Румънците скочиха, не искат помилване на затворници

Критикуваният проект е на правителството в Букурещ
Обновена: 30 яну 2017 06:11 | 29 яну 2017 22:51, Веселина Йорданова
68
Румънците скочиха, не искат помилване на затворници
Снимка: Ройтерс

Десетки хиляди румънци протестираха днес в столицата Букурещ и други големи градове срещу предложението на правителството да помилва хиляди престъпници, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Проектът, представен по-рано този месец от правителството на Социалдемократическа партия, бе критикуван от президента Клаус Йоханис, от главният прокурор, Върховния съд и главния прокурор за борба с корупцията, правозащитни групи и дипломати.

Според полицията 50 000 души са се включили в протестите само в Букурещ, което прави демонстрацията най-голямата в новата протестна вълна.

С викове "Крадци!" демонстрантите се събраха въпреки студа на Университетския площад в столицата и след това се отправиха към министерството на правосъдието, кабинета на омбудсмана и централни правителствени сгради. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: румъния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
eve1 преди 7 години
Проблем решен!Пращат румънските затворници осъдени за корупция в България,у нас поради липса на адекватна съдебна система килиите за корумпирани политици са празни.
43
2
 
1
 
! Отговори
до 53 преди 7 години
боли ме шнура защо се отцепил Крим. Ама давам мило и драго Сев. България да се отцепи.
42
1
 
3
 
! Отговори
до 55 преди 7 години
Не знам къв народ са, ама ние ще вкараме депутати и олигарси в затвора, когато цефнат наллъмите.
41
0
 
4
 
! Отговори
и там като тук преди 7 години
Политичетата искат да си краднат безнаказано!
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еййййй те голяма работа били тея румънчета, като чете коментарите човек направо ще падне.. то и аз винаги съм си мечтал да се родя рОмънец :D Кво ги превъзнасяте, тея са няква смесица от унгарци, българи, сърби и рОми, къв народ кви 5 леа
39
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kрим не се отцепи сам! Взеха го насила! Взеха го, защото които притежава Крим, той може да контролира Черно море. Първо защото се явява в централната част на морето, второ защото е най-удобен за разполагане на радиолокационни станции и трето защото там са най-големите военноморски бази в това море!Като слагате минуси на това твърдение, можете ли въобще да се обосновете защо ги слагате?
38
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Аз от кога ви казвам, че Сев. България трябва да се отцепим като Крим и да се присъединим към Румъния. Писна ми да ме крадат български депутати."Kрим не се отцепи сам! Взеха го насила! Взеха го, защото които притежава Крим, той може да контролира Черно море. Първо защото се явява в централната част на морето, второ защото е най-удобен за разполагане на радиолокационни станции и трето защото там са най-големите военноморски бази в това море!
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз от кога ви казвам, че Сев. България трябва да се отцепим като Крим и да се присъединим към Румъния. Писна ми да ме крадат български депутати.
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*тъпани и хорца
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румънците са хора, не мръшляци като нас!И преврата през 89-а си направиха както трябва, и сега сериозно си отстояват исканията.Не като да организираш уж протест с тъпани и хора!Никога няма да се оправим, защото сме мръшляци, силни само пред монитора.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъкмо им свалях шапка, че са ги осъдили, сега щяли да ги помилват!
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
евалла на тия, при нас цацата ще царува от името на Кой още 100 години
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статийката е доста манипулативна и изкривява истината в случая, както между другото, и повечето писания в сайта.
31
1
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
А кога ние като гражданско общество ще поискаме корумпираните да влязат в затвора ?
30
0
 
15
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Е така се прави, като румънците. И с Чаушеску постъпиха адекватно.А ние?Комунистите бяха ДРУГАРИ, сега са ГРОБАРИ ..... но българина пак им робува.Борисов, Цветанов, Първанов, Кунева, Станишев, Иван Костов, Румен Петков....
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помилването идва в помощ на осъдените политици в румъния. С това решение този парламент се обеси. Трябва да бъде свален веднага. Това е пряк удар върху съдебната система .
28
0
 
5
 
! Отговори
!? преди 7 години
Удар срещу Маковей!?
27
3
 
19
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 7 години
Време е и в БГ да има осъдени политици който разграбиха България.Като вземеш от времето на Иван Костов та до сегашните Батмен Бойко и науката около него.
26
1
 
4
 
! Отговори
пак преди 7 години
Нещо бягате от темата и спорите за глупости ....
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно ! Никаква амнистия, особено за престъпници, извършили тежки престъпления, айде за някой кокошкар може, но в тая източноевропейска демокрация, където хората имат повече доверие на Господари от ефира, отколкото на държавните институции (и не ги виня), а същото е и в Румъния, нормално да се противят, ние защо мълчахме, когато Роска изрази такива мераци ?