Трюдо заклейми атаката в Квебек: Терористичен акт!

Многообразието е нашата сила, отсече канадският премиер
30 яну 2017 08:33,
41
Трюдо заклейми атаката в Квебек: Терористичен акт!
Снимка: Reuters

Канадският премиер Джъстин Трюдо нарече терористичен акт нападението в джамия в Квебек, предадоха световните агенции.

"Осъждаме този терористичен акт, насочен срещу мюсюлмани, намиращи се на едно място на вероизповедание и убежище", се казва в изявление на Трюдо.

Премиерът изрази най-искрените си съболезнования на семействата и на приятелите на убитите в атаката и пожела бързо възстановяване на ранените.

Още по темата

По последни данни двама мъже със скрити лица влезли в ислямски културен център в Квебек вчера около 19,30 ч. местно време. В комплекса има джамия, в която тъкмо приключвала молитвата. Според очевидци двамата нападатели открили огън по богомолците, а после избягали. Полицията бързо дошла на мястото, посочва БТА.

Двамата нападатели били арестувани в района, предаде Франс прес. Властите ще обявят повече подробности на пресконференция по-късно днес

"Многообразието е нашата сила, а нашата най-скъпа ценност е религиозната толерантност", каза Трюдо във връзка с атентата.

"Канадските мюсюлмани са важен елемент от нашата национална тъкан и безумни действия като това нямат място в нашите общности, в нашите градове и в нашата страна", допълни Трюдо.

Пет души станаха жертва на нападението. Ранените са най-малко десет, съобщава СNN, цитирана от ТАСС.

По време на нападението в джамията е имало десетки хора. Радио CBC съобщи, че нападателите викали "Аллах акбар", предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
СТОЛЕТНИЦА преди 7 години
Така е ,когато не слушат народа си . Канадците не искат мюсюлмани , а Трюдо се натяга . Ми да направи референдум и да види какво иска народа му , нали са стара демокрация.Ама неееееее! Ето ,как народа отговаря ! Ние направихме референдум ,но нашите наглеци не искат и да чуят-играят театър ,като мислят ,че всички за овце. Нищо чудно народното недоволство да ескалира.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този т(ъ)панар вчера покани в Канада всички които не могли да влязат в САЩ и те на следващия ден му спретнаха атентат. Докато имаме начело такива леви либерални популисти и полуи(д)иоти като Трюдо, Меркел, Оланд, Юнкер и т.н. светът ще е една голяма каша, както непрекъснато повтаря Тръмп!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За аллах не знам,но видях на порцеланови чаши за двойно ли или тройно кафе,а може и чай да пише акбар,а от другата страна се не виждаше щот не ги въртяха като на изложение и си помислих бре тия добре ли са като това е вид презрение към някакъв материал на пазара дето като не им допада на мюслетата испадат като в истерия та викат аллах уж да си го прибере заедно с продавача му и настава голяма олелия и те това го правят на показ сякаш стоят на бара с ак от първата му марка 47.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 12Путин не просто стреля,ами си има жени-палачи дето ги разстрелват,и за гръмнатите няма ислямски рай!За това и в Русия няма аллах акбар!
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"деца правят арабите, а канадците не щат" - там, където е победил феминизма, е така. И понеже това върви ръка за ръка жените да се чувстват недо... нещастни имам пред вид, си внасят животни за разплод от пустини и джунгли. Тотален срив на раждаемостта, с последващо загиване и подмяна на традиционното общество. По-яко от атомни бомби.
15
3
 
12
 
! Отговори
Чегевара преди 7 години
На минаха и 24 часа откакто канадците поканиха бежанците при тях и някой ги предупреждава да внимават .
14
2
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 7 години
И аз това казвам, деца правят арабите, а канадците не щат, седят половината на велфеар и пушат тревици, вечер задължително напиване, а арабите не пият а *** жените им
13
0
 
19
 
! Отговори
Любака преди 7 години
Лошото е, че арабите стрелят , а в отговор европейчетата вадят и размахват пинсети за мигли..
12
2
 
11
 
! Отговори
Любака преди 7 години
Въпрос на време е да се избиваме по църкви и джамии.Въпрос на време е да се стреляме по улиците.Никак на добре не вървят нещата
11
1
 
8
 
! Отговори
Циник до 14 преди 7 години
Браво ! Браво Уотсън...през 9 планини в 10та разкри заговора на лошия Тръмп!Чудя се само - това чу*кчите как не свършихте вече! Никнете - там дето не ви садят!
10
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
да питат нас бьлгарите какво представляват *** и потурите 500 годиниимаме опит с тях
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който не подкрепя Тръмп значи подкрепя ИД и изроддите главорези.
8
1
 
19
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Може би сунити и шиити разчистват сметки помежду си. Нека да изчакаме повече подробности. Истината е, че арабският дявол излезе от бутилката, където Саддам Хюсеин, го държеше с железен юмрук. Нека Трюдо да продължава да кани мюсулмани в Канада. И да нещата се разсмърдяха до небето...
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не лоша новата за сутрешно кафе.Вместо да си палят свещи да си рисуват сърца, да си подаряват мечета и да казват ние сме Париж, Берлин ,Ебдо докато ни избиват, да се вземе пример от Тръмп.Що не направят атентат в Русия?Щото Путин стреля,а не коленичи като европейските богомолки. Надеждата ми е в Путин и Тръмп и в закона на природата
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двама познати имам канадци, единия не иска да се жени а е на 35вече , другия се ожени но жена му роди дете от друг мъж черен, а той негово не иска, живеят разделно само събота и неделя се виждат. Катастрофа е там морална, но още имат инерция от старите работяги дето са работели неуморно.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако съм на Тръмп ще им сложа визи на канадците и се оправят, нека събират всички *** там и да им плащат помощи. И без това там белите са вече малцинство, китайци и индуси а сега и муслите ще ги закопаят
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми то и на едно бунище има многобразие ама нещо не е мн мн оферта да си сред него.Поредният побъркан либераст.Имам чувството,че тия ги програмират и правят на конвейр.Безумни самоубийствени идеи,никаква реална визия за бъдещето.Знаят си само едно-повече афро араби да има и много с нестандартна сексуална ориентация.Ама хубаво ама светът не е само джамии и гей клубове.
3
5
 
63
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Само Тръмп има смелостта да нарече нещата със собствените им имена! Исляма е зараза унищожавяща из корен идеите на западните цивилизации! Несъвместим с хуманност, цивилизованост, демокрация! Да се твърди, че той е "неразделна част от християнските държави" си е чиста проба популизъм, и гавра с паметта на жертвите му по целия свят!
2
7
 
34
 
! Отговори
Нико преди 7 години
Новината не е чак толкова лоша по лошо е че са им свършили патроните
1
2
 
49
 
! Отговори
Доктора преди 7 години
Тепърва ще имате многообразни терористични актове, докато ви уврат главите