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко българи искаме такава политика, само шепа депутати-Тикви искат друга!
55
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите не ги мисли ти ... русофилите нямат собствен мозък, там всички мисловни функции идват директно от Кремъл.Ако великия вожд в Кремъл утре се събуди с коренно противоположна позиция, съответно и русофилите ще си променят позицията за части от секундата.
54
1
 
29
 
! Отговори
Бай х.. преди 7 години
Обама е мюсюлманин, жена му също... те направиха така че Европа да е залята с обонговците , като тях. Себеподобни ,харесват се! Освен това са с обратни наклонности! Имаше приложение за Гейове, лесбо и прочие из.ме.т на страницата на Белия дом. Сега реват на умряло... "Лошият" Тръмп им спря кранчето ! Скоро ще дойде реда и на баба Меркел! Главната цел е дебелите толерасти от Брюксел! И гущера...Соро.с!
53
24
 
1
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Тоя човек е неуравновесен психопат,има същото влияние върху немощните мозъци като Хитлер... слабите и уплашени хора винаги стават жертва на безчувствени психопати...ехооооо г-н Борисооооффффф....Тоя ще го видим кокато Путин му го забие дълбоко и болезнено....сега те са приятели...Сталин и Хитлер.....но утре ...ядрен апокалипсис....