Британски министър: България е сред мишените на Русия

Фалън обвини Москва, че се стреми да отслаби НАТО
3 фев 2017 07:38, Елка Василева
210
Британски министър: България е сред мишените на Русия
Майкъл Фалън. Снимка: архив, Reuters

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън обвини Русия, че се стреми да отслаби НАТО и да дестабилизира западните страни, предаде ТАСС.

Алиансът трябва да стане конкурентоспособен в киберпространството, за да противодейства на Русия, подчерта Фалън в реч в Университета на Сейнт Андрюс, в Шотландия.

Той изброи конкретно като руски мишени Съединените щати, Франция, Германия, Холандия, България и Черна гора.

"Русия явно тества НАТО и Запада. Тя се стреми да разшири своята сфера на влияние, да дестабилизира страни и да отслаби Алианса. Става въпрос за подкопаване на националната сигурност на много наши съюзници", заяви британският министър на отбраната.

Фалън призова Великобритания и Европа да запазят НАТО силна, за да сдържа Русия. Алиансът и Западът като цяло трябва да се противопоставят на "дезинформацията по съветски образец" и по-конкретно на "такива средства за предаване на информация като телевизия "Раша тудей", призова той.

В същото време британският министър на отбраната призна необходимостта от сътрудничество с Русия. Той подкрепи стремежа на новия президент на САЩ Доналд Тръмп да установи пълноценно сътрудничество с нея.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като има патриоти финансирани от Русия естествено е да бъдем мишена. Русофил е този който е чел кратката история на Русия и СССР, а русофоб, този който я е и разбрал.
55
11
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
От писанията дотук разбирам, че пропутинските *** в нестроен хор бълват лъжи и простотии - това е най-примитивния начин за прокарване на кремълската политика спрямо България. Но за *** и наивен народ като българския толкова. Много хора днес не разбират, че България е окупирана от съветската армия през 1944, а не "освободена" според комунистическата власт. Наистина беше "освободена" от демократичното си устройство и независимостта си. Русия никога не е била с добри чувства към България!
54
7
 
10
 
! Отговори
ert преди 7 години
МИШЕНА беше цивилното население на София за английските бомбардировачи
53
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Военни стратези тип Плюшкин се изказват тук хахахааМишена това, мишена онова и ако в България гръмне атомна бомба, Русия няма да е засегната ? Аз даже бих складирал 200 атомни бомби в Украйна на границата с Русия и като духне западния вятър ще ги взривя на място и толкова с Москва.Айде ще ви и
52
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-скъпата газ я продаваха на България, искаха да ни заробят и с още ИЗЛИШНИ реактори - да им плащаме, изграждането, поддръжката, доставката на гориво, съхранението на гориво, Лукойл за 8 години има 55 милиарда оборот и 0 лева печалба.Русия иска и тя да е колониален владетел - империя, и си е намерила предатели тук за да го постигне.
51
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Прав е за мишената ако започне война между НАТО и Русия, България идругите членки на НАТО които са най близко до Русия са първите които ще бъдат обстрелвани. Англичаните винаги са искали България да е мишена иособено тяхна,българо турската война кой помагаше на Турция те тяхна беше отбранителната линия при Одрин.Повреме на съюза ни с Германия България бипе на бело море пак те ни отрязаха.Англия винаги е била и сега против нас.Помагали са ни Германия и Русия и сега ни уважават само те.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав си и сега има субсидии за по- малко производство на мляко за да ядем техните *** и от СИВ отидохме в ЕС и двете неща излизат че едно и също. Обслужват най -големите
49
5
 
3
 
! Отговори
до 89 преди 7 години
25 години сме с БСП и ДПС, другарю и затова сме в мизерията - заради комунисти и прокурори.
48
3
 
5
 
! Отговори
Х преди 7 години
АМИ ЕТО 25 ГОДИНИ СМЕ С АМЕРИКАНЦИТЕ И ПЪЛНА МИЗЕРИЯ ОТВСЯКЪДЕ СТАНА В БЪЛГАРИЯ. ЗА КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ РАДВАМЕ,ЧЕ СМЕ С ГАМЕРИКАНЦИТЕ?ВЪПРОСА Е КЪМ ВСИЧКИ!
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно изказване.
46
4
 
6
 
! Отговори
Поморие Руски флаг преди 7 години
Гого от Поморие е сляп и глух.Не лъжи!Преобладават пенсионери от службите,армията и евреи!Гледат надменно и постоянно натякват,че ако не били руснаците,българите щели да умрат от град.Самочувстние без покритие до небето.Искат си руско училище ,по руска програма,да не смесват с българи.За тях българите са предатели, врагове,***.тутки парцали ,дуп-давци,*** ит.н.Само мрънкат ,недоволни,искат си руското , не знаят думичка български.Третират ни като слуги,искатда им се говори на руски.
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха, ако говорим за мишени, мисля че Британия трябва да трепери, да не си метне дежурният офицер в Екатеринбург без да иска куртката на пулта за изстрелване...
44
4
 
3
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
Класиране по безумие: ***, по-***, най-*** - Британският министър на отбраната Майкъл Фалън!
43
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
потъващият остров да си гледа собствените проблеми, че каквито ги забърка с неговите умни поданици, които не знаеха за какво гласуват и по чудо взеха че спечелиха, няма такъв смях. да се засрамят с невежеството си и да не ни занимават повече.
42
5
 
6
 
! Отговори
321 преди 7 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТРусия няма цел да унищожава който и да е.
41
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как бе, нали санкциите я правеха по-силна?
40
5
 
5
 
! Отговори
тик так преди 7 години
Уважаеми не си заслужава да се караме заради думите па поредния еднодневен политик от страна която скоро ще изчезне погълната от чужденци,всеки който е бил там знае за какво говоря.
39
5
 
5
 
! Отговори
Тихомир преди 7 години
Заглавието е абсолютна тъпанарщина. Какво по-естествено от това Русия да се опитва да отслаби НАТО, както и обратното?!
38
5
 
6
 
! Отговори
това е преди 7 години
Всички тези приказки и станции срещу Русия са от страх че Русия сега е силна и ако свалят санкциите ще стане по силна и ще заплаши разпадащия се и гнил западен либерален ред донесъл огромни беди на човечеството.
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москов звучи ли ти като руснаци?Защо ги наричат московци по онова време?