Гневът на румънците: Хиляди скандираха: "Крадци!"

Протестиращите искат правителството да оттегли спорно постановление
Обновена: 3 фев 2017 06:33 | 2 фев 2017 22:39,
42
Гневът на румънците: Хиляди скандираха: "Крадци!"
Снимка: Reuters

Хиляди души отново се събраха на площад "Виктория" в Букурещ тази вечер в поредния протест срещу постановлението на правителството, което декриминализираще някои корупционни нарушения. Хиляди излязоха на улиците и в други градове, предаде Romania Insider.

Още по темата

Към 20:30 часа протестиращите на площад "Виктория" са били 40 000, предаде "hotnews.ro". Хората викат "крадци" и настояват за оттегляне на решението на правителството.

Протестиращите искат правителството да оттегли постановлението. Премиерът Сорин Гриндяну заяви по-рано днес, че кабинетът няма да направи това.

Това е третият пореден ден на протести, след като вчера 120 000 души се събраха пред сградата на Парламента, а по улиците на градове в страната излязоха близо четвърт милион души. Това са най-масовите протести от 25 години в страната.

Мирните протести в Букурещ обаче завършила с насилие, след като няколко хулигани нападнаха жандармерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Румънци, не спирайте да се борите за правата си! Не ставайте като нас - българите...!
24
0
 
2
 
! Отговори
Васо преди 7 години
До Бежанец: И ти не блестиш с много интелект, щом не си разбрал бате си Боцко. Щото той си свали сам правителството преди да му се е сринал рейтинга. Не му е първица, ама този път няма да му мине номера.
23
0
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Социалисти за пример,слагат си таван на кражбите,а у нас таван няма.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румъния заслужава да бъде давана за пример - дълго години независимата прокуратора затвяряше хора от всимки партии. Социалистите опитаха да прокарат поправак в закона, за да освобдят своите хора - и веднага се надигнаха стотици хиляди хора, президентът е с тях, има министри подали оставка.А у нас - обществото спи.
21
0
 
14
 
! Отговори
СДС преди 7 години
Гневът на румънците................МЪЛЧАНИЕТО НА БЪЛГАРИТЕ........
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В комшиите,а у нас?Нима всичко е наред?
19
0
 
7
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 7 години
Ако това беше в икономическа стабилна Бьлгария,тука веднага щеше да бьде предложено 100%увеличение на цената на тока и протестиращите щяха да мирясат.
18
5
 
17
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Ето защо румънците ще се оправят! И ние можем ако се вдигнем и изметем руския олигархичен корупционен модел. Следващият път, когато чуете "нека да няма насилие, да бъдем европейци", "плавен преход" и прочие емоционални манипулации, да знаете, че никой крадец не си тръгва от добри чувства към окрадения. Стига сме спали!
17
7
 
5
 
! Отговори
:) преди 7 години
обиколил си да... два половин свята, позьор:))))а че се смяташ за *** човек това си е твоя работа
16
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Behind Enemy Lines КУку отвори си очите - крадливеца НЯМА ЦВЯТЯ направете ревизия къде отидоха 2млрд за 5-6 месеца (саниране на Луната)
15
18
 
22
 
! Отговори
Behind Enemy Lines преди 7 години
Така е когато е на власт румънското БСП. При тях е червена чума, при нас са червени боkлуци. Където и да вземат властта по света "социалистите" се свързват с корупция, терор, бедност и мракобесие.
14
6
 
55
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Не е зле да си внесем малко румънци да събудят заспалото население на страната ни,което нищо не го трогва.Взеха 16 милиарда заем-ние мълчим.Крадат като за последно-ние пак мълчим.Прокуратурата е безсилна да вкара корумпирани политици в затвора-ние пак мълчим.Е,затова Румъния ни изпревари,а ние ще им дишаме прахта.
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Майдан в Румъния на живо: https://youtube/watch?v=1kCr0Nwe9Ks18 "с един плакат пред Радев и Герджиков като дойде сметката за тока" ХРЕТИН ходи да стискаш токите на Банкябостан за тока, президента сега застъпи.АБЕ вкарайте тиквата в затвора - заслужил е.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Майдан в Румъния на живо: https://youtube/watch?v=1kCr0Nwe9Ks18 "с един плакат пред Радев и Герджиков като дойде сметката за тока" ХРЕТИН ходи да стискаш токите на Банкябостан за тока президента сега застъпи.АБЕ вкарайте тиквата в затвора - заслежил е.
11
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има нещо сбъркано в Румъния.Колкото и да е *** един политик не би направил това което направиха румънските управляващи. Това е нещо като акт на ритуално самоубийство.Там нещата отиват на гражданска война........от едното нищо.Има нещо гнило в целият този случай.
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименами излез да крещиш с един плакат пред Радев и Герджиков като дойде сметката за тока
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези, след като протестират срещу npocтотиите на румънското БСП, и румънския Орешарски, copocoиди ли са или наркомани?
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпросът е кога ще го направим и ние
7
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойдоха социалостоте на власт в румъния...и веднага погром...знакови законопромени ... връщане 10 год назад. Това е то. Истината в очите на гражданите. Това е трагедия и безочие.
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези, след като протестират срещу npocтотшите на румънското БСП copocoиди ли са или наркомани?