Пхенян размаха пръст на Сеул: Ще плащат скъпо заради САЩ

Южна Корея проявявала безразличие към съдбата на корейците
Обновена: 5 фев 2017 10:27 | 5 фев 2017 10:20,
27
Пхенян размаха пръст на Сеул: Ще плащат скъпо заради САЩ
Снимка: Reuters, архив

Властите на Южна Корея "скъпо ще платят за решението си да продължават проамериканската си политика", предупреждава в днешния си брой в. "Нодон синмун", орган на управляващата в КНДР Корейска трудова партия, съобщи ТАСС.

Изданието коментира резултатите от състоялата се на 2 и 3 февруари визита в Сеул на шефа на Пентагона Джеймс Матис, който обсъди с южнокорейското ръководство укрепването на двустранния съюз.

Вестникът посочва, че проамериканската политика на Южна Корея, обявяваща се за тясно сътрудничество със САЩ в насочената срещу КНДР кампания, "свидетелства за намерението на Сеул да засили конфронтацията със съотечествениците на Север с подкрепата на външни сили". Но, както предупреждава "Нодон синмун", "САЩ и марионетните сили на Юга няма да успеят с помощта на санкции и натиск да задържат динамичното развитие на КНДР, която се опира на собствени сили". "Властите на Южна Корея, проявяващи пълно безразличие към съдбата на корейската нация, ще трябва скъпо да платят за политиката, насочена към укрепване на съюза със САЩ и другите външни сили", резюмира изданието.

По време на посещението си в Сеул Матис заяви, че Вашингтон не смята да се отказва от задълженията си по защитата на Република Корея, особено в светлината на нарастващата ракетно-ядрена заплаха от страна на КНДР, припомня агенцията. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Илиан Гаврилов преди 7 години
Бях чувал , но реших да проверя и сега вече се убедих колко противни и деградирали *** "работят" в тая септична яма DNES.BG . *** некадърните платени драскачи , *** и *** .
20
1
 
0
 
! Отговори
Генерал Де Гол преди 7 години
Хиляди ще стоят без ток, вода и с празни стомаси в къщи,но никога няма да излязат като нашите съседи румънците вопит да променят живота в собствената си страна !?Къде са всички тези страхливци които изчезнаха от сайта ***.Newsот момента в който поискаха ТАМ да се легитимираш преди да публикуваш, /чрез някои от социалните мрежи/ и се изпокриха като мишки по дупките си . . .!?От тези ли хора чакате да извоюват в България, правата си като граждани !?
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 19Така е от където е минал руски ботуш хубаво не е останало. След като балона СССР се спука помете цяла Източна Европа. Дори източно германците ги гледат с друго око.
18
4
 
9
 
! Отговори
Томас Мор преди 7 години
380 грама зърнени храни дневно. Толкова храна се полага на обикновения севернокореец. Като им гледам вожда, със сигурност хапва повечко.
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези паляци , където се кефят на Рашка , Северна Корея и *** са много , ама много зле , умствено изостанали ... кефят се на страни живеещи в 20ти век ... *** . Всеки нормален човек сигурно там емигрира , щото са супер велики и богати любимите ви червени кочини :) Балъци такива .
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СОЦАТо затова България е капиталистическа страна от третия свят, световен шампион по измиране след Лесото, 10 пъти по-бедна от средна европейска страна, с най-много самоубийства, най-болно население и най-застаряваща нация, ха ха...
15
3
 
5
 
! Отговори
СОЦА преди 7 години
До КикиТе затова не останаха соц. държави ха,ха
14
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има някаква заплаха тя е насочена към тия дето подлагат С. Корея на икономически санкции, но нека краварите си сърбат попарата. Въпрос на време е Ким да ги изпържи с действията които провокират. Каквото почукало такова се обадило, а знаем как тоя не си поплюва.
13
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не харесвам действията на Кимр но реално нека спрат икономическата война срещу Сл Кореял Нека да се оправят сами, защото по тоя начин Ким си чопли носа, а народа е подложен на още по-голяма мизерия.
12
21
 
18
 
! Отговори
Кики преди 7 години
Някой хора тук си мислят,че Ю.Корея може за дни да превземе С.Корея.Искам да кажа, че който е тръгнал срещу социалистическа страна хубаво не е видял! Ще хвърчат Самсунги и LG-та на поразия. Оставете тази страна да се развива - не и пречете, провокирайте и санкционирайте! Тя не се бърка и не мисли на никой лошо.
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз горкия още ли се взима на сериозно? Ми да напада какво чака? Нали "крайната и решителна" победа е негова?
10
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какви са тия патологии в северна корея.
9
2
 
9
 
! Отговори
криза няма 08-17 преди 7 години
асчо ким да оди да удари една атомна на израел , а китайците да дадат втора атомна на украинците и ще настъпи ........... пешо ти сега ли разбра за цензурата в бг интернет ха , те в северна корея имат по свободен интранет от колкото в бг пешо* ......... цензурата в бг интернет ха ха ха ха ха ха ха ........
8
10
 
10
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Леле! Админа май е от режима Ким!
7
6
 
18
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Просто водач надъхан само жертвен ..Сравни нашите страхливи и предатели.Ако нямаше такива хора щеше да има само монополи и роби по цял свят.
6
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прасчо Ким да се готви за Коледа!
5
19
 
7
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Пхенян да е размахва пръсти, защото Сеул ако го извади и го размаха, свиневожд Ким ще забременнее с тризнаци.Ако не беше страхът, че САЩ ще използва ситуацията да се намеси да "помогне" и ще такова майката на целия регион, Ю. Корея до сега да ги е вкарала в джаза няколко пъти.
4
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червените кратуни са във възторг от поредната изява на охранения *** ким.
3
8
 
24
 
! Отговори
Живко Марков БНРП преди 7 години
Демокрацията е такава система .Малкият има право да бие тормози и унижава големия а той да го възпитава .Големият ако удари малкия съд тормоз този път от съдии журналисти обществени организации.Животът ни го показва.Деца бият възрастни.Ци .гани тормозят и убиват българи.Дребни държавички не зачитат решенията на ООН за взаимоотношенията.Демокрация.И тя като комунизма няма да просъществува дълго.
2
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този маймун идея няма кво,ще му се случи в деня в който реши да се прави на завоевател. Ю.Кореа ще ги смачка за дни. Оборудвана е до горе с последни технологии и оръжие.Това подобие на човек ,ще му режат частите насред площада му.