Австрия с мерки за трудовия пазар, удря източноевропейците

Местните кандидати за работа ще се ползват с преференция
73
Австрия с мерки за трудовия пазар, удря източноевропейците
Снимка: Reuters

Ограничаване на достъпа на източноевропейци до трудовия пазар е една от мерките, за които се споразумяха управляващите в Австрия социалдемократи и техните коалиционни партньори от набиращата популярност крайно дясна Народна партия, съобщават световните агенции, цитирани от bTV.

С подписването на нов пакт от 35 страници страната трябва да излезе от политическата криза.

Безработицата в страната расте, но все още е относително ниска – 5,9 на сто. По-рано през този месец канцлерът социалист Кристиан Керн предложи да се върне действалата до 2011 г. система, при която местните кандидати за работа се ползват с преференция пред чужденците.

Не е ясно обаче какви са шансовете Брюксел да се примири с подобно нарушение на основополагащото право за свободно придвижване на работници в общността.

На този фон левицата получава в новия коалиционен пакт обещание за минимална заплата от 1500 евро, по-добре регламентирано гъвкаво работно време, 20 000 субсидирани работни места, безплатни лаптопи и таблети в училищата, както и квоти за жени в надзорните съвети на фирмите.

Крайната десница пък издейства забрана на религиозното облекло и демонстрацията на всякакви символи, свързани с вярата на публични места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Австрий преди 7 години
До 40 .Вярно
36
0
 
17
 
! Отговори
АрнолдШварценЕгър преди 7 години
Проява на най-висша наивност е да се мисли, че западно европейците някога ще започнат да ни приемат за пълноценни човешки създания и част от тяхното цивилизационно пространство, това няма да се случи и след свършека на света. Иначе, това , че на щатите им е било удобно да управляват възможно по-голяма част от Европа от един команден пулт (т.е. ЕС и командно-административните му органи) е въпрос на съвсем отделен дебат.
35
0
 
5
 
! Отговори
оня с магаре преди 7 години
До ОняСКоня------------------бя то Шорош дето ги финансираше неколко милиона да се местят към европа не е добрия самарянин имат си неква техна игра и тука има неква врътка и тоз матриял им трябва за нещонищо чудно утре да кажат на Мукембе - честито от днес си германски гражданин ей ти картечница бегай на изток и защитавай родината
34
1
 
16
 
! Отговори
До Австрий преди 7 години
Австрий, Била отдавна не е австрийска, а Кауфланд никога не е била австрийска!!!!! Била отдавна вече е продадена на немската Реве!!! Минималната заплата не е 1500 евро , това е лъжа и измама на журналистите писарушки! Ако случайно я направят минимална, то това ще е бруто!!! А, от това бруто ще вземат около 1000 евро чисто!!!! С тези пари не могат само наема да си платят!! Стига сравнявахте доходите тук и в България, като не сте наясно!!!!
33
1
 
17
 
! Отговори
Не разбрах, преди 7 години
България член ли е на ЕС или някаква подчинена колония, населена с ***, който има само правото да избира дали да стане на пържоли или наденица. Оня генералисимус от пожарната да се яви по медиите и даде обяснение, за чий се прегръща с Юнкер и лиже Меркел!
32
1
 
3
 
! Отговори
Един мъж преди 7 години
Фашисти
31
1
 
6
 
! Отговори
Далай Лама преди 7 години
Всичко започна от Гърция .На европейците им писна да плащат стотици милярди на мързеливите бохеми содомисти део се мислят за древни гърци.След това и африканците и арабеските налазиха-проблем ,всеки говори за оделяне от ЕС .Путин и руснаците одържаха на санкциите и печелят убедително хибридната война.Наивни и нискообразовани фенове помагат без пари за разпада.С коментари и споделяния на заглавия от типа на "ЕС забранява православиети " и т.н.т....
30
6
 
2
 
! Отговори
Австрий преди 7 години
Австрийците са собственици на веригите Била и Кауфланд ,Минималните заплати в Австрия е 1500 евро в БГ работниците в тези компании получават чисто 395 лв. без извънредни .
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 32 МНЕНИЕТО МИ Е. Австрия енад 50% от източна Европа. И от много години е щаба и на комунизма и фашизма. Старите от БКП си държеха парите в Австрия и станаха БСП. Същото и ЧСКП..ТОВА С РАБОТАТА Е СИГУРНО НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ. АВСТРИЯ НЕ Е ВОДЕЩА В ЕВРОПА ИКОНОМИКА. И ВСЕКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ХОД И НОСИ ПАРИ от Европа.Това е работа на Германия. ТЯ Е СИЛАТА В АВСТРИЯ.
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Връщане назад няма.В Австрия има закони,които важат за всички.И всеки на каквото си постели.Вярно,че и те си имат националисти,но страшно няма.
27
1
 
13
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Може Българите да са всякакви но няма да се гъмят в името на алах и някакви си девственици.
26
2
 
24
 
! Отговори
ОняСКоня преди 7 години
Това не е за 1ви път. Някой има ли обяснение защо цела африка може да влезне спокойно на запад а източноевропейците са опасни за трудовия им пазар, социалната система и т.н.?Има няколко теории - едната е, че искат покрайнините на европа да не се оголват и ако стане война някой да поеме удара и да има кой да се бие. Другата теория е че набират тарамбуки и *** за бъдеща наета армия за война срещу Русия. Май бежанците не знаят какво им готвят.
25
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа агонизира,превърна се на сиропиталище
24
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега контрамярка - EVN вън!
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 27Двете неща са много различни и ако не го разбираш няма смисъл да водим тази дискусия.
22
0
 
9
 
! Отговори
Пустиняк преди 7 години
До 26Йьееебаннньеее
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 22 Българина му трябвало 500 г. за да се отъри от ориентлския си манталитет. - Мигрантите от Азия да не би да имат изтънчени *** обноски та ги приемат с отворени обятия.
20
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Махаме се от ЕС правим Балкански съюз и яко ракия и сръбска чалга.
19
0
 
50
 
! Отговори
don преди 7 години
Пак се почнаМюсюлманите са доре дошлиа ние източно европейците които сме в евро къюза пак сме подложени на геноцидслед промените западняците ни разбиха цялата икономика превърнаха ни в бели робии сега пак се започва да си живеят с тарамбуките да ги ухажват .Целта е мюсюлманите да заведеят Европаевропейският съюз вече е тотално пред разпадТези ограничения противоречат на ЕС но Брюксел пак ще си затворят очите.В белгия има повече тарамбуки от колкото белгийци и асвстрия е на път да стане
18
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи може да плащаме вноски за ЕС, а като дойде дума да работим там се опъват. Ми да си стоят в разпадащото се ЕС, в скоро време още страни ще го напуснат този потъващ демагогски кораб. Да си стоят с мюслитата, а нас да ни пъдят. Да видим докъде ще го докарат тогава!