Популярен, по-малко популярен, Тръмп

Подкрепата му е най-ниската в историята на САЩ, според проучвания
126
Популярен, по-малко популярен, Тръмп
Снимка: архив, Ройтерс

Популярността на президента на САЩ Доналд Тръмп е по-ниска от тази на всички предишни президенти в този период от управлението им, показват публикувани вчера проучвания, цитирани от ДПА.

Американското обществено мнение изглежда наказва президента за серията спорни укази, издадени през първите 15 дни след встъпването му в длъжност. Проучване на телевизия Си Би Ес му дава подкрепя от само 40 на сто.

Анкетите на Си Ен Ен и института Галъп са съвсем малко по-добри, като му дават подкрепа от 44 на сто и 43 на сто.
Тръмп е първият президент с негативно равнище на одобрение в този период от президентския си мандат, съобщиха медии в САЩ.

Той получава позитивен рейтинг в проучване на консервативния институт Расмусен, според който 54 на сто от американците подкрепят президента си. Дори това обаче е по-ниско от проучванията на същия институт за популярността на предишни президенти. Барак Обама имаше подкрепа от 61 на сто на 3 февруари 2009 година.

Според Си Ен Ен над 50 на сто от американците се противопоставят на политиката на Тръмп в ключови области като тероризма, имиграцията и външната политика. Шест от всеки 10 са против плана му за изграждане на стена по границата с Мексико, за да спре миграцията, а 53 на сто не одобряват указа му, забраняващ в САЩ да се допускат граждани на седем предимно мюсюлмански страни.

Проучванията показват и разделението в страната, отбелязва ДПА. 88 на сто от поддръжниците на Демократическата партия са против забраната. Същият процент от поддръжниците на Републиканската партия я подкрепят.

Американците са единни само за едно. 78 на сто от тях смятат, че през първите си две седмици на поста новият президент действат точно както се очаква от него, отбелязва агенцията. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подкрепата на Тръмп в Русия е по-голяма от тази на Путин - защото хората се надяват Тръмп да ги отърве най-сетне от Путин !
37
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дрън дрън, не бил "популярен".На Сорос стакмистиките.
36
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най лудия луд
35
3
 
1
 
! Отговори
b преди 7 години
CNN vie ne znaete li che te se mrazjat ,ne bil popoljaren te otkakto e pochnal ne izliza ot novinite,ta daje i vashite,ja si vijte tupia president voenen deto ste go izbrali 2 dumi gi vlachi 3 minuti i strashno shte vodi durjavata skoro njama da ostane jiv bulgarin v bulgaria.Jajte mu guza na trump,apartamenta mu struva 100 milliona dolara,da ne govorime kolko mnogo pari i prijateli ima ai siktir
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голямата битка която се води е между интернационалните глобалисти (т.нар. леви либерали) и тези които не искат отворени граници. 2 процента от населението ще благоденства под режима на глобалистите. Овцете ще са почти равномерно бедни. Партийният плам който е обзел западния глобалист е равностоен само на плама на болшевиките.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дай Боже всекиму да му купуват дълговите книжа както се купуват американските. Какво стана с руските облигации, намери ли се някой будалинко да си купи?
32
1
 
10
 
! Отговори
Хммм преди 7 години
***, по-***, днесбг...
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп така им го зави че всички реват като че ли е слонски! Не мърдайте много че колкото повече мърдате толкова повече улаза! Добре им беше когато си правеха каквото им е кеф е това свърши. Света вече не е това което беше при кениеца. Ще трябва да се нагаждате по нови правила. А те са повече държава повече работни места и по малко безработни. Бизнесменчетата вместо да плащат като за бог да прости на третокласните ще плащат реални заплати на собственият народ. Няма вече кариби яхти и ку.ви!
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТойДоларът се обезцени с хиперинфлация към златото след 2008 г.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кетай тут нипричом. Если кетай приобретает рубли, то значит, что цена гартии на котором оми напечатани будет рости. Им вьгодно куплят рублей, чем гартии.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Тръмп баба Меркел и ОЛЯнд трябва да си стегнат мозъка и да премахнат ол инклузива за "милите" мигранти за да се възроди Европа е 500 млн., САЩ 320 млн, Русия 160 млн.
27
3
 
12
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Сорос и неговия медиен тумор трябва колкото се може по-скоро да бъдат отстранени. Защото политиките които този богаташ мислещ се за бог иска да прокара не само в САЩ ами и в Европа доведоха до това което имаме днес. Конфликти в Сирия Ирак Либия Йемен Афганистан подема на ДАЕШ бежанската криза от всичките тези конфликти. И на всичкото отгоре вината за бежанците на гърба на европейците които с нищо не предизвикаха кризата. Затова докато Тръмп е трън в окото на Сорос ще го подкрепям.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Волжка България е заграбена от Украйна.
25
2
 
11
 
! Отговори
БРЕЙ преди 7 години
НАШИТЕ МЕДИИ БЯХА ЗА ЦЦ,НО НЕ ВИДЯХ НЯКОИ ДА СИ БИЯТ ШАМАРИ СЛЕД ИЗБОРИТЕ,ТАКА И ТЕЗИ,БРАВО НА ТРЪМП,ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ НАПРАВИ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ЗА 27 ГОДИНИ.ПЪРВО РАЗГРАБИХА ВСИЧКО ПОСТРОЕНО ОТ НАРОДА,ТРЪМП ИСКА ДА ВЪРНЕ ПРОИЗВОДСТВОТО,НАШИТЕ ГО РАЗРУШИХА,КАТО ИМА ПРОИВОДСТВО И ЗАПЛАТИ МЛАДИТЕ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ В БЪЛГАРИЯ,СЕГА КЪДЕ ДА СЕ ВЪРНАТ НА ПОЛЯНАТА ИЛИ В РАЗРУШЕНИТЕ ЗАВОДИ.ТРЪМП ИСКА ОТКРИЕ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА,НАШИТЕ САНИРАТ С КРЕДИТИ,КОИТО ЩЕ ПЛАЩАТ НАШИТЕ ВНУЦИ,ДО КОГА.
24
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само ден преди Тръмп да обяви, че санкциите остават, някаква заблудена ушшшанка се опитваше да убеждава, че едва ли не Западът е прежалил Крим и, че санкциите засягали само минските споразумения....Хахаха. Какво друга радост им остава освен да приемат желаното за действителност. Санкции ще има за всички от сърце.
23
1
 
6
 
! Отговори
хохолите капут преди 7 години
До Тоймечти.....мечти.......мечти........
22
4
 
11
 
! Отговори
Оранжада преди 7 години
Не го харесвах, но след като не прави компромиси с агресорите може и да си променя мнението.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой го каза? Лудата Ангелина ли?
20
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Популярността му сред ушшаннките ще отбележи още по-рязък спад от този когато обяви, че санкциите остават когато подпука и джу.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Trump ydriiiii