Путин поздрави Тръмп за новия му пост, говориха над час

Телефонният разговор – първа стъпка към добри отношения
Обновена: 29 яну 2017 07:59 | 29 яну 2017 07:55,
81
Путин поздрави Тръмп за новия му пост, говориха над час
Снимка: Reuters

Владимир Путин поздрави американския си колега Доналд Тръмп за официалното му встъпване в длъжност и му пожела успех в работата, съобщи Кремъл, цитиран от ТАСС, след телефонния разговор между двамата президенти.

Путин и Тръмп изразиха готовност за активна обща работа за развитие на сътрудничеството между Русия и САЩ на конструктивна, равноправна и взаимноизгодна основа. Двамата са изтъкнали колко важно е възстановяването на взаимноизгодните търговско-икономически връзки, посочи руското президентство.

Още по темата

Двамата лидери са обсъдили актуални международни проблеми, включително борбата с тероризма, положението в Близкия изток, палестинско-израелския конфликт, стратегическата стабилност, ситуацията около иранската ядрена програма и положението на Корейския полуостров. Засегнати били аспекти от кризата в Украйна. Путин и Тръмп са се договорили за установяване на партньорско сътрудничество по тези и други въпроси, отбеляза Кремъл.

Приоритетна задача според двамата е да се обединят усилията в борбата с главната заплаха - международния тероризъм. Президентите са изразили воля за реално координиране на руските и американските действия за разгром на групировката "Ислямска държава" и другите терористични групировки в Сирия, отбеляза Кремъл.

Двамата лидери се договориха да поддържат редовни лични контакти, допълни пресслужбата на президентството, цитирана от ТАСС.

В изявление на Белия дом телефонният разговор между Тръмп и Путин се определя като позитивен и като първа значителна стъпка към подобряване на отношенията, предаде Франс прес.

"Този полижителен телефонен разговор е първа значителна стъпка за подобряване на отношенията между САЩ и Русия, които имаха нужда от възстановяване", се казва в изявлението.

В него се допълва, че двамата лидери са говорили за това как биха могли да работят заедно за постигане на мир в Сирия и за борба срещу ИД, допълва Ройтерс.

Разговорът е продължил един час.

Отношенията между САЩ и Русия се влошиха след анексията на Крим от Москва и руската намеса в Сирия, както и след обвиненията за пряка намеса на Кремъл в американските избори, припомня Франс прес. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
в руските новини писаха че разговора им беше 45 минути а българите пишат 1 час американските новини писаха 45 мин.какви са тезинеща от наще журналисти добре че правилно преведоха всичко от точка до точка
38
2
 
8
 
! Отговори
тя преди 7 години
Двама велики мъже в най-новата история на земята! Смело назовават глобалните проблеми , без да са зависими от който и да било!
37
0
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
До : факт. Клекна той му е шеф уркоооо
36
3
 
20
 
! Отговори
инфо- в НПО преди 7 години
Сорос фалира! Който е взел в аванс грантове, трябва да връща!
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко ни занимавате с тия, нали САЩ са супер - много - мега - велики, що не идат да се репчат на комунизите в Китай ,защо Китай е най-бързо развиващата се икономика по време и на световна криза, защо. Колко е дълга на Китай и колко на дебелите ГМО краварски ***.
34
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е много по-силен лидер от Путин и това веднага пролича.
33
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЕДО ПУТИН ГО ПОСРИТАХА
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 31 Не се притеснявай ще ги и задминат , като започнат 3та световна война с цел налагане на китайски комунизъм.
31
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПЪРВО ПРОВЕДЕ РАЗГОВОР СЪС СЪЮЗНИЦИТЕ, А СЕГА СВИ САРМИТЕ НА ПУТИН И НЕГОВИТЕ СЪЮЗНИЦИ.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как пък не му се изпоти ухото...
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЦял час псувал Шулц и другите терористи.
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цял час са псуваи Меркел и дугите терористи. Тия от ЕС вместо да очистят Дамаск от тероризма решиха да изхранват цяла Африка и СирияР а ИД си коли на спокойствие , докато тарамбуките опипват немкините. НАТО ? - вятър
27
3
 
16
 
! Отговори
анализ преди 7 години
Троловете на Сорос продължават хибридната война с фалшиви новини! Манипулациите продължават със спуснати опорни точки на подопечните медии и НПО по света! Не сте ли се замисляли, че свръхсилите и клановете дето спечелиха предните две С.В са същите, които ги подготвиха и разпалиха? Придобитите власт и богатства след това нарастват стремглаво, дълговете се нулират, а други задлъжняват на тях и прочее! И сега, когато иде Т.С.В., и се правят смели опити това да се спре, истерията е зловеща!
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво са си говорили 45 минути Тръмп и Меркел политкоректно пак не се съобщава.Тръмп на немски ли я е псувал за мигрантите или на английски?
25
17
 
5
 
! Отговори
**** преди 7 години
Този се опитва да наложи тоталитарен режим,в уж демократична държава с демократични цености,и на това ако му се казва демокрация,здраве му кажи,а и такива каши ще забърка,че няма да може да си изкара мандата,на там отиват работите,той за седмица ,и вече ги забърка.
24
5
 
17
 
! Отговори
:P преди 7 години
Между Русия и САЩ не може да има добри взаимоотношения. САЩ искат по всякакъв начин да превземат руската територия и ако някой заговори за "добри взаимоотношения", значи САЩ са срещнали непреодолима пречка и немогат да обявят война веднага.Все пак когато им е възможно, ще го сторят. Това трябва руснаците много добре да знаят и постоянно да търсят съюзници.
23
1
 
12
 
! Отговори
Ейссан Ейли преди 7 години
Според Тръмп ефенди (Господ здраве да му дава) е време Булгаристейн да се еманципира от Джермани, и да се върне в прегръдките на Ръша. Само така Тръмп ефенди ще знае, че Булгаристейн е в сигурни ръце.
22
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще има яко завъртане на гъзюгите у нас.Пасито вече започна.Ама повечето измиккярчета ги очаква здрав кютек.
21
7
 
26
 
! Отговори
Психолог преди 7 години
Изражението на Тръмп на снимката показва следното - слуша много внимателно, записва си и внимава да не каже нещо погрешно и да ядоса шефа. Цялостното излъчване говори за респект към висшестоящия придружен с известна доза страхопочитание. Има една известна египетска скулптура на писар записващ думите на фараона. Изражението е почти същото.
20
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката - подчинен приема инструкции от шефа.