Пропагандата в Русия зад Тръмп, опозицията го критикува

Руски печат: Телевизиите го показват като строител на нова Америка
Обновена: 31 яну 2017 09:05 | 31 яну 2017 08:56, Елка Василева
79
Пропагандата в Русия зад Тръмп, опозицията го критикува
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Руската опозиция критикува новия президент на САЩ, а държавните медии го подкрепят, констатира "Независимая газета".

Указът на Доналд Тръмп, забраняващ влизането в САЩ на хора от 7 мюсюлмански държави, според опозицията в Русия е нарушение на човешките права и атака срещу либералните ценности. Представители на партията ПАРНАС например заявяват пред вестника, че забраната е "в разрез с логиката на човешките права".

Руската телевизия обаче вижда нещата другояче, отбелязва изданието, цитирано от Би Би Си: "Стана интересна рокада - пропагандата и демократичната опозиция в Русия си размениха местата в отношението към ръководството на САЩ".

Още по темата

Телевизиите в Русия показват Тръмп като "строител на нова Америка" , а протестиращите се делят на няколко групи. Едни са изпълнени с носталгия по времето на Обама, а други настояват да се запази притокът на нелегална евтина работна ръка - спонсорират ги според изданието големите корпорации, които "не искат да дават работни места на американци и да им плащат високи заплати".

Експертите са сигурни, че медиите в Русия ще симпатизират на Тръмп само докато има надежда САЩ да вдигнат антируските санкции. "Колко ще трае това, зависи от изявленията на самия Тръмп за отношенията с Кремъл", казва политологът Николай Миронов.

Руските държавни медии днес са в еуфория от Тръмп заради "проруската му риторика", посочва колегата му Алексей Мухин, но не споделя емоциите им. "Тръмп е много сложна личност, с която властите у нас доста трудно ще могат да се разберат за нещо", смята аналитикът.

Диалогът между президентите на Русия и на САЩ тепърва предстои, но вече проличава, че политическите анализатори са формирали лъжливи очаквания в руското общество - така икономистът Василий Колташов коментира пред "Известия" изгледите за сваляне на санкциите срещу Москва.

Според експерта за целта са необходими продължителни преговори между Вашингтон и Москва, още повече че по ред вътрешнополитически причини Тръмп не може просто хей така да отмени санкциите. При това Тръмп вижда диалога с Москва не като взаимно насрещно движение, насочено към консенсус, а като пазарлък. Съответно през 2017 г. Русия може да разчита само на някакви промени в санкционния режим, заключава Колташов.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: САЩРусияДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До Анонимен(69)Колегата Браян беше бездомен 1 година - спа по мотели и в каравана. Със $130К годишна заплата. Как смятате - беше беден или просто такъв му беше кефът в момента?Та доста от бездомните са такива, да речем 25%.
51
2
 
0
 
! Отговори
До ФУТУРОЛОГ преди 7 години
Не изпускаш ли нещо от фокуса на вниманието? Не ти ли се струва прекалено лесно, та чак като пуч в 1 съседна нам държава.Съжалявам, но нямам вътрешни източници, нито съм разбирач, поради което ще изчакам. Защото без абсолютно никакво значение кой за какъв се мисли, времето винаги си остава единствения възможен и обективен съдник на делата ни - от просяка до краля.Ако след 4-ри години Щатите са цъфнали и вързали, евала на Тръмп, но ако не са? Ами ако се оплеска като Никсън или повтори Картър?
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Мотелите" всъщност са приюти за бездомни. Броят на бездомните деца в САЩ се е увеличил със 60% за последните 6 години. През миналата година 1,6 млн. американски деца са спали в приюти за бездомни. Според доклад на нюйоркската полиция в града има 80 лагера (мотели) за бездомни, кризата с бездомниците нараства толкова застрашаващо, че се превръща в "епидемия" и "мотелите" вече не достигат.
49
4
 
3
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Лелееее! какво става.....Тръмп = Рейган......Рассия при СССР.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФУТУРОЛОГПоживм - увидим
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То пък едни жилища... Панелни морета.
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами, повод е, защото, дори без дом, имаш достатъчно пари, за да наемеш жилище :)Това е тяхната криза и глад.Нямаш ли пари - живееш на мотел. Мързи ли те - държавата те храни.
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България преди 20 години 99% имаха собствено жилище, но след американското партньорство и евроатлантическата мизерия много хора бяха принудени да си продадат жилищата или бяха изхвърлени на улицата от съдия изпълнители и колекторски фирми защото не са имали пари да платят отоплението и тока.
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяко пето дете в САЩ живее благодарение на купоните за храна които правителството отпуска на бедните семейства в САЩ. А 2 милиона деца в САЩ гладуват ежедневно в училище защото доходите на семействата им са малко над границата и не се класират за купонната система.
43
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наскоро гледах филм за ужасния живот на американеца след кризата.Една се оплакваше, че трябва да гледа децата си в мотелска стая...Питам ви и отговор не чакам - колко души в България (изобщо не говорим за Русия), могат да си позволят да изкарат цял месец на мотел?
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каже ли Путин: Остъкляваме САЩ - остъкляваме я, а рече ли: Тръм наш - палачинката се обръща и цялата путинофилия се хвъля на врата му, като мужик за "Боярищник" !
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 52Да приемем, че си имаш своите основания. Идат тумбите и отпочват нетрадиционните. Както си знаят и могат, ти - доволен. Но един прекрасен ден всичките обратни се свършват и познай кой ще е наред?Не, че има значение, но съм малко любознателен тогава к'во пра'им?
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен патриот . А ти толкова неграмотен защото със сигурност си демагог ,популист ,демократ първа степен .
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 54Тръмп е пропуснал в списъка всички арабски страни в които има личен бизнес. Саудитска Арабия провела най-смъртоностия терористичен акт в историята 11/9, пропуснал е Египет и др.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е пропуснал Пакистан, СА и Чечения да сложи в списъка !
37
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука някои проруски *** се мъчат да докажат, чe в САЩ цари глад и мизерия. Истината е съвсем друга, около 40 милиона американци не работат защото не искат и живеят на купони за храна и им плащат наемите. Почти всички знаят колко са военните разходи на САЩ, но никой не знае, че социалният им бюджет е 2 пъти по-голям от военния, а бюджета за медицински грижи 2.3 пъти по голям от военния. Това много лесно могат да го видят заклетите путинофили на сайта usdebtclock.org
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВ Русия насилиетно в семейството (между съпруг и съпруга, за гей двойки не важи, там няма гей семейства) което води до лека телесна повреда е класифицирано като административно нарушение когато е извършено за първи път. Така е почти навсякъде дори в САЩ и в Европа. Пред беше по силно наказанието, кфалифицираше се като престъпление, което е прекалено, никъде не е така. Иначе законите за насилие над деца са много строги - третират се като престъпление.
35
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тинейджърите в САЩ прибягват до проституция, тъй като не могат да си позволят да си купят храна. Това става ясно от изследване, което показва ширещ се глад в най-богатата страна в света, пише Гардиън.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен до 48 преди 7 години
До война могат да доведат такива овчедушни хора като теб и заблудени от фалшивите медии и телевизии.Хубавото че такива шмат.ки като теб са малко.
33
18
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Е то се очакваше отдавна. Руските тролчета му полират топките от как се кандидатира. Без пари да величаеш подобен *** не става, да видим само дали са се поизлъгали руските служби или наистима му държат лешниците в менгеме. :)