Департаментът на САЩ отмени визовата забрана

Засегнатите от мярката, които имат валидна виза, могат да пътуват
Обновена: 4 фев 2017 18:38 | 4 фев 2017 18:30, Веселина Йорданова
190
Департаментът на САЩ отмени визовата забрана
Протестът в Париж. Снимка: БТА

Държавният департамент на САЩ съобщи, че отменя временната визова забрана и разрешава на всички пътници с валидни визи да влизат в страната, предадоха световните агенции.

Департаментът уточни, че е взел това решение, след като е бил информиран от министерството на правосъдието за съдебното решение от петък, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Засега хората, засегнати от ограничителната мярка, и притежаващи валидна виза могат да пътуват до САЩ, посочи държавният департамент.

Визите на около 60 000 чужденци от въпросните седем държави (Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен) бяха временно анулирани след изпълнителната заповед на Тръмп.

"Отменихме временното анулиране на визите", заяви представител на държавния департамент, цитиран от Ройтерс. "Тези лица с визи, които не са физически отменени, сега могат да пътуват, ако иначе визата е валидна", добави представителят.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува решението на федерален съдия от Сиатъл, с което временно се преустановява действието на указа му за забрана на имиграцията на граждани от седем мюсюлмански държави, предадоха Франс прес и ДПА.

"Мнението на този така наречен съдия, което в общи линии лишава страната ни от правоохраняване, е смехотворно и ще бъде касирано!", предупреди президентът в Туитър тази сутрин. Робарт е номиниран за съдия от президента републиканец Джордж У. Буш.

"Когато една страна вече не е в състояние да каже кой може и кой не може да влиза и да излиза, особено от съображения за безопасност и сигурност - големи проблеми!", гласи друг туит на Тръмп.

Междувременно хиляда души излязоха днес на протестно шествие в Париж срещу антиимигрантския указ на американския президент Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

"Ние сме тук, за да кажем, че не приемаме омразата", заяви 20-годишният американец Майкъл Джейкъбс, съорганизатор на протеста, който събра мнозина от сънародниците му, както и французи и чужденци от различни националности.

"Тръмп трябва да си ходи!", "Чужденците са добре дошли !" "Народът единен, никога разединен !" бяха лозунгите, скандирани на английски, които най-много бяха подхващани от участниците, отбелязва агенцията.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари