Румънците скочиха, не искат помилване на затворници

Критикуваният проект е на правителството в Букурещ
Обновена: 30 яну 2017 06:11 | 29 яну 2017 22:51, Веселина Йорданова
68
Румънците скочиха, не искат помилване на затворници
Снимка: Ройтерс

Десетки хиляди румънци протестираха днес в столицата Букурещ и други големи градове срещу предложението на правителството да помилва хиляди престъпници, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Проектът, представен по-рано този месец от правителството на Социалдемократическа партия, бе критикуван от президента Клаус Йоханис, от главният прокурор, Върховния съд и главния прокурор за борба с корупцията, правозащитни групи и дипломати.

Според полицията 50 000 души са се включили в протестите само в Букурещ, което прави демонстрацията най-голямата в новата протестна вълна.

С викове "Крадци!" демонстрантите се събраха въпреки студа на Университетския площад в столицата и след това се отправиха към министерството на правосъдието, кабинета на омбудсмана и централни правителствени сгради. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: румъния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До късата памет 19 Абсолютно си прав приятел.Ние протестирахме безплатно.Когато противника от БСП нямат аргументи , пускат лъжата за плащането и за купените избори.Така е било винаги.
23
5
 
2
 
! Отговори
ясно преди 7 години
До ДодоТвоите коментари са спам.
22
4
 
16
 
! Отговори
slovenia преди 7 години
До Додо.В Румъния от 24милиона население,2м.са роми,в България от 7 м.2 милиона са роми и при тая раждаемост.Така,че българите по твоята логика са роми
21
2
 
32
 
! Отговори
браво преди 7 години
Браво това е народ а не мър.ш.а като нас.
20
2
 
16
 
! Отговори
дааа преди 7 години
До ДодоИ роми да са показват че имат гражданско общество и са сплотени,а ни я мълчим и само гледаме как ни грабят.
19
6
 
15
 
! Отговори
Българин преди 7 години
И какво сега ще се окаже, румънците-мамалигари, дето уж бяха напред с демокрацията до незнам си къде и се бяха били "оправили" защото бяха "уж" окошарили грабливите си политици-мошеници, в един момент се вижда, че това е било само кьорфишек! Сега, като ги пуснат, ще могат на спокойствие да си харчат крадените мангизи! Някаква форма на поредна румънска измама, като на онези, гастрольорите дето идваха да въртят "тука има тикЕти, нема билети" в района на Солни Пазар през 1990 година!
18
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой от вас не е бил скоро в Румъния, нали? Нито в Албания и Македония. Ама мнение имате! И то безкомпромисно!Защото аз бях и изобщо не е толкова розово, колкото ви се струва.
17
3
 
30
 
! Отговори
Дамм преди 7 години
Хората не спят,за разлика от нас
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено при нас ще кажат, че са злоупотребили с държавни пари, а не са крали. Макар да седят на съдебната скамейка и пак са преизбрани и никой от прокуратурата не иска да застане срещу тях, защото изведнъж им лъсва на показ и тяхните далавери.Трагедия сме ние пред румънците...А имаха преди време само 4 волги по улиците си.Не само ни настигнаха... Ами направо като експрес ни задминаха.
15
0
 
11
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Лъжеш. България е на първо място по раждаемост във Европа. И сичкото меринджей. От от първото до предпоследното. Тайфун B.
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накрая, след още 20 години, ще сме се върнали към ценностите, които зарязахме преди 20. Явно такъв е животът. Жалко, че няма да можем да проследим как същото се случва още 2-3 пъти подред.
13
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е на първо място в Европа, ама по смъртност и бедност.Иначе е горд член на НАТО и ЕС.Само дето не разбрах това ли са евроатлантическите ценности...
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли че по стандарт на живота България е на последно място на Балканите?оставете Гърция, Румъния, Турция, Хърватска....Сърбия която води войно, Македония и Албания са преди нас. Албания! влезете в магазина - има техника отвсякъде - от Турция, от Румъния, ог Гърция, от Полша, от АЛбания- от България няма.
11
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
протестите, че бяха платени - платени бяха. Няма човек от Протестираща мрежа който да не се уреди със сладък пост при Борисов. Интересон както АНтоанета Цонева или АНтон Генов не протестираха срещу куп решения на Борисов, не протестираха срещу Фидосова или срещу застрояването вършено от Фандъкова.Но на третия ден след протестите срещу Пеевски, започнаха да ни делята на "сини" и "червени" вбиха клин между нас. Защо се поддадохме на провокациите.
10
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България няма общество, за разлика от Гърция, Турция или Румъния. Затоав сме бедни и ни мачкат. Военните правят преврат в Турция- народът излиза по улиците. Гърците 6 години са по улиците. Румънският премиер иска да отмени лустрацията - народът излиза по улиците. Къде сме ние?
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодарение на този протест, който се случи преди поне две-три седмици, той бе отразен в доклада и сега мониторинга над Румъния ще падне, а на нас ще ни отнемат председателството, защото се оказа, че сме най-корумпираната страна в ЕС за десет годишен период.
8
3
 
28
 
! Отговори
Кога преди 7 години
Ех кога ще ги стигнем Румънците...
7
1
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
До Темида без превръзкаДа, прав си за кокошкарите, но нали са ни братя по участ знаем кои ще пуснат. Те ще струват на Румъния повече ако са на свобода.
6
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на румънците, вече им дишаме праха!
5
4
 
3
 
! Отговори
Смоленские ОПГ преди 7 години
До Анонимен 2Няма да доживееш.