Мюсюлмански младежи на протест във Виена срещу забрана на бурките

Плановете на кабинета са за глоби до 150 евро
Обновена: 3 фев 2017 09:48 | 3 фев 2017 08:26, Елка Василева
68
Мюсюлмански младежи на протест във Виена срещу забрана на бурките
Снимка: архив, Reuters

Младежи от мюсюлманската общност в Австрия планират утре протест в столицата Виена срещу плановете на правителството да забрани носенето на бурки на обществени места, предаде ТАСС.

Призивът за демонстрация е отправен във Facebook от организациите "Мюсюлманска младеж" и "Обединение на мюсюлманското гражданско общество".

Австрийското правителство предвижда въвеждане на забрана за носене на бурки или ислямски забрадки на обществени места. Нарушенията ще се наказват с глоби в размер до 150 евро. Мерките са част от законопроект за интеграцията, който ще бъде обсъден от парламента в понеделник.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
16
 
! Отговори
мацка преди 7 години
Тези младежи са нагли. Все едно аз да съм в Суадитска Арабия и ....да тръгна по къси гащички.....Ще ме разкъсат местните. В която страна отидеш си длъжен да спазваш законите им, а не да демонстрираш твоята си религия.Иначе си стой в Родината.
26
4
 
8
 
! Отговори
999 преди 7 години
МЕЖДУ ДРУГОТО - ИМЕТО НА ЕДИН КОКТЕЙЛ АКО МИ ГО ЦЕНЗУРИРАТЕ ТУКА - ВИЕ МНОГО СТЕ ИЗОСТАНАЛИ ДОРИ И ОТ АЗИАТСКАТА И АНАДОЛСКА ТУРЦИЯ !СРАМ И ПОЗОР ЗА ЕВРОПЕЙСКА И ЦИВИЛИЗОВАНА БЪЛГАРИЯ !ДА НЕ СЪМ ВИДЯЛ ДА КРИТИКУВАТЕ ЕРДОГАН ИЛИ ТУРЦИЯ !ДОРИ В ЕДИН КОМЕНТАР ТАКИВА ЦЕНЗУРИ , НА ИМЕТО НА САМОДЕЛНО ОРЪЖИЕ !ХАХАХАХА -------------- УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ ЗА ВАС!УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!НИКАКВА ДЕМОКРАЦИЯ!НИКАКВО СВОБОДА НА СЛОВОТО !БИЛИ СТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ И ЦИВИЛИЗОВАНИ !
25
2
 
8
 
! Отговори
999 преди 7 години
ХУБАВАТА И ВЕСЕЛАТА ЧАСТ Е ЧЕ,ТУРЦИЯ -ЕВРОПА Я НАПРАВИ ИСЛЯМСКА !СВОБОДА И ПРАВОТО ВСЕКИ ДА ИЗПОВЯДВА РЕЛИГИЯТА СИ - СЪВЕТВАШЕ - НЕ , ТОВА БЕ КРИТЕРИЙ КЪМ ТУРЦИЯ!!!ПОМНИТЕ ГЕЗИ ПРОТЕСТ , НАЛИ?-ВСЕКИ ИМАШЕ ПРАВОТО СИ,БИЛО ТО С КАМЪК В ЕДНА И С БУТИЛКА *** КОКТЕЙЛ В ДРУГА РЪКА,ДА ИЗРАЗИ СВОЯ ПРОТЕСТ !ЧЕСТИТО НА ЕВРОПА!ЧЕСТИТО И НА БЪЛГАРИЯ!2017Г. - ИЗБОРИ В МНОГО СТРАНИ ОТ ЕС!СЪОТВЕТНО И ПРОТЕСТИ В МНОГО СТРАНИ!СЕГА ЩЕ ТЕСТВАМЕ ДЕМОКРАЦИЯТА И СВОБОДАТА НА СЛОВОТО!ЦИВИЛИЗАЦИЯ!
24
0
 
5
 
! Отговори
474 преди 7 години
Вие тука се майтапите, но я се запитайте, защо точно ТОЙ ходи на такива сбирки и преди и сега. Там случайни хора няма! Преди време излезе снимка на ръкавелите му, които бяха с масонски знак. Този е отявлен масон, явно от същата ложа, от която са и другите, и просто е отишъл на инструктаж. Трябва да знае човекът, какво да правят тукашните слуги, след като зад океана се обърна палачинката!
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свободата ми се струва че се обръща на свободия.Има си порядки и всички трябва да се съобразяват с местните порядки.
22
29
 
1
 
! Отговори
антидесен Либерал преди 7 години
браво на момчетата. Защо ще им забраняват обичаите? Да не се е завърнал фашизма в Австрия? Оставете хората да се смесват и да откриват нови култури. Какво лошо има австрийките да се взимат с млади и жизнени юнаци от БИ, да приемат исляма и от време на време да си слагат забрадка в знак на уважение към мюсюлманската култура? Оставете хората намира, защото големия проблем е друг и се казва Путин/Тръмп и трябва с тях да се борим. Консерватизма е опасност за нашите ценности
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лека полека започват да ги завладяват и да си налагат обичаите!!
20
1
 
30
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Мюслитата да си ходят откъдето са дошли. Християните презираме наглостта .
19
2
 
35
 
! Отговори
Един от Андрешковцит преди 7 години
Ще им призная основанията да протестират, ако същите тези спретнат по един протест в столиците на всяка една мюсюлманска държава, пред тамошните мюфтийства - чрез тези протести да настояват за правото на християни да посещават Мека и да не им се забранява да ходят там с минижупи и къси панталонки.Ако участниците в утрешния протест във Виена не са съгласни с това мое предложение, значи те не се борят за равноправие, а за привилегии!
18
1
 
38
 
! Отговори
aaa преди 7 години
Крайно време е с тая толерастия да се престане.На който *** не му харесва,че Европа е християнска да си хваща бохчичките и да отива при братята *** ,където ще му търпят простотиите ...
17
3
 
30
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Считам за ниска глобата от 150 евро.Предлагам да я вдигнат поне 4-5 пъти. А тези, които ще протестират нека да не забравят, че са нежелани гости в чужда държава.
16
3
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
на самолета и обратно кьм страната от която са дошли
15
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ABC: Пич, всичко е в ръцете на мюслитата ! Ако си харесат някое приятно място, ще се заселят там, ще раждат всяка година, ще станат мнозинство и накрая - хоп нова държава, по шериата в средата на Европа. После тая държава ще пусне метастази навсякъде...Освен, ако християните не се вдигнат. А време няма никакво !
14
3
 
32
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Така, така...След някоя година ще се пръкнат провинции с преобладаващо мюсулманско население. Ще влязат в парламентите, ще си направят републики...Меркелица няма да е жива, но с.атанинското и дело ще пребъде...И накрая - кво, Русия ще остане най-чистата християнска държава.
13
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво ли ще е, наши -искам да кажа бели - младежи и девойки да протестират в тяхна държава,да ходят по къси панталони,с голи пъпове и пиърсинги ?
12
14
 
5
 
! Отговори
Кака Филка- Филарет преди 7 години
Жените нека се забулват, не пречи. Виж, за хубавите надарени младежи съм против, категорично!!!
11
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няколко пъти съм пътувал до Иран. Всеки чужденец е длъжен да съобрази облеклото си местните правила , и не ходя по къс ръкав, не си слагам вратовръзка ,колежките ми се забраждат, задължително обличат шлифери и т.н. Но никой не ме е задължил да ходя там и като съм отишъл трябва да уважавам местните правила. Е, обичам Виена - прекрасен град е!
10
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отишъл си в чужда държава, и ревеш. Какво да се коментира.Ходи си у дома.
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ха ха, младежите ще протестират, не девойките. Чакайте да ги интегрирате, скоро ще поискат и нашете жени да забулят
8
1
 
42
 
! Отговори
Циник до 13 преди 7 години
Аз те разбирам...вече повече от 3 год. не ходя по центъра на Франкфурт (освен ако не е наложително) отвращават ме пълчищата арабески...и всякаква с**** от ислямския свят!Огромна част от тях - са на помощи...и се шлаят там по цял ден!