Популярен, по-малко популярен, Тръмп

Подкрепата му е най-ниската в историята на САЩ, според проучвания
126
Популярен, по-малко популярен, Тръмп
Снимка: архив, Ройтерс

Популярността на президента на САЩ Доналд Тръмп е по-ниска от тази на всички предишни президенти в този период от управлението им, показват публикувани вчера проучвания, цитирани от ДПА.

Американското обществено мнение изглежда наказва президента за серията спорни укази, издадени през първите 15 дни след встъпването му в длъжност. Проучване на телевизия Си Би Ес му дава подкрепя от само 40 на сто.

Анкетите на Си Ен Ен и института Галъп са съвсем малко по-добри, като му дават подкрепа от 44 на сто и 43 на сто.
Тръмп е първият президент с негативно равнище на одобрение в този период от президентския си мандат, съобщиха медии в САЩ.

Той получава позитивен рейтинг в проучване на консервативния институт Расмусен, според който 54 на сто от американците подкрепят президента си. Дори това обаче е по-ниско от проучванията на същия институт за популярността на предишни президенти. Барак Обама имаше подкрепа от 61 на сто на 3 февруари 2009 година.

Според Си Ен Ен над 50 на сто от американците се противопоставят на политиката на Тръмп в ключови области като тероризма, имиграцията и външната политика. Шест от всеки 10 са против плана му за изграждане на стена по границата с Мексико, за да спре миграцията, а 53 на сто не одобряват указа му, забраняващ в САЩ да се допускат граждани на седем предимно мюсюлмански страни.

Проучванията показват и разделението в страната, отбелязва ДПА. 88 на сто от поддръжниците на Демократическата партия са против забраната. Същият процент от поддръжниците на Републиканската партия я подкрепят.

Американците са единни само за едно. 78 на сто от тях смятат, че през първите си две седмици на поста новият президент действат точно както се очаква от него, отбелязва агенцията. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютна наистина справка YouTube влезте и вижте коментарите и лайковете под клиповете свързани с указите на Тръмп
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тед Търнър загубиСнн няма същия рейтингСмисъл няма да цитирате снн
56
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В НАПЪЛНО НЕДЕМОКРАТИЧНИЯ САЩ КЪДЕТО ЕДИНЯ КАНДИДАТ ВОДИ С 1 МИЛИОН И 300 ХИЛЯДИ ГЛАСА А НЕ Е ПРЕЗИДЕНТ ВЕЧЕ НЯМА НИКАКЪВ ПРЕСТИЖ МОРАЛ ИЛИ КАКВИТО И ДА БИЛО ЦЕННОСТ С ПРОПУТЛЕРСКИЯ ИМ ПРЕЗИДЕНТ ТЕРОРЪМП МУТРЪМПОВ!
55
7
 
5
 
! Отговори
помогнаха му преди 7 години
Тръмп научи какво означава да му помагат рашки.Заиграването с ИНЗ води до окепазяване. Човек не може да излезе чист.
54
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неистовият поход срещу Тръмп започна още преди встъпването му във властта. Наблюдаваме най смешното нещо - тези, който организираха "цветните" революции по света, вече прилагат опита си и на собствен терен! Не знам само, дали няма да получат и същите резултати!
53
2
 
3
 
! Отговори
Трепни....... преди 7 години
Колкото и да не ви се иска, след Тоно Найка и Асенчо таксито е.....Тръмп
52
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Мюсюлманите не са най-големия проблем на този свят, колкото и да не ви се иска."Toва е напълно вярно. Проблем са тия псевдо лидери които ги подкоросват и ги използват за своите егоистични партизански цели.
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Забелязвам една тенденция. Ако някои скочи с/у бежанците и мюсюлманите моментално се превръща в герой и абсолютно нищо друго няма значение".Това е защото натиска от медиите, неправителствените организации и политиците да се приемат така наречените "бежанци" е непоносим. Полицията вместо да се грижи за безопастността на данъкоплатците, защитава емигрантите (Примери в Кьолн колкото искаш) За това всеки който има топкита да се опълчи на този натиск в моите очи е герой.
50
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде да погледнем обективно. Тръмп изтегли късата клечка със наследстовото на Обама. Cега как ще се справи на мен ми се виждa, че провала му е сигурен без някаква авторитарна власт. А в Америка това няма как да се случи, тъй че въпроса е кой ще е следващия президент на тоя песента му е изпята, каквито и идеи да има.
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязвам една тенденция. Ако някои скочи с/у бежанците и мюсюлманите моментално се превръща в герой и абсолютно нищо друго няма значение и всичко му е простено.Къде това? Toчно обратното е в момента на запад. Ако не си мюсюлманин, вече не си човек. Правата и свободите са само в една посока.
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее Динко ловеца на глави.Той е нашето знаме,той е нашата гордост.Символа на БГ.Човека със свинските опашки е пример за поколения напред.След време ще влезе и в учебниците по история.Купувайте свински опашки инапред към границата да спреме ***.
47
2
 
18
 
! Отговори
xx преди 7 години
това са хората на сорос които контролират и промиват мозъците на хамсалаците. а истината е ,че Тръмп направи за 1 месец повече колкото обонго за 8 години.маймонго направи колапс финансов за америка и целия свят направи един закон за мангулите като оряза хиляди проекти спря мхого разработки сами и само хората от дърветата да ходят на лекар. а и овчата тор по светът и америка се увеличи многократно . *** ***, лентяи подкупни *** ..................................
46
14
 
0
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Забелязвам една тенденция. Ако някои скочи с/у бежанците и мюсюлманите моментално се превръща в герой и абсолютно нищо друго няма значение и всичко му е простено. Народа толкова ги мрази, че става сляп и спира да мисли за каквото и да било друго. Това е един изключително *** начин на разсъждение. Човек трябва да спре за малко да мрази и да помисли за бъдещето. Мюсюлманите не са най-големия проблем на този свят, колкото и да не ви се иска.
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е пропаганден материал.
44
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доналд Тръмп е по-ниска от тази на всички предишни президенти ЗАЩОТО получи наследство ПО-ЛОШО от това което получи Хърбърт Хувър през 1929г.И това CNN го знае много добре - БАЙ БАЙ CNN медиен изгой/отхвърлен *** .
43
0
 
3
 
! Отговори
reuters :) преди 7 години
Доналд Тръмп е по-ниска от тази на всички предишни президенти ЗАЩОТО получи наследство ПО-ЛОШО от това което получи Хърбърт Хувър през 1929г.И това CNN го знае много добре - БАЙ БАЙ CNN медиен изгой/отхвърлен *** .
42
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най- популярните изрусени блондета Путин и Тръмп.Ех,накъде върви света.
41
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Популярен, по-малко популярен, Тръмп"Не знам за другите, обаче след опита да наложи забрана за емигрантите от близкия изток Тръмп взе да ми става доста симпатичен. Ако беше български политик щях да гласувам за него.
40
4
 
2
 
! Отговори
ДО 90 "АЙ СИКТИ преди 7 години
АЙ СИКТИР НА ТВОЯ ЕДВА УЛОВИМ БЪЛГАРСКИ БЕ ПЛЪХ. КАЖИ СЕГА НА КОЙ ЛИЖЕШ МИКРОФОНА. И САМО ГЛЕДАЙ ДА НЕ НАЦАПАШ МОНИТОРА ДОКАТО СИ ПРЕДСТАВЯШ 100 МЛН ДОЛАРА НА ТРЪМП. ТОЙ ЧЕ ЩЕ СЕ СПРАВИ, НАЙ-ВЕРОЯТНО Е ТАКА, НО ТИ НЯМА ДА НАУЧИШ КИРИЛИЦАТА И ПРЕДИ И СЛЕД НЕГО, "ЧУЖДЕНЕЦО". Д@ ТИ 3Б@ М***ЙК***ТА
39
1
 
3
 
! Отговори
b преди 7 години
kade ste chuli i vidjali drug president na sveta vseki petuk da otdelja vreme da dava video otchet na izbiratelite si kakvo e svurshil ,mnogo tupi hora virejat napsoleduk vseki koito ima internet i si milsli che mnogo razbira ,ostavete go DJT a vijte kakvo se sluchva v Bg ,sledvashtia president na shte e kosmonavt i moje da izletite ,sram i pozor tup voenen,nai tupite hora na sveta.ujas ei za tova njama da se vurnem v bg,dokato komunjagi i tehnite deca komandvat i na stranata lidera e voenen il