Британски министър: България е сред мишените на Русия

Фалън обвини Москва, че се стреми да отслаби НАТО
3 фев 2017 07:38, Елка Василева
210
Британски министър: България е сред мишените на Русия
Майкъл Фалън. Снимка: архив, Reuters

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън обвини Русия, че се стреми да отслаби НАТО и да дестабилизира западните страни, предаде ТАСС.

Алиансът трябва да стане конкурентоспособен в киберпространството, за да противодейства на Русия, подчерта Фалън в реч в Университета на Сейнт Андрюс, в Шотландия.

Той изброи конкретно като руски мишени Съединените щати, Франция, Германия, Холандия, България и Черна гора.

"Русия явно тества НАТО и Запада. Тя се стреми да разшири своята сфера на влияние, да дестабилизира страни и да отслаби Алианса. Става въпрос за подкопаване на националната сигурност на много наши съюзници", заяви британският министър на отбраната.

Фалън призова Великобритания и Европа да запазят НАТО силна, за да сдържа Русия. Алиансът и Западът като цяло трябва да се противопоставят на "дезинформацията по съветски образец" и по-конкретно на "такива средства за предаване на информация като телевизия "Раша тудей", призова той.

В същото време британският министър на отбраната призна необходимостта от сътрудничество с Русия. Той подкрепи стремежа на новия президент на САЩ Доналд Тръмп да установи пълноценно сътрудничество с нея.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АТАКИСТсигурен съм че руснаци стреляха хора в Париж и газиха с камиони в Ница и Берлинобъркал си се - беше в Донбас
115
3
 
15
 
! Отговори
Трайчо ИВИЕНА преди 7 години
всички сте потънали в заеми,целия Запад е потънал в заеми....ми ще живеят добре я,като теглят и не връщат заемите....самата "велика" Англия има 3 трилиона паунда външен дълг...как няма да живеят добре като има балъци като тъпите българи да им плащат....колко от ЕРП-та са руски???,колко от банките са руски,колко от супермаркитите са руски,Софийка вода на кой ??
114
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хехезаначи Турция (НАТО-вска държаваа) може да си върти търговия с Русия, да си гледа интересеите в туризма .. да си строят газопроводиможе, защото са нормални търговски отношения.В България обаче е друго - 2млрд за гьола, най-скъп газ, продажни ***
113
3
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
сигурен съм че руснаци стреляха хора в Париж и газиха с камиони в Ница и Берлин
112
7
 
1
 
! Отговори
Той преди 7 години
158 Още по малко Крим е руски.
111
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
156 Винаги сме били мишена
110
3
 
5
 
! Отговори
ед ин там преди 7 години
До анонимен 155,Колкото Македония е чужда на България, толкова и Украйна е чужда на Русия! Относно Крим, в деиствителност същия никога не е бил напълно интегриран с новообразувалата се в края на миналия век държава Украйна!
109
5
 
2
 
! Отговори
Той преди 7 години
В Германия има 250 000 руснаци без немско гражданство колкоъо сме и ние бългатите но по интересно е съотношението мъже жени. Ние сме 40/60 в ползА на мъжете защото повечето са строители. Русмаците както украинци белориси са тпчно обратното съотношение 60%жени . Това са гледачки на стари хора и юрпституткки
108
5
 
9
 
! Отговори
хахахахахаха преди 7 години
никаква мишена не сме и за разлика от смешния Запад, България не трепери от страх от Русия, защото България проблем с Русия няма...ааа, и Черна гора била мишена забравих..хахахахахахахаха
107
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До БерлинТова капка в морето,в сравнение с огромната маса руски мигранти,напиращи да живеят на запад.Освен това,много от тях са от руски произход,които са живели по някаква причина в Германия,още от времето на СССР до сега.Западът трябва да вземе по-строги марки към руските колонизатови,както и България.Защото един ден,някой ненормалник от Кремъл ще тръгне"да защитава правата на руснаците в чужди държави,както Путин в Източна Украйна и Крим.
106
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като им е огромна и велика страната на руснаците,защо се натискат да живеят на запад и стресират хората със своята простащина?
105
3
 
5
 
! Отговори
До Берлин преди 7 години
Провери си статистиаката Берлине! Само в Москва живеят 25 хил. граждани на федерална република Германия.
104
6
 
4
 
! Отговори
ahahahah преди 7 години
в западна европа и щатите много се смеят на руските бл.ядове като ги видят какви са скъсаняци със сандали и чорапи ахахахахахах. като *** са плъзнали навсякъде а уж тяхната *** е много хубава хахахахаахахахахах
103
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едва сега ли загряхте?Русия разбира само от сила.С нея трябва да се разговаря от позицията на сила.Под носа ви Русия се настани удобно в Сърбия и Сръбска република и от там дестабилизира Балканите и ЕС.Брюксел трябва да бъде по-твърд в отношенията си с Белград и да не се подава на люжите на сърбите,които действат по поръчка на Москва.
102
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 150Вярно,но отсега нататък руските колоницатори и хулиганите в Кремъл ги чакат много неприятни изненади.
101
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БерлинРусия е 150 милиона, 3 милиона руснаци в чужбина са само 2%. А руските имигранти в САЩ са изкупили имотите в Бевърли Хилз а в някой моден бутик като чуят руска реч и целия персонал се набира и започва да се кланя защото знаят, че руснака не се стиска. А ти продължавай да миеш нужниците на немците както и останалите 3 милиона българи (една трета от България) които слугувате на Запад.
100
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажете нещо ново бе, може и да ви повярваме.
99
1
 
1
 
! Отговори
ед ин там преди 7 години
До Берлин, Така е, братята Звереви, както виждам и те са току що слезнали от дървото! Защо ли обаче, никакви негативни новини не чуваме за тези- "слезналите от дървото", а за онези с широките *** редовно чуваме такива!
98
2
 
4
 
! Отговори
ед ин там преди 7 години
Реалността не съответства на предупрежденията на този британски министър! Къде забрави страни като Унгария и Словакия?
97
5
 
1
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
На първо място, и трите числа са неверни---------------------------За руските имигранти в САЩ и Германия можеш да прочетеш дори в руската (американска) Уикипедия. В Берлин ГЪМЖИ от нахални невъзпитани руснаци, които сякаш са слязли от дървото и нямат представа как се държи човек в общшеството. На американските летища съм виждал ОРДИ от тетки и мужици по потници. А вярно че в Русия има немци. Едно откачено семейство Грийзбах. Путинофили, които живеят над година в микробуса си. :)))