Украйна – разменна монета за вдигане на санкциите срещу Русия

Германия и Франция искат изпълнение на Минските споразумения
28 яну 2017 17:00,
195
Украйна – разменна монета за вдигане на санкциите срещу Русия
Снимка: архив Reuters

Германия и Франция са единодушни, че всякакво решение за вдигане на санкции срещу Русия трябва да бъде обвързано с напредък в мирния процес за Източна Украйна. Това заяви германският външен министър Зигмар Габриел, цитиран от Ройтерс и БТА.

Габриел, който пое поста вчера, днес направи първото си задгранично посещение, където разговаря с френския си колега Жан-Марк Еро.

"Ние в Германия и Франция имаме ясна позиция за санкциите", каза Габриел на съвместна пресконференция с Еро.

Искаме споразуменията от Минск да бъдат приложени и това е единственият път към вдигане на санкциите, подчерта той.

По думите на Габриел с Еро са единодушни също, че е важно Германия и Франция да изразят силна единна позиция. Те ще създадат двустранни работни групи, които да работят по проблеми като Украйна и Русия.

"Европа няма причини да се страхува от бъдещето - нямаме причина да раболепничим или да се сдържаме", заяви германският министър.

Решението на американския президент Доналд Тръмп да ограничи имиграцията и приемането на бежанци от някои мюсюлмански страни е тревожно, отбеляза Еро на пресконференцията.

"Посрещането на бежанци, които бягат от война и потисничество е част от задълженията ни", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
6
 
! Отговори
Санкции манкции преди 7 години
Крим е руски. Въпросът е затворен.
48
1
 
8
 
! Отговори
г преди 7 години
Украйна нека оправи нейни мошеници крадливи като потрошенко яценюк и други на тях само русия виновна оставиха хората в нищета
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меките китки станаха за посмешище с тия санкции, ЕС се разпадна а та със санкции тръгнали да плашат.
46
1
 
6
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
още няколко месеца и толерасткия режим във Франция ще си отиде гнусния еврейски кубук наречен европейски съюс ще се разпадне и всички ние ще живеем в един доста по-нормален свят, в който ислямските варвари са варвари а не "бежанци" и където власта е в ръцете на хората а не на психопатична нео-либерална еврейско-лихварска върхушка
45
0
 
7
 
! Отговори
смях преди 7 години
Какви санкции бе хора 21 век сме,не може да подкрепяш преврати и убийства на хора в Украйна а да въвеждаш санкции срещу Русия от страх и безизходица и то от "лидерите"който докараха ЕС до катастрофа.
44
2
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТРусия никога няма да разреши Украйна да влезе в ЕС и НАТО............затова никой няма да ги пита.
43
3
 
0
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До това еРусия доставя 1/3 от газът в ЕС. Така Европа държи в конкуренция всички доставчици.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСпоко, идва времето когато русия ще врътне кранчето на гeйвропа. Идното десетилетие европа ще пропадна, а китай се надига все повече. На руснаците не им трябва европа - така или иначе китай произвежда всичко, китай има стоките и производството, русия има минералните и енергийните ресурси. Русия + Китай могат да управляват света заедно, и ще го управляват. Този век ще принадлежи на азия, а Китай и Русия са над 2/3 от това.
41
2
 
7
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Че то Минските споразумения се нарушават основно от Украйна....ФАКТ!А тези санкции могат да си ги заврат в ******!Видяхме колко действат-дъвка за политици!
40
2
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Никой в Киев вече не желае Донбас да се връща в Украйна с трите милиона руснаци в него. Това значи постоянни терактове и напрежение, отдалечаване на Украйна от ЕС и НАТО. Украинците искат да скъсат завинаги с руснаците в Донбас, Крим или Русия. По-скоро сделката между ЕС и Русия ще е признаване на Крим, Донбас и Абхазия за Руски, срещу Беларус.
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Русофилка РадеваРусофилке, ти откъде се появи, бе, моме?Ей, така наскоро се появи по коментарите и едно друго моме, НаТка НиколКова.Вие да не сте в социалистическо съревнование по писане на смешки? :)
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До мазепаНапротив, няма кой да задоволи потреблението на газ в германия, не и в това количество, не и на тези цени. Има алтернативи за доставка на газ, но значително по-скъпи и в ограничени количества.Загубите които германия ще претърпи ще са огромни спрямо загубите от износа за русия. За всеки един цент загуби за русия, германия ще губи около 200$.
37
1
 
7
 
! Отговори
АТО преди 7 години
ЕС застанаха на страната на превратаджиите в Киев те забъркаха кашата а искат Русия пак да оправя нещата но няма да стане,в източна Украйна се води истинска война и има много жертви хората страдат,а Европа мълчи.
36
1
 
6
 
! Отговори
това е преди 7 години
До мазепаЗащо тогава ЕС не наложи санкции за газта и си купува от другаде а?защото няма от къде да получава огромните доставки който идват от Русия.
35
1
 
9
 
! Отговори
321 преди 7 години
На Русия не и пука вече от санкциите,и запада трябва да разбере че с лошо срещу Русия не може.
34
9
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До до 31Проблемът е ако Берлин спре газът на Русия, защото газ може да си купиш от всякъде, ама пенсиите в Русия няма да има как да се платят.
33
2
 
13
 
! Отговори
ясно преди 7 години
Украйна не спазва Минските споразумения и постоянно обстрелва градовете в Домбас,не са насрочили избори и отдръпвали оръжията си от зоната но ЕС се правят на луди и все обвиняват Русия но докато това продължава мир няма да има.
32
1
 
5
 
! Отговори
Абе, еро, преди 7 години
А влиза ли ви в задълженията да палите войни и конфликти в относително мирни страни?
31
3
 
8
 
! Отговори
до 45 преди 7 години
Китай ще се намеси, ама като прати ракети срещу Сащ. Той затова докара установките към руската граница, за да са под чадъра на руската ПРО.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
37, има "наблюдатели" от ОБССЕ, които са пословично слепи и глухи.