Русия подава ръка на Унгария, разширяват АЕЦ "Пакш"

Москва може да доставя газ на Унгария, увери Путин
2 фев 2017 21:29,
54
Русия подава ръка на Унгария, разширяват АЕЦ "Пакш"

Русия и Унгария се договориха да увеличат съвместната си дейност в областта на ядрената енергетика и по-точно по АЕЦ "Пакш". Това съобщи днес руският президент Владимир Путин след среща с унгарския премиер Виктор Орбан в Будапеща, предаде ТАСС.

Унгария планира да започне строителството на двата нови енергоблока на АЕЦ "Пакш" с участието на Русия през 2018 година, отбеляза Орбан на съвместна пресконференция с Путин.

Още по темата

Русия придава голямо значение на проекта за изграждане на нови блокове на централата на стойност 12 млрд. евро, каза руският президент, съобщи БТА.

Москва е готова да финансира 100 процента от строителството, допълни той.

Русия и Унгария се споразумяха да започнат преговори за доставките на руски газ след 2021 година, съобщи унгарският премиер.

Газът ни е гарантиран до 2021 година, а днес решихме да поискаме сътрудниците ни да започнат преговори за доставките на газ след 2021 година, уточни Орбан.

Путин посочи, че има техническа възможност Унгария да получава газ по "Северен поток 2" или от "Турски поток".

Възможни са и други варианти, добави руският президент, уверявайки, че Москва не си поставя цели от политически характер във връзка с транзита през Украйна.

Унгария призовава за диверсифициране на доставките на руския газ за Европа, заяви още Орбан.

"Не можем да подминем въпроса доколко стабилни са газовите доставки през Украйна", подчерта той.

Унгарският премиер обяви, че Будапеща е заинтересована от участие в проекта "Турски поток".

"С удоволствие ще приемем да участваме, ако има такава възможност", каза той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
20
 
7
 
! Отговори
Той преди 7 години
До 2022 Германия затваря всички ядрени централи Какво искате още една Фукушима или Чернобил За 25 години 2 крупни аварии , това не е никак малко
6
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България Би шута на путин. Не ние предлагаме стока. Да се говори коректно. Ако фантазирате герой от комиксите е друг въпрос.Унгария е част от ЕС нищо неможе да направи сама. Ако иска нещо напуска съюза ,плясваме и Мито и Визи и да се оправя.
5
25
 
6
 
! Отговори
Той преди 7 години
100 % финансиране от Русия срещу какво Тези 12 млрд някой трябва да ги плати на руснаците На Путин му е лесно, той си субсидира износа Но Орбан закопава унгарците и то в момент когато технологиите са на съвсем друга вълна .
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин би шута на българските лизачки при които се изредиха всички велики сили да им го лижат българските лизачки, та сега останаха с на#рани устенца.....
3
3
 
22
 
! Отговори
за жалост преди 7 години
И при соц-а гледахме на поляци и унгарци като на извънземни, чакахме в хотела да оставят някой кремче в синя кутийка (на една известна марка) за да се похвалим пред приятелките , или да ни продадат една туристическа газова бутилка. ... Шапка им свалям.
2
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Унгария иска още атомни блокове и " Турски поток" , а ние си изплюхме " Южен поток". Що за нация сме и що за " политици" избираме.
1
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закъсаха...яко. Хидят като*** да си предлагат полезното изкопаемо.