Авиокомпании пак приемат до САЩ пътници от мюсюлмански страни

Досега около 60 000 американски визи са отменени след указа на Тръмп
Обновена: 4 фев 2017 17:05 | 4 фев 2017 16:55, Веселина Йорданова
51
Авиокомпании пак приемат до САЩ пътници от мюсюлмански страни

Гражданите на седемте страни с предимно мюсюлманско население, на които президентът Доналд Тръмп забрани да влизат в САЩ за 90 дни, отново могат да се качват на полетите с тази дестинация. Това съобщиха днес няколко водещи авиокомпании, след като съд в Сиатъл спря временно прилагането на президентския указ, предаде Ройтерс.

Катар еъруейз (Qatar Airways) първа обяви, че ще допуска пътници от Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен да летят до американски градове, ако имат валидни документи.

Ер Франс (Air France), испанската Иберия (Iberia) и германската Луфтханза (Lufthansa) последваха примера след съдебното решение, което Белият дом се закани да обжалва възможно най-скоро.

Първоначално сайтът на друг основен превозвач от Залива - Етихад еъруейз (Etihad Airways) - продължи да уведомява пасажерите за указа на Тръмп от 27 януари, но впоследствие обяви, че ще ги приема.

Американската служба за митническа и гранична защита е посъветвала Катар еъруейз и Етихад еъруейз да качват пътници от седемте държави и всички бежанци, които попаднаха под забраната. Катарският превозвач потвърди, че отново приема всички, които имат валидни документи за пътуване.

Швейцарският превозвач Суис интернешънъл (Swiss International) също възобнови превозите за всички пътници до САЩ, предаде ДПА. Компанията съобщи, че продължава да води диалог с американските гранични власти.
Около 60 000 американски визи са отменени след указа на Тръмп, според данни на Държавния департамент на САЩ.

Забраната за пътуване, която според Тръмп е нужна, за да предпази Съединените щати от ислямистките бунтовници, предизвика транспортен хаос по света и остри критики от правозащитни организации, определили мярката като расистка и дискриминационна, припомня Ройтерс.

Въпреки зелената светлина, дадена от службата за митническа и гранична защита на САЩ след съдебното решение, нискобюджетната авиокомпания Норуиджън (Norwegian), която извършва трансатлантически полети, включително от Лондон и Осло, заяви, че остават неясноти около правното положение. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
САЩ в историята си не са вземали нито едно външнополитическо решение, което да не е основано на интересчийство и лицемерие и да не е накарало света да ги мрази.После се чудят защо хората се радикализират срещу тях. (Т.е. Когато не са го организирали сами)Като ония жени дето излизат по минижуп и после се сърдят като им гледаш краката...Тръмп що не забрани влизането на мъже в чаршафи от ОАЕ?
14
1
 
3
 
! Отговори
Tiko преди 7 години
Tova vazi samo za rayona na deistvie na sada v Seattle, a ne za vsi4ki letishta
13
1
 
8
 
! Отговори
Стига пропаганда преди 7 години
Има 150 мюсюлмански страни, блокирани бяха 7 в които има и други религии ... значи САЩ винаги е приемала мюсюлмански страни с изключение на някои с които е имала проблем. Пак пълните родните медий с пропаганда.Между другото да пътуваш до друга страна е привилегия а не дадедост ... вървете до Северна Корея де? Ааа не можете хахаха
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Неграмотен си, умнико! Пише се "националисТ", какво си тръгнал да даваш съвети като си илитерат."МОЯТА ЦЕЛ ТУК Е ДА СИ НАПИША МНЕНИЕТО:-)АЗ НЕ СЪМ БЪЛГАРИН И ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЕ ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ:-)ПРЕДИ ДА НАПРАВИШ ЗАБЕЛЕЖКА НА МОЯТА ГРАМОТНОСТ НАПРАВИ ЗАБЕЖКА НА БЪЛГАРИТЕ:-) ДАЖЕ НА ПИШЕЩИТЕ СТАТИИ:-):-):-)написано фалшиФи в едно заглавие тук например :-):-):-):-):-):-) това видя ли го:-):-):-)
11
5
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 7 години
Неграмотен си, умнико! Пише се "националисТ", какво си тръгнал да даваш съвети като си илитерат.
10
2
 
10
 
! Отговори
Андрешко. преди 7 години
Скоро ще почнат да се връщат. Тръмп вече смени министъра на правосъдието и състава на върховния съд.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пф, американците са *** глупаците. по-жалки лигльовци и от хомосексуалните граждани на ес излязоха. и ще ги затрие собствената им глупост, горките.
8
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"хаха сигурно, против Тръмп са само азиати от ориента"СПОРЕД МЕН И САЩ И РУСИЯ Е ЕВРОПА СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ:-):-):-)АЗ СЪМ СИ НАЦИОНАЛИС:-), КОЙ ТО НЕ САМО ПОД ТУРСКОТО ЗНАМЕ ЗАЩИТАВА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА, НО И ПОД ДРУГО ЗНАМЕ:-)КАКТО ПРАВИ И ЕРДОГАН:-):-):-):-)ДОКАТО ВАШИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ ГОВОРАТ САМО ПОД БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ...АМА САМО ГОВОРАТ, ДЕЛА НЯМА:-)
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще стане както Тръмп нареди. Утре ще изгони целия съд в Сиатъл и обвини в държавна измама. Като влязат няколко съдии доживот, ще им мине мерака да оспорват президентски указ.
6
6
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 7 години
На мене пък хич не ми дреме за сащ. Само ме интересува кога ще изригне Йелосоун че да затрие тази прокажена държава.
5
3
 
6
 
! Отговори
До за 23 преди 7 години
ДРАГИ АЗ НЕ СЪМ РУСОФИЛ НИТО ПЪК ЕВРОПЕЕЦ:-):-)
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доналд, спиран муслимските из/чадия, връщай тоз човешки баклук. Нали не обичат Християните и САЩ, какво напират за там? Обратно всичкото ман//галопитек.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ЩОМ НЕ ИМ ДРЕМЕ ДА НЕ ХОДЯТ ТАМ."И САЩ ДА СЕ МАХНАТ ОТ ТЕХНИТЕ ДЪРЖАВИ ТОГАВА! ЗА КАКВО ТИ Е ЯД? ЗА ТОВА, ЧЕ ЗА ТВОЯТА ЕВРОПЕЙСКА, НАТОВСКА И ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА НЕ ДАВАТ ВИЗИ ЛИ:-):-):-)
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Арабските страни кажат тук не искаме американци - какво ли ще стане?
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо, Тръмп все още има властта да уволнява чистачките на почти целия втори етаж на Белия дом. Няма да допусне нито една чужденка там!