Атаката в Лувъра е терористичен акт, обяви Жан-Марк Еро*

Ранен е военнослужещ от нападнатия патрул
Обновена: 3 фев 2017 15:15 | 3 фев 2017 12:47, Елка Василева
57

Снимка: Reuters

Атаката в Лувъра е терористичен акт, заяви френският външен министър Жан-Марк Еро. Прокурорът на Париж вече разпореди разследване.

В раниците на мъжа, който нападна френски военен патрул край музея Лувър, не са открити взривни вещества. Това съобщи префектът на Париж Мишел Кадо.

"Неизвестно лице с две раници се е опитало да влезе днес в подземния търговски център Carrousel du Louvre, намиращ се близо до Лувъра. Съдейки по всичко, военният патрул му е попречил и се е опитал да провери багажа му. Оказало се, че този човек е бил въоръжен с нож и мачете", каза префектът, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Нападателят крещял „Аллах акбар!“ и цялото поведение на мъжа е показвало, че той се готви да извърши терористичен акт, подчерта Кадо.

Самоличността и националността на нападателя все още не са установени.

Един военнослужещ е бил ранен и в момента му се оказва медицинска помощ. „Срещу нападателя е стреляно пет пъти, той е ранен“, съобщи префектът, като уточни, че единият от куршумите го е улучил в корема.

Според очевидци, цитирани от Би Би Си, нападателят се е опитал да влезе в магазина с един или два куфара. Според друга версия нападателят е носел раница и мачете.

Районът е евакуиран, на мястото веднага са изпратени спецчастите. Лувърът е затворен, а посетителите, които са в него – около 250 души, са оставени в сградата, но са отведени в сигурни помещения.

Затворена е най-близката до Лувъра метростанция, като влаковете преминават оттам, без да спират.

По данни на телевизия BFMTV в момента на инцидента в търговския център е имало около 1 000 души.

Министерството на вътрешните работи определи инцидента като „сериозен“.

 

Информацията е актуализирана в 12.56 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Без думи преди 7 години
Нещо на ми е ясно ... изстреляни са 5 патрона един в корема ... къде са отишли останалите 4 при стрелба от отлкова близко разстояние как не е вкарал всичките в него ? Как така е оцелял да не са стреляли с въздушна пушка по тара.м.б.ук.чо ?попадение от 5.56 каккъмто и НАТО стандарта .. в стомаха или корема е 110 % сигурна смърт !)!!!!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нас с румънците като не ни пускат в Америка що не се вдигнаха американците на протестен митинг? Не е по темата, но понеже в коментарите ги споменаваме
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Очуден: Първо си провери правописа и после се учудвай! Учуден такъв!
29
1
 
10
 
! Отговори
Очуден преди 7 години
Как така не са се появили още разни идиотчета,които обясняват ,че не всички мюсюлмани са такива и че тия всъщност пак не са мюсюлмани и че исляма е най,ама най мирната религия?
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли да има ,,, Аз съм Лувър,,
27
0
 
8
 
! Отговори
картечар преди 7 години
'бах ти куците стрелци, от пет изстреляни куршума, един улучил???Тия не наблягат на тренировки на стрелбището.
26
0
 
13
 
! Отговори
Циник до 43 преди 7 години
В Чуждестранния им легион...сигурно е пълно с тарамбуки .....
25
5
 
8
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Този цирк е за изборити,ще има още и още докат не спечели Льо Пен,Германия я чака същата сценка докато не падне Меркел.Това са вътрешни борби ,сами си ги организират ,сами си намират разни арабчета които по късно казват ,че са прекосили цяла Европа и видите ли шенген е лошо нещо,тря граници ,тряа сваляме ЕС и те така.Всички са част от новия световен ред ,дори и Тръмп с писалката за укази
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този терорист да го пратят на Клуни, Мадона, Джоли или някоя друга откачалка, която милее за бежанците.
23
1
 
6
 
! Отговори
Welcome refugees! преди 7 години
Ко? Не!
22
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
После Тръмп бил лош!!! хаха!
21
4
 
1
 
! Отговори
Друг Пустиняк преди 7 години
Ако искаш да си докажеш тезата дай нещо по-различно от статистика, защото това е най-манипулираната величина напоследък.
20
0
 
12
 
! Отговори
Але франсе преди 7 години
Сега какво да слагаме на профилите-аз сам Луварю? Или аз сам ма4ете?Но не зака4аите талибана-да се намеси веднага БХК!!!А ма4етето не е било ма4ете,а наи -вероятно-4етка за рисуване,а талибана е искал да рисува хората,а не да ги коли...
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То това си е направо заплаха за националната сигурност на Франция, какво е това ,, , терористичен акт,, с мачете малко ми мирише
18
1
 
27
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Въобще да не ми се оплакват франсетата. Нали много искаха бежанци и бурки.
17
9
 
5
 
! Отговори
венсеремос преди 7 години
всички френски активисти в атака за осигуряване пабедата на мадмоазел Люпкен до фрекзит, после като изтрезнеят, ще му мислят.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човекът е искал да види "Грешната мадона с големите бомби" в Лувъра и ако може да ги взриви. Един почитател на живопистта за който любовта към изкуството е по-силна от страха от смъртта!
15
2
 
24
 
! Отговори
Т преди 7 години
Миличките муслиман, искал да се образова в Лувър а гадните франсета не му дали. Така си пробил път към галериите но ги застреляли. Душичка, да тича онзи шля((ко от БХК, Краси, да му помага, да иска дело в Страсбург. Франсетата явно не да разбрали, не изметат ли резанчов(ците ще ди ги колят, разстрелват, пребиват и унижават. Но те имат оръжие, толерантността, меченца и цветенца на мястото на убитите франсета и песнички. Ех, колко миролюбива в тази религия, убива но не измъчва.И Тръмп бил откачен?
14
19
 
5
 
! Отговори
Пустиняк преди 7 години
Естесвено, че ще има терористични актове. Ислямският тероризъм е от десетилетия много преди бежанската вълна. За него може да сме благодарни на СССР и САЩ. но колкото и да се повтарят глупости за гибелта на Европа, западната й част остава около 100 пъти по сигурно място от САЩ и Русия. Справка: криминалните статистики от там. Миналата година само от полицейски огън в САЩ са загинали в пъти повече, отколкото от тероризъм за десетилетие. Да не говорим пък в Русия квъв бездънен бандитски ужас е.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За белите французи бг и ro е равно на една думичка която излиза със звездички.