Британски министър: България е сред мишените на Русия

Фалън обвини Москва, че се стреми да отслаби НАТО
3 фев 2017 07:38, Елка Василева
210
Британски министър: България е сред мишените на Русия
Майкъл Фалън. Снимка: архив, Reuters

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън обвини Русия, че се стреми да отслаби НАТО и да дестабилизира западните страни, предаде ТАСС.

Алиансът трябва да стане конкурентоспособен в киберпространството, за да противодейства на Русия, подчерта Фалън в реч в Университета на Сейнт Андрюс, в Шотландия.

Той изброи конкретно като руски мишени Съединените щати, Франция, Германия, Холандия, България и Черна гора.

"Русия явно тества НАТО и Запада. Тя се стреми да разшири своята сфера на влияние, да дестабилизира страни и да отслаби Алианса. Става въпрос за подкопаване на националната сигурност на много наши съюзници", заяви британският министър на отбраната.

Фалън призова Великобритания и Европа да запазят НАТО силна, за да сдържа Русия. Алиансът и Западът като цяло трябва да се противопоставят на "дезинформацията по съветски образец" и по-конкретно на "такива средства за предаване на информация като телевизия "Раша тудей", призова той.

В същото време британският министър на отбраната призна необходимостта от сътрудничество с Русия. Той подкрепи стремежа на новия президент на САЩ Доналд Тръмп да установи пълноценно сътрудничество с нея.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
2
 
5
 
! Отговори
Планче преди 7 години
Условието да влезем в НАТО беше да си унищожим въоръжението и да останем почти без армия. Забраняват ни да държим войска по собствените си граници, а изпращат малкото ни останали военни за пушечно месо в екзотични държави на хиляди километри от родината. Сега ще викнат, че Русия ни заплашва, а сме беззащитни (което си е) и ще се довлекат с техните оръжия и с техните войници да ни "защитават". Те този план отдавна са го скроили.
135
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
rusia ima raceti za vsichci no ne i za bulgaria spete spocoino
134
5
 
4
 
! Отговори
до WAS преди 7 години
Обичам си България, но трябва да си твърде *** за ни сравняваш в руската държава.Достатъчно е да видиш само един-два двореца, художествена галерия, театър, цирк и балет и ще разбереш, че по-голямата част от Европа са бедни роднини на Русия.Сравними дворци имат само в Париж и Виена.Казвам "сравними", а не по-хубави, по-богати...
133
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те западните страни сами се дестабилизират, после Москва им виновна...
132
2
 
10
 
! Отговори
да преди 7 години
е, как няма да ги е страх, след като Москва направи Запада за смях и в Украйна и в Близкия изток..а иначе на'пиканата Британия ще управлява света, както наскоро се изцепи..само в сънищата на тоя *** тук на снимката:)))
131
2
 
5
 
! Отговори
до 166 преди 7 години
точно пък на тоя британски п'омияр, който с право трепери от Русия..ако ти е толкова акъла да му вярваш - твоя си работато б'алъците в тая държава никога няма да свършат така,че..
130
9
 
4
 
! Отговори
was преди 7 години
Гадни руски пияници,когато българите са имали държава те са живели в землянки и по дърветата!
129
4
 
2
 
! Отговори
x-бай ви Иван преди 7 години
Това,което е казал този министър го зная и аз.На мен ми го каза дядо ми,а на него-пра дядо ми, който е дядо на дядо ми.Разбрах те ли *** бе, серсеми....
128
2
 
11
 
! Отговори
??? преди 7 години
Някой американофил и обезумял русофоб би ли ми казал защото САЩ толкова силно мразят Русия дето отдавна е скъсала с комунизма, а толкова много обичат комунистически Китай? Защото ги е страх приятели, умират от страх от Русия.Русия само с интерент успя да спечели изборите за президент на САЩ. Ами ако рекат да гръмнат с ракетите си???САЩ ще се наакат мигом
127
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България беше мишена на Великобритания и САЩ през Втората Световна Война, когато около 400 британски и американски бомбардировача унищожиха 3/4 от сградния фонд на столицата, предизвикаха паническа евакуация на населението и избиха 4750 мирни жители. Дебелият алкохолик Чърчил се беше изказал, че ще направи от София картофена нива. Русия освободи България от Османското Иго. Проклети ингилизи и кравари (каубои)!!!
126
2
 
12
 
! Отговори
nina преди 7 години
,що не си гледате брекзита?
125
1
 
14
 
! Отговори
дългът на САЩ преди 7 години
Дълг на САЩ:-13 трилиона;- 100% спрямо БВП (брутен вътрешен продукт );- 50 000 долара на глава от населениетоРусия е на 23-то място по задлъжнялост - 591 милиарда;- 13 % спрямо БВП;- 2 611 на глава от населениетоРусия има 29пъти по-малко външен дългХа сега *** русофоби кажете кого храни света.САЩ живеят на гърба на целия свят и нашите ГЕРБ-ерски ид***оти продължават да ги хранят като искат да купуват НАТО-вска техника за милиарди лева взети от всички нас и от 90годшната ми майка
124
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бие те тока,господин британски министър.Русия ви е виновна,колонизатори такива.
123
6
 
3
 
! Отговори
Нов преди 7 години
До Анонимен 168 никой няма да им даде заеми, защото ще ги използват за бомби срещу цивилизования свят. Като са толкова велики, защо нямат пари и народа им живее в потресаваща мизерия ?
122
3
 
10
 
! Отговори
[--] преди 7 години
С какво министърът се уплаши така много? Да не го поканили на почивка в Сибир?
121
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Британски министър: България е сред мишените на РусияЧе тя България от 1877 година насам винаги е била мишената на Русия, по-скоро трън в петата на Русия по заветния и път към Босфора. В момента Русия насища цялото ни черноморско крайбрежие в дълбочина до 30 километра с руски ***, които ще бъдат активирани в нужния момент за атака на Босфора. Единственото което ще попречи на Русия е нейната икономическа нестабилност, която е по-вероятно да я изпрати в гроба отколкото *** да маршируват по п
120
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АТАКИСТИма основателни съмнения,че Русия тайно стои зад ИДИЛ и насърчава тероризма в западните стани.
119
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия също взема заеми от западни банки,поне до скоро.
118
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички сте потънали в заеми,целия Запад е потънал в заеми....ми ще живеят добре я,като теглят и не връщат заемите....самата "велика" Англия има 3 трилиона паунда външен дълг...как няма да живеят добре ....Ами да взимат и руснаците заеми и да заживеят добре и те, какво им пречи?
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
OBAJDANE OT HAZARSKIA OFIS NIE NESHEM BALGARSKITE I ROMANSKI ROMI V UK I NAPUSKAME EU ZA DA IMA POVECHE MIASTO ZA AFROAZIATZI AMA GLEDAT DA NI VTALPIAVAT RUSIA ZA VRAG NOMER ! NA BALGARITE KAKVA NAGLOST