Ще ескалира ли ситуацията в Румъния?

В Букурещ никой нямал интерес от предсрочни избори
Обновена: 4 фев 2017 18:11 | 4 фев 2017 18:09, Екип на Bulgaria On Air
12
Ще ескалира ли ситуацията в Румъния?
Кадър: Bulgaria On Air

Ситуацията в Румъния ще ескалира, правителството на Сорин Гриндяну няма да подаде оставка. Това прогнозира в предаването "Брюксел 1" Георги Василски, бивш кореспондент на БНР в Букурещ.

По думите му правителството ще направи компромис с някои от текстовете в спорното постановление, декриминализиращо корупционни престъпления. 

Пред Милена Милотинова журналистът обясни, че вотът на недоверие срещу управляващите няма да доведе до оставка, а до възможност за дискусия, която може би ще коригира спорния документ и потуши общественото недоволство.

Василски коментира, че никой няма интерес от предсрочни избори в Румъния. Опозицията не е готова за тях въпреки протестите. Той смята, че недоволството е за премахване на постановлението, а не за оставка на кабинета.

Решението на премиера Сорин Гриндяну ще спре инвеститорския интерес към страната и ще доведе до спиране на еврофондове, каза още журналистът.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Румъния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 7 години
Румъния са по добре от нас в това отношение.При тях има поне осъдени политици и като водата безобразията на някого го иска повече изпращат на безплатен хотел.Кога това ще се случи в БГ.
9
1
 
2
 
! Отговори
111 преди 7 години
Като протестите при Орешарски.КОЙ ли ги плаща там?И коя ли банка в Румъния ще фалира?
8
0
 
2
 
! Отговори
Не преди 7 години
Токущо се отказаха от плановете.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДаЗа 500 лв.рабоят единствено некъдърниците и нискообразованите! С автомобилите нещата са малко по-сложни,но точно тези с по 500 лв. заплата умират да се фуклявят със стари но маркови брички,а като идат на бензиностанцията слагат за 5 лв бензин или си купуват смартфони за по 1000 лв,но иначе говорят по Вайбър!
6
3
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Комунисти е събирателен образ на хора търсещи просперитет в живота с интриги ,далаверки на селско ниво и винаги на чужд гръб
5
5
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Аз моето момче съм сред палмите и близо до океана, но 99% от Българите са с 500лв.По стар обичай ти гледаш само себе си, кораба потъва и дори да правиш 10000лв пак ще те повлече но лошото е че по далеч от носа си не виждаш.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грандпа Жорож свърши кинтите и няма Майданчик.
3
13
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Говори в единствено число,не всички са загубеняци работещи за 500лв.....нали се сещаш?
2
2
 
17
 
! Отговори
Да преди 7 години
Отговора е да и дано, но затова и ще се оправят.А ние ще си седим на село, ще караме 15 годишен мерцедес при заплата 500лв и ще си мислим че не сме третия свят!Честито
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И там комунистите ги забъркаха едни!