Лондон праща военен кораб в Черно море - първи след Студената война

"Дейли мейл": Това е сериозна демонстрация на сила от страна на Тереза Мей
30 яну 2017 13:57, Елка Василева
97
Лондон праща военен кораб в Черно море - първи след Студената война
Снимка: архив, Reuters

Великобритания изпраща боен кораб в Черно море за първи път от края на Студената война, съобщава британският в. "Дейли мейл".

Разрушителят "Даймънд", оборудван с последен модел зенитни ракети, е един от най-модерните британски военни кораби. Той ще отплава за Украйна с близо 60 командоси от военноморските сили.

Изпращането на кораба в Черно море е част от най-голямото разполагане на британски военни сили до руската граница от десетилетия. То е сериозна демонстрация на сила от британската министър-председателка Тереза Мей, която каза пред американски политици, че Великобритания и Америка би трябвало да се изправят срещу руския президент Владимир Путин.

Корабът ще предвожда сили на НАТО и ще помага за защитата на 650 британски военни, които участва в тайни учения в Украйна. Британски специалисти вече обучават на пехотни умения хиляди украински военнослужещи.

"Ценностите на свободата и демокрацията не могат да бъдат търгувани. Великобритания стъпва по-сериозно на световната сцена и твърдо застава до нашите украински приятели", каза британският министър на отбраната Майкъл Фалън.

"Великобритания изпраща ясно послание, че сме ангажирани да защитаваме демокрацията по света и да подкрепяме суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна", заяви той.

Очаква се пристигането на кораба в Черно море да съвпадне с разполагането на британски военни в други източноевропейски страни. Великобритания ще изпрати около 800 военнослужещи в Естония през лятото. Тя праща също 200 военни в Полша, както и изтребители "Тайфун" в Румъния.

Засиленото разполагане на британски сили е в отговор на струпването на руски войски и танкове на украинския Кримски полуостров и по границата на Русия с балтийските държави, отбелязва "Дейли мейл".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TEZI HAZARSKI MARIONETKI KADETO NE IZGONVAT JACOB ROTSHILD OT UK NE ISKAT V EVROPA A SHE NI PAZIAT OT RUSIA JA SEKTIR SHOPARI I SHE NI UCHAT DA JIVEEM KELEMETA
37
3
 
10
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Според спогодбите имат право да са 20 дни в Черно море после пак ще пуснат кафЕво.
36
5
 
13
 
! Отговори
as преди 7 години
в Кремъл си го преместиха в другия грачол
35
4
 
1
 
! Отговори
ganja balkanski преди 7 години
До до Вова Wowa Ste bade Naieban ot Tramp!
34
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алоу Черно Море не е руски. Я малко вземете слезте на земята.
33
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая е луда, да не иска трета световна война.
32
3
 
27
 
! Отговори
от Черноморец преди 7 години
Пращайте, пращайте има нужда от изкуствени............рифове!!!!!!
31
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Кремъл обуха трети чифт памперси. От гумираните.
30
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Памперсите в Крим свършиха. Със спешна депеша са изискани тройни доставки от Кремъл.
29
4
 
14
 
! Отговори
до Вова преди 7 години
Кат Русея няма втора, тъй могъща на света, тя е нашата опора....
28
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е Ердоган да прати войски в България и да си върне вилаета освободен навремето с помощта на Русия. В османската империя сегашните демократи ще са супер защитени. Ще дават само "заден" данък по няколко пъти на ден на султана и везира както и башибозука щото ги пази все пак. Трябва София, Пловдив Кърджали до Бургас да си останат трайно под турско владичество. Така ще се радват на турско присъствие и владичество през оставащият им нелек живот изпълнен със тсрах от Русия!
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква чужда територия за международните води? Там ако искаш плавай и ти.
26
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tезата за руския Крим е неоснователен, Крим преди това е бил и на Турция и тя ли трябваше да си го вземе!? Ако Румъния влезе с войски в Южна Добруджа и проведе референдум и си го върне в Румъния така ли щяхте да реагирате?? Межд. договори са за да генерират повече сигурност, този който ги наруши трябва да бъде строго санкциониран от цял свят. Задълбочаване на санкциите към Русия!!! Това джудже трябва да се спре а не да се окуражава!!!!
25
10
 
6
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
До форумнитеПрав си, но това не се харесвана почитателите на Путин. Те ще го харесват дори и да навлезе с войски в България.
24
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странна работа шайка крадци така наричащи се радетели за демокрация само дрънкат оръжие и се чудят как да разпалят трета световна война. По същата логика ако българия предвижи войските си до границата с Турция или Гърция или Сърбия значи им обявяваме война. Оказа се че демокрация е *** дума на мен лично ми е антипатична. Аз искам в България да има равноправие пред закона за всички без ранг на длъжност или богатсво, свобода на избор чрез волеизявление на народа( референдуми ) и социални блага
23
7
 
5
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
До wasМного силно казано! Вярно, че са пияници, но в голямата си част са зле заради голямата корупция и заради завоевателските амбиции на президентите им. Изглежда това поведение е заразно сред тях.
22
8
 
24
 
! Отговори
баю преди 7 години
ТАЗИ ДА ПИТА КРАВАРЧЕТАТА КАК НАПЪЛНИХА ПАМПЕРСИТЕ КОГАТО РУСНАЦИТЕ ИМ БЛОКИРАХА ЕЛЕКТРОНИКАТА НА КОРАБА И ГИ ХВЪРЛИХА В ПАНИКА. СЛЕД ТОЗИ СЛУЧАЙ "СМЕЛИТЕ" КРАВАРЧЕТА ПОДАДОХА ОСТАВКИ И НЕ ИСКАТ ПОВЕЧЕ ДА СТЪПЯТ В ЧЕРНО МОРЕ.
21
28
 
9
 
! Отговори
was преди 7 години
Руснаците са пропаднал, пиянски,*** народ!
20
3
 
29
 
! Отговори
Историята преди 7 години
Някои явно не познават Историята , по време на Руско-турската война Англия е имала готовност да се включе на страната на Османска ипмерия , така че за мен нищо ново и никаква сензация че има Английски кораб в Черно море
19
32
 
18
 
! Отговори
До форумните преди 7 години
, спрете да защитавате престъплението на Путин с нарушаването на меж. право с окупирането на Крим! Тезата за руския Крим е неоснователен, Крим преди това е бил и на Турция и тя ли трябваше да си го вземе!? Ако Румъния влезе с войски в Южна Добруджа и проведе референдум и си го върне в Румъния така ли щяхте да реагирате?? Межд. договори са за да генерират повече сигурност, този който ги наруши трябва да бъде строго санкциониран от цял свят. Задълбочаване на санкциите към Русия