Единият от нападателите в Квебек се предал сам

Петима от ранените при атаката са в критично състояние
30 яну 2017 19:30,
36
Единият от нападателите в Квебек се предал сам
Снимка: БТА

Един от двамата нападатели на джамията в Квебек, където бяха убити шестима души и ранени 17, се е обадил на полицията, за да се предаде, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Още по темата
Петима от ранените са в критично състояние.

Според местни медии нападателите са Александър Бисонет и канадският гражданин от марокански произход Мохамед Кадир. Полицията не потвърди имената, а само посочи, че двамата са канадски граждани.

Първите обаждания за стрелба с ислямския културен център в Квебек са получени на спешния номер на полицията в 19.55 ч. местно време. Полицията е пристигнала на място няколко минути по-късно и е задържала първи заподозрян извършител в близост до джамията.

Около 20.10 ч. вторият заподозрян нападател се обадил в полицията на същия спешен номер. Той съобщил, че е паркирал колата си на двадесетина километра от местопрестъплението и че полицаите могат да дойдат да го арестуват. Той е задържат около 21.00 ч.

Джамията се намира близо до университета Лавал. Смята се, че двамата нападатели са свързани с това учебно заведение. Бисонет е следвал там политология.

Сред убитите в нападението има един тунизиец, двама алжирци, един мароканец и още двама африканци, чиято националност не се уточнява, съобщи тунизийското радио "Джавара ФМ", цитирано от ТАСС.

Светлините на Айфеловата кула в Париж ще бъдат угасени в полунощ в памет на жертвите на нападението в джамията в Квебек, съобщи кметицата на френската столица Ан Идалго.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
31
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Навсякъде където има мюсюлмани има проблеми и насилие.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анониме 2 преди 7 години
Знам че в Квебек говорят френски, че е била френска територия, но някога. Или сега Франция продължава да я смята за своя?
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Светлините на Айфеловата кула не ги гасиха когато ислямисти избиваха християни и язиди в Ирак и Сирия, че и в Европа. Ей заради това двуличие ще бъдат изметени европейските елити.
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Муслимани посягат на свои,как става това?Едните са набожни,а другите явно са фанатици.
4
1
 
8
 
! Отговори
Аййййдеееее... преди 7 години
...седмица на съпричастността. Никви новини няма да гледам.
3
1
 
10
 
! Отговори
мароканец преди 7 години
Мароканец на мароканец посяга. Не е правилно т'ва.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Канада действат.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Светлините на Айфеловата кула в Париж ще бъдат угасени в полунощ в памет на жертвите на нападението в джамията в Квебек, съобщи кметицата на френската столица Ан Идалго."Не схващам каква е връзката. Какво общо има Париж с атентаторите в Квебек. Може би искат да изпреварят подигравчиите от Шарли Ебдо, та да омилостивят атентаторите в града. Убеден съм, че Шарли Ебдо беше причина за вълната от атентати в Западна Европа.