Пропагандата в Русия зад Тръмп, опозицията го критикува

Руски печат: Телевизиите го показват като строител на нова Америка
Обновена: 31 яну 2017 09:05 | 31 яну 2017 08:56, Елка Василева
79
Пропагандата в Русия зад Тръмп, опозицията го критикува
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Руската опозиция критикува новия президент на САЩ, а държавните медии го подкрепят, констатира "Независимая газета".

Указът на Доналд Тръмп, забраняващ влизането в САЩ на хора от 7 мюсюлмански държави, според опозицията в Русия е нарушение на човешките права и атака срещу либералните ценности. Представители на партията ПАРНАС например заявяват пред вестника, че забраната е "в разрез с логиката на човешките права".

Руската телевизия обаче вижда нещата другояче, отбелязва изданието, цитирано от Би Би Си: "Стана интересна рокада - пропагандата и демократичната опозиция в Русия си размениха местата в отношението към ръководството на САЩ".

Още по темата

Телевизиите в Русия показват Тръмп като "строител на нова Америка" , а протестиращите се делят на няколко групи. Едни са изпълнени с носталгия по времето на Обама, а други настояват да се запази притокът на нелегална евтина работна ръка - спонсорират ги според изданието големите корпорации, които "не искат да дават работни места на американци и да им плащат високи заплати".

Експертите са сигурни, че медиите в Русия ще симпатизират на Тръмп само докато има надежда САЩ да вдигнат антируските санкции. "Колко ще трае това, зависи от изявленията на самия Тръмп за отношенията с Кремъл", казва политологът Николай Миронов.

Руските държавни медии днес са в еуфория от Тръмп заради "проруската му риторика", посочва колегата му Алексей Мухин, но не споделя емоциите им. "Тръмп е много сложна личност, с която властите у нас доста трудно ще могат да се разберат за нещо", смята аналитикът.

Диалогът между президентите на Русия и на САЩ тепърва предстои, но вече проличава, че политическите анализатори са формирали лъжливи очаквания в руското общество - така икономистът Василий Колташов коментира пред "Известия" изгледите за сваляне на санкциите срещу Москва.

Според експерта за целта са необходими продължителни преговори между Вашингтон и Москва, още повече че по ред вътрешнополитически причини Тръмп не може просто хей така да отмени санкциите. При това Тръмп вижда диалога с Москва не като взаимно насрещно движение, насочено към консенсус, а като пазарлък. Съответно през 2017 г. Русия може да разчита само на някакви промени в санкционния режим, заключава Колташов.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: сащРусияДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя и скъпата ти Русия върви по стъпките на Саудитска арабия,и във двете средновековни територии домашното насилие над жени не се наказва от закона
31
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не ги знам неолибералите какви са, ама ти си толкова неграмотен, че със сигурност си патриот
30
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русия имало опозиция??? По голяма лъжа не бях чел скоро
29
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъпите български русолизци /и руските алкохолици/ само след 5-6 месеца ще разберат , че горчиво са се лъгали и ВСУЕ са ми ли.зали *** /на Тръмп/! Русия не е цивилизована държава, а средновековна монархия и нещата скоро няма да се променят.
28
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Соросогнидите са в тотален ментален дизордер. Не знаят как да реагират. Тръмп не е про-руски президент, Русия никога няма да разчита на приятелство с Тръмп или със САЩ. Не е Тръмп, ами САЩ просто вече са принудени да се съобразяват с интересите на Русия, иначе същия този Тръмпо с удоволстви би се захванал да "експлорва" природните богатсва на Русия в интерес на американската индустрия както се опитаха да направят в Украйна.
27
4
 
14
 
! Отговори
Нина Костова преди 7 години
Тръмп направи изключително умен ход- за една седмица издаде толкова заповеди и разпоредби, че ошашави либералите и те не знаят коя дупка по-напред да запушат. Ако беше решавал проблемите последователно, всяка седмица по един, това щеше да даде време на либералите да бият цяла седмица с пропаганда по един и същи въпрос, да организират протести, да завеждат дела и пр. А сега къде по-напред да се захванат?Нещата ще улегнат след няколко месеца, след като Тръмп назначи един полк съдии-консерватори и след като обнови състава на правосъдното министерство.
26
3
 
19
 
! Отговори
София запад преди 7 години
Красимир Кънев живее в Надежда 6, високият блок на пресечката на Бели дунав и уличката която води за Т маркет! Няма ли млади патриоти които да му начупят манерката? Излиза всяка сутрин към 8-8.30ч.
25
7
 
15
 
! Отговори
Грую преди 7 години
Очакваме като дойде новият прокурор на САЩ да се навре на кучето в г...а С.орос! И това ще стане! Тогава всички които са на хранилка от него ще изквичат , но за последно! НПО, фондации, всичкото бокл.ук което яде наготово лесни пари и драска ще му се наложи да работи! А забравих, другия ...Красимир Кънев от БХК, за този ще трябва дебело въже и подбрано дърво в центъра на София! Да виси и да го кълват гаргите!
24
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Соросогниди, Тръмпи много ли ви ръмпи?
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 33То комай и чесането на езици под новините е същото или не?
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласът на опозиционните медии в Русия влияе на официалната пропаганда толкова колкото блеенето на оФците влияе на оФчаря.
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тоя не е ли отменил санкциите още. Що се мота? Още малко ще търпя и ще спря да му ръкоплескам.
20
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Експертите са сигурни, че медиите в Русия ще симпатизират на Тръмп само докато има надежда САЩ да вдигнат антируските санкции.Точно, после пак ще стане враг на Воронежка селищна система
19
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По заповед на Москва всеки путинист по съвместителство трябва да бъде и тръмпетист.
18
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин и Тръмп-рамо до рамо, сърце до сърце!
17
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп работи срещу американските интереси. Затова русофилите му се възхищават.
16
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофили не се натягайте. Спрете да казвате на черното бяло и да защитавате Тръмп, когато всички нормални хора виждат недостатъците му. Не разбрахте ли че той няма да ви отмени санкциите. Ставате смешни.
15
16
 
10
 
! Отговори
Разпутин преди 7 години
Путин-оидите, за голям срам са се влюбили в президента на САЩ. Леле мале, ако Сталин и Ленин оживеят ще скочат пак в гроба.
14
13
 
10
 
! Отговори
Разпутин преди 7 години
***, за голям срам са се влюбили в президента на САЩ. Леле мале, ако Сталин и Ленин оживеят ще скочат пак в гроба.
13
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази статия за лошия Тръмп е първата май,за днес? Чакаме останалите... :) Хайде че дядо Сорос е спуснал нормата, трябва да се изкара надницата за деня...