Русия и Украйна на нокти заради самолет над Черно море

Киев: Ан-26 е бил обстрелян в украинската морска зона край Одеса
2 фев 2017 10:31, Елка Василева
112
Русия и Украйна на нокти заради самолет над Черно море
Снимка: архив, Reuters

Властите в Русия извикаха този нощ военния аташе на Украйна и му връчиха протестна нота по повод "опасното" според тях прелитане на украински самолет над руски сондажни кули в Черно море недалеч от Крим, предаде Франс прес.

Според руското министерство на отбраната украински Ан-26 е прелетял вчера над две руски платформи - "Таврида" и "Крим-1", разположени близо до полуострова, анексиран от федерацията през 2014 г.

Прелитането на малка височина "е създало заплаха за сигурността на инсталациите и персонала", твърди в комюнике министерството и допълва, че смята тези действия за провокация.

Междувременно в Украйна се е разгоряло наново насилието - в сблъсъци между проруските сепаратисти и войските на Киев от неделя насам са загинали най-малко 19 души, посочва АФП.

Военнотранспортен Ан-26 на Украйна е бил обстрелян в украинската морска икономическа зона в района на Одеса, заяви вчера прессекретарят на украинския президент Святослав Цеголко. Според него самолетът изпълнявал тренировъчен полет, когато по него била открита стрелба с огнестрелно оръжие откъм морска платформа за добив на природен газ. Украинският министър на отбраната Степан Полторак каза, че газовата платформа била руска.

Пресслужбата на министерството съобщи, че в резултат на обстрела самолетът е получил повреди, но екипажът не е пострадал и е продължил да изпълнява полета.

По-късно снощи представител на щаба на руския Черноморски флот нарече "абсолютна лъжа" твърденията на Киев, че Ан-26 е бил обстрелван. С цел предотвратяване на възможна авиокатастрофа служител от едната платформа е подал светлинни сигнали със сигнален пистолет, заяви той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма нормален човек който да вярва на дирижирания от престъпния запад украински фашизъм
54
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нормален човек по света, който да вярва и уважава думата на руските *** взели властта в Кремъл. Украйна е решила: "Украина намерена передать доказательства обстрела Россией своего транспортного самолета Ан-26 над Черным морем в Международный уголовный суд. Об этом рассказал главный военный прокурор Украины Анатолий Матиос, "С руската наглост трябва да се действа само по този начин. Иначе ще има още свалени граждански самолети както МН-17 !
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко германоговорящи имаме, колко англоговорящи и т.н.Защо бъдещето на Украйна също да не е с Германия, Англия и т.н.?
52
5
 
7
 
! Отговори
т.нар. русофили преди 7 години
Термините русофили и русофоби са били инсталирани в българския език от руските империалисти. С това те целят да разделят българския народ, който е Европейски и винаги се е стремял към Европа. Със същата цел русия създава изкуствената държава Македония - пак с цел да раздели българите.До кога ще слугувате на една враждебна за нас империя, драги сънародници-носталгици? Като ни натрапвате своето минало няма да ни отклоните от нашето бъдеще, което сами сме избрали. Гледайте си пенсиите и по-тихо
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
HORATA.AKO SI SILEN IKONOMI4ESKI I IMA6 SILNA ARMIA VSEKI SE SAOBRAZIAVA S TEB. AKO SI NIKOI, OSTAVA6 SI NIKOI ZAVINAGI....BADE6TETO NA UKRAINA E S RUSSIA, A NE S RAZPADA6TATA SE EVROPA-4ETI KAKVO KAZVA DONALD TRAMP I TOGAVA GOVORI PROSTOTIITE SI.....Значи бъдещето на България е с Турция. Имат силна армия, що годе добра икономика...Това ли искаш да кажеш?
50
3
 
8
 
! Отговори
Do 53 преди 7 години
Да бе, ЕС няма бъдеще и за това има опашка от чакащи за прием!Доводите Ви са толкова елементарни и поднесени така проста-шки, че няма смисъл изобщо да се отговаря. руски възпитаник?
49
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен---------Като гледам изящната словестност на русофобите.......Първо, русофоби няма а има български патриоти , които защитават родината си от руските хибридни атаки, провеждани от петата колона на Москва.Второ, ако погледнеш по-добре и особено ако свалиш руските очила ще видиш, че русофилията е синоним на неграмотност и невежество.
48
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Догорите с Русия не струват и хартията, на която са написани (по думи на Бисмарк). Преди години се молеха на украинското правителство да си нареже ракетите и ядрените глави, срещу гаранции за "териториален интегритет". Няколко години по-късно наквасени зелени човечета се появиха в съверенна държава Украйна и организираха реферндум от живковски тертип. По-късно съветски агенти организираха преврати в Донбас и започнаха нестихваща война и агресия. И тази страна е идол на ***..
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
IZTO4NA UKRAINA E 90% RUSKOEZI4NA I NE ISKA DA BADE UPRAVLIAVANA OT KIEVSKATA HUNTA, KOIATO E OBRE4ENA ....Югоизточна България 90% е туркезична, както и североизточна. Дали да не ги питаме кой искат да ги управлява? Така, ще е справедливо, по руски.
46
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйна ще стане част от европейското семейство, независимо колко сили хвърля бошибозука да я съсипе, както верните мекерета на башибозука съсипват България от 1945г. насам. Мурз..илки, питиетата са под мивката (боярищник и мистър Пропър)
45
5
 
5
 
! Отговори
До 47 преди 7 години
Фактите са си факти и истината боли, а? ;)Не можеш да отречеш, че руските роби са просто едни съвремени крепостници, консумиращи откровени отрови и то с ясното съзнание за своите действия. До там са докарани горките, да желят повече смъртта си в пияно състояние отколкото с трезв разсъдък да видят жалката реалност която обитават.Такъв е и твоя случай и за това ти предписвам същия лек - купи си одеколон и препарат за почистване на баня за да удавиш мъката си от разминаването на реалност и желания
44
7
 
8
 
! Отговори
До 43 преди 7 години
Украинския народ скоро ще се произнесе на референдум за влизане в НАТО.Тогава ще се преброят колко са националните им предатели, които ще гласуват против.Социологията до момента показва подкрепа над 90% за влизане в НАТО.Наивните руснаци се мислеха за аслани, ама се връщат пос-рани.Смешно е как се предовериха на собствената си лъжлива пропаганда и приеха желаното за реалност. Да пийват повече почистващи препарати и други отрови - и без друго само това умеят.
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...След отлитането и на мястото остана огромно кафяво петно.
42
0
 
8
 
! Отговори
маке преди 7 години
след обстрела газовата платформа разпери криле и отлетя в неизвестна посока
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязана е тежка флотилия от натоварени до козирката памперсовози да се отправя към платформите.
40
5
 
8
 
! Отговори
До 40 преди 7 години
Ако няма зачитане на договорите няма и право.Ако няма право, значи работи закона на по-силния.Ти най-силния ли си?Толкова сте елементарни руските ибрици, че повече просто няма на къде!Като искате да сте безправни роби заминавайте за русия, какво правите в Европа???
39
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На платформите освен газ след прелитането са придобили и доста кафява грес. Да не се чудите защо като заредите на газстанцията мирише на нааакано.
38
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 40Документчето си е документче. Дори и да са го подарили Крим на Украйна, никак не е възпитано да си откраднеш подаръка обратно.
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До амнезиярус 32Крим, даже по времето на "укропската окупация" си БЕШЕ АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА!!!! СЪС СОБСТВЕН ПАРЛАМЕНТ И ПРАВИТЕЛСТВО!!!! А документчето, с което е "прехвърлен" към УКРАИНСКАТА СЪВЕТСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА (тогава няма и помен от украина!!!!) не струва и хартията на която е написан, ЗАЩОТО Е НЕЗАКОНЕН!!!! А ВСЯКО НЕЗАКОННО ПРЕДАДЕНО рано или късно СЕ ВРЪЩА! А колкото до самолета - ха-ха-ха....на снимките ДУПКАТА Е ОТГОРЕ!!!!! Значи са стреляли....извънземни!!!!
36
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Любопитни наблюдатели са забелязали огромни кафяви фекални петна около платформите след облитането им от Украинския самолет. Явно деликатните руски стомаси привикнали на препарати за почистване и течност за чистачки не са преживяли стреса от непосредствената близост с бойната машина. В региона междувременно рязко са се вдигнали продажбите на памперси за възрастни, като за да насмогнат на търсенето е задействан внос 'по спешност' от Северна Корея.