Антонио Таяни: България отговаря на изискванията за Шенген

Сигурността на ЕС започва от външните граници на България, посочи Радев
30 яну 2017 22:18,
28
Антонио Таяни: България отговаря на изискванията за Шенген
Снимка: Пресцентър на президента

Президентът Румен Радев и председателя на Европейския парламент Антонио Таяни обсъдиха важни въпроси за сигурността и бъдещото развитие както на ЕС, така и на България в рамките на посещението на българския президент в Брюксел.

Още по темата

Радев благодари, че е срещнал пълно разбиране към поставените проблеми и готовност за съвместни действия за тяхното решаване. Това е важно за всички, защото сигурността на европейските граждани започва от сигурността на външните граници на България, посочи президентът, цитиран от БТА.

Поради географското си положение България е много важна за просперитета и стабилността на региона, посочи Таяни. Много от предизвикателствата пред ЕС като миграцията и геополитическите заплахи са същите, пред които е изправена и България, отбеляза той.

За миграцията Таяни е подчертал, че проблемът е европейски, а не национален. Изразил е пълната подкрепа на Европейския парламент за България при управлението на миграционните и бежански потоци.

За Шенген Таяни посочи, че според ЕП България отговаря на всички изисквания за присъединяване към това пространство, но припомни, че решението трябва да бъде взето от държавите членки с консенсус.

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни оцени предвидения специален ресор в служебното правителство за предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС. Това той определи като много положителен сигнал, който показва значението, което България отдава на ЕС.

Антонио Таяни също така изрази задоволство, че първата институционална визита на новия български президент е планирана за Брюксел, което определи като силно послание на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Циник до м*ода преди 7 години
Защо триеш моите коментари....а тези на Shop - а не??? Значи той може безнаказано да ме нарича ***! А аз не мога да му отговоря подобаващо?! Пак питам - защо?????!!!!Изтрий поне и неговия...какво е казал свързано с темата....освен да ме обижда???
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Засега мигрантите ни заобикалят, защото не сме в Шенген. Влезем ли в Шенген, спукана ни е работата...
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ОЩЕ ВЕДНЪЖ НИ СПОМЕНЕШ ШЕНГЕН ЩЕТИ КАЖЕМ НОВОТО ИМЕ А ТО НЕМА ДА ТИЕ ПРИЯТНО ЗАТОВА РАЗПАД НА ЕС И НАТО И ЧАО ОТ ПОЛИТИКАТА БАТОНАТАТО И ДОЛУШЕНГЕН
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Na bg ne i trabva schengen samo da plaachtame na mutrite stuga be
17
0
 
6
 
! Отговори
Живко Марков БНРП преди 7 години
Тати обеща да ми купи колело ама друг път.Езуитска им работа потупване по рамото и лъжи.
16
0
 
7
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Брюкселците галят нашите политици. Но откак всички станахме "чисти" българи, нямат ни за хора. Казваш че си "българин" и всички немци се отдръпват от теб като прокажен. Ако щеш да им знаеш и язика, и историята, и ценностите!! За шенген отговаряме само ако трябва да спираме преселниците от Азия!! Ще ни приемат около месец преди окончателното разпадане на ЕС. Не случайно Англия се отдръпна от този бардак !!!
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се спряха да ни гаврят и унижават, а ние с все надежди гледаме ..... Патология българска. Никаква гордост и себеуважание!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кой му пука за вашия Шенген и за умрелия ви евросъюз, който мощно върви да прави компания на разни други съюзи в небитието. Аре у лево евротолегейци омазани...
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Антонио Таяни: България отговаря на изискванията за Шенген"Аха, в превод значи, че няма да влезем в Шенген. Ох, олекна ми!
12
1
 
7
 
! Отговори
Българина преди 7 години
За какво ми е шенген? А след 2020 ще се питаме за какво ни е ес? Само индивидуални търговски спорязумения е бъдещето
11
1
 
14
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Бежански , и миграционни потоци???!! Откога тва?? Не бяха ли всички бежанци?? Едно време нас българите ни преследваха с полиция..и кучета - никой не хвърляше милиарди - да ни интегрира! Митничарите генералщабно провеждаха акции за българи работещи по строежите - никой не ни "подготвяше" за вливане в икономиката! Явно бяхме прекалено послушни...работливи...християни! Който не вижда разликата с обгрижваните днес алахакбарци.....сам си е виновен!
10
0
 
13
 
! Отговори
хахахааааа..... преди 7 години
Отново започна старата песен....
9
0
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Това е трик за да ни набутат още повече тapaмбyки.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6"... Тия буквално ни се подиграват." --- Така е, защото споменът за изцепките на банкянската тиква в Брюксел е още топъл-топъл. "Добре" ни представяше пред Европа - точно по Алеко Константинов ...
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбирковци не четете ли ? Не се ли интересувате ? Шенген има само на хартия, някои хора се надяват отново да се отворят границите. Ама скоро май няма да стане. Дори повечето държави затвориха и въздушните си граници с паспортен контрол.
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
никакъв шенген, докато не овладеят имигрантите, да се напълним и да не можем дори на границата да ги спираме. не!
5
3
 
12
 
! Отговори
DAAA преди 7 години
VANSNITE GRANICI NA BALGARIA .............. A KADE SA VATRESNITE ?????
4
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И с какво България стана достойна, какво се е променило в България от преди когато не беше достойна. Тия буквално ни се подиграват.
3
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя България като член на ЕС има и безвизов режим със САЩ защото ЕС има договор за свободно придвижване със САЩ, но американците най-нагло cepaт в устата на българите и не спазват договора.
2
6
 
7
 
! Отговори
Kpope преди 7 години
Demek merci za reklamata na spartan...ama ko kazal tonio ....koi go brasne za djanka...