Съдия спря ветото на Тръмп, няма да връщат хора с визи

Номиниран за Оскар иранец попадна под обхвата на имиграционните рестрикции
Обновена: 29 яну 2017 09:26 | 29 яну 2017 08:51,
121
Съдия спря ветото на Тръмп, няма да връщат хора с визи
Снимка: Reuters, архив

Съдия забрани временно връщането на хора от страни, попадащи в обхвата на имиграционните ограничения на Доналд Тръмп, предадоха световните агенции.

Тръмп ограничи влизането в страната на граждани на седем мюсюлмански страни.Засегнати са гражданите на Сирия, Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан и Йемен.

Още по темата

Съдията от Бруклин Ан Донъли издаде това разпореждане, след като бе сезирана от адвокати на Американския съюз за граждански права. Решението на съдийката забранява на граничните полицаи да връщат всеки, който идва в САЩ с валидна виза от засегнатите от ограниченията на Тръмп.

Решението се отнася и за онези, които имат одобрена молба за статут на бежанец, пояснява Асошиейтед прес.
Според Американския съюз за граждански свободи заповедта на съдийката ще засегне между 100 и 200 души, задържани на американските летища или транзитни зони.

Междувременно Американската академия за филмово изкуство каза, че един от номинираните за наградите Оскар - иранския режисьор Ашгар Фархади, може да попадне под обхвата на имиграционните ограничения в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Лентата "Търговският пътник" на Фархади е номиниран за Оскар за чуждоезична лента. Иранската актриса Таранех Алдусти, снимала се в номинирания за наградата филм, пък заяви, че ще бойкотира церемонията за престижните филмови отличия, за да протестира срещу указа на американския президент.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: оскарсъдияТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп работи срещу американските интереси в близкия изток.
71
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Америка като знае какви щети е нанесла на тези държави , и да приема от там граждани малко е лудо защото като влезнат в Америка много бързо ще им се изясни защо държавите които живеят са на това дередже, не може да смачкаш от бой някой , и после да си мислиш че той няма да ти отвърне с същото ако го поканиш в къщи.Просто не го каниш.
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдията оправя единствено , статута на тези които са в заварено положение както се казва за 200-300 човека , но това не променя президентския указ, които си остава в сила, то си е активен за всички случай които не са в заварено положение, този съдия дори помага на Тръмп да не влезе в бъркотия неговия указ.
69
3
 
0
 
! Отговори
ОТ еди кои си преди 7 години
като ви чета коментарите навсякъде тази дума демокрация ама знаете ли какво е това демо е сатаната на латински а крация това е идващ, обхащащ сатанински строи и тои деиствително ни обхвана в капана и не знаем как ще се измъкнем с тези наши демони чуите в речта на Тръмп няма така повтареща се дума ама интерите на АМЕРИКА ,А НЕ НА ислемистите като европееиците забравиха си своя народ стилна до просяшка тояга а да са наядени и заплатени мигрантите ,вечно недоволните и наглите ,че са богоизбран
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп защо не е включил руската федерация в списъка на забранените страни? Там има много мюсулмани някои от които са извънредно опасни за Америка. Атентатът по време на маратона в Бостън беше извършен от двама братя чеченци.
67
3
 
6
 
! Отговори
Pepe преди 7 години
Накажи ги, ТРЪМП ! White power !!!!!!!!!
66
5
 
8
 
! Отговори
Раковски преди 7 години
Наистина вече при президента Тръмп с две ръцебих гласувал страната ни доброволно да се присъединикъм САЩ , както навремето направи Пуерто Рико !Но жалкото е че за това вече е твърде късно и е само една мечта !Защото само този човек ми се струва че ще изправи страната нина крака само за няколко години, като изрине събралото се и смърдящогюбре у нас през последните 20-ина години . . .
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стотина човека които са били вече на самолетите когато е подписана заповедта. Всеки които е пътувал за САЩ знае че има две контроли . Едната нормалната от летището и втора специална от американска страна. Вече не качват никого и проблема е извън стараната. Проблема е решен. Освен това има много начини статуса на чужденец да бъде променен. Дори на натурализираните може да бъде отнето гражданството.
64
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доналд, гони ги, връщай ги, не ги пускай!!! Сума невинни избиха с безумната си религия!!! Вращаййййй, не се колебай, и влезлите защото да потенциални убийци! А у нас кой ще издаде такава заповед, има ли някой топки?
63
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за глупости са това, един глупав съдия да забрани указ издаденот Президента на такава мощна държава, като САЩ !
62
7
 
13
 
! Отговори
не сме сами преди 7 години
Поръчков грантадджийски съдия! И там трудно се излиза срещу модела "Who"!
61
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно съдията е ***
60
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е популист и демагог. Гради политиката си върху страданието на най-нещастните хора на планетата, а се кълне върху библията.
59
8
 
12
 
! Отговори
Браво на Сьдията преди 7 години
На времето един еврейски адвокат е искал да осьди хитлер за расизьм за да може да го вкара в затвора преди войната хитлер да започне срещу човечеството! Но за нещастие сьдията решава да мине от страна на хитлер! Но Америка помни всичко от вьпросителния до удивителния знак!
58
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп направи голям подарък на Даеш. Той яко захапа въдицата им.
57
21
 
16
 
! Отговори
комонис рософил преди 7 години
Благодарение на *** форума на сайта се е превърнал в русофилска клоака. Не трябва руски агенти да се назначават на подобни длъжности. Или сайта вече е руски?
56
5
 
34
 
! Отговори
Bond преди 7 години
"Американския съюз за граждански свободи" - a познайте от кой се финансират тия ***? Иначе браво на бачи Тръмп. Малко ли са им мексиканските м.a.нгaли, та сега и мюсюлмани да си вкарват, за да ги газят утре с камиони по улиците. Освен това тези, които напират за САЩ са диви и неграмотни паpaзити. "EнтелЕгенцията" я прибра баба Меркел.И не трийте коментари, които не ви изнасят!!!
55
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е велик!
54
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давай Доналд, цяла Християнска България е с теб. Гони муслиманската зараза, изкоренявай!!!!!
53
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин и Тръмп - рамо ди рамо, сърце до сърце!